Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Akdeniz Kadın Sağlığı Derneği ve Minimal İnvaziv Jinekoloji Derneği iş birliğinde organize edilen “Laparoskopi-Histeroskopi (Video Workshop) ve Ovulasyon İndüksiyonu Sempozyumu” düzenlendi.
- KSÜ’de Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Tartışıldı
- KSÜ Tüp Bebek Merkezi, 2 Bine Yakın Aileyi Çocuk Sahibi Yaptı
Kahramanmaraş ve bölge halkına hizmet veren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (Tıp Fakültesi Hastanesi) Tüp Bebek Merkezi, binlerce aileyi çocuk sahibi yaptı.
- Prof. Dr. Türkçüoğlu: “Tüp bebek uygulamalarını büyük bir başarıyla gerçekleştiriyoruz”
SANKO Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Tüp Bebek Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, tüp bebek uygulamalarını büyük bir başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.
- Sperm sayısını artırmanın 9 yolu
Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) en son yönergelerine göre; sağlıklı bir sperm sayısı mililitre (ml) başına 15 milyon veya ejakülasyon (boşalma) başına en az 39 milyon. 15 milyonun altındaki sperm sayısı kısırlığa neden olabilir.
- Önce yumurtalarını dondur sonra kariyer yap!
Birçok kadın kariyerini sürdürmek için bir aile sahibi olmayı erteliyor. Bu kadınlar 30'lu yaşlarının sonlarında bir eşleri olmadığını fark ederek artık doğal yollardan gebe kalmak için geç olduğunu anlayıp yumurtalarını donduruyorlar. Fakat 35 yaş sonrası da yumurta dondurmak için geç bir yaş!
- Tüp bebek tedavisi ile ilgili merak edilen 10 soru
Tüp bebek tedavi yöntemleri doktor ile hastanın ortaklaşa yürüttüğü oldukça hassas bir süreci kapsar. Bu nedenle başarının en önemli faktörü, tedavi sürecinde bilmeniz gereken 10 detayı içermektedir. Centrum Clinic Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi'nden Prof. Dr. Recai Pabuçcu, tüp bebek tedavisi ile ilgili merak edilen 10 ayrıntı hakkında detaylı bilgiler verdi.
- İlk kez Tüp Bebek deneyecekler olan çiftler dikkat!
Tüp bebek tedavisinde öncelikli amaç ilk seferde gebeliği yakalamak ve dünyaya sağlıklı bir bebek getirmek ancak bu çoğu zaman mümkün olamayabiliyor. Dünyada ve ülkemizde tüp bebek başarısı henüz yüzde yüze ulaşmış değil. Centrum Clinic Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm. Prof. Dr. Recai Pabuçcu, tüp bebek sahibi olmak için gerçekleştirilen tüm süreçler çok sağlıklı ilerliyor olsa bile ilk denemede çocuk sahibi olma şansının dünyada ortalama yüzde 35 ve yüzde 40 aralığında olduğuna dikkat çekiyor.
- Tüp bebek yönteminde genetik test ile kadın yaşının önemi bitiyor mu?
Gündelik koşturmacalar, kariyer kaygıları, geçirilmiş hastalıklar derken anne olma yaşı her geçen gün artıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, kadın yaşı 37’nin üzerine çıkmaya başlıyorsa şansın belirgin olarak azalabileceğinin altını çiziyor.
- Cinsel perhiz süresi tüp bebek başarısını etkiliyor
Gebelik arzulayan bazı çiftler, tekrarlayan kereler tüp bebek tedavisi görmelerine rağmen gebelik elde edemiyor. Ardı ardına alınan olumsuz denemeler ise çiftleri maddi - manevi zor durumda bırakıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre G. Pabuçcu, son yıllarda özellikle teknolojik gelişmeler ile gebelik başarısında ciddi artış olduğuna dikkat çekiyor.
- Tüp Bebek tedavisinde doğru bilinen 7 yanlış
Tüp bebek, bir bebek hayali kuran ama doğal yollarla bu hayali gerçekleşmeyen çiftler için neredeyse vazgeçilmez bir tıbbi seçenek. Düzenli cinsel ilişkiye rağmen bir yıl içinde gebelik oluşmaması durumu infertilite (kısırlık) olarak tanımlanıyor. Ancak gebe kalmada yaş önemli bir kriteri oluşturduğu için özellikle 35 yaşın üzerindeki kadınlarda araştırmalara daha erken başlamak gerekiyor.
- Şekerli içecekler tüp bebek başarısını etkiliyor
Şekerin bir zararı daha ortaya çıktı. Tüp bebek tedavisi sırasında şekerli içecek tüketen kadınların gebelik şansı daha az oluyor.
- Tüp bebek skandalları nasıl önlenir?
Hamile bir kadın için tedavi gördüğü tüp bebek merkezinden kendisine yanlış bir embriyo nakledildiğine dair bir telefon gelmesinden daha korkunç bir haber olabilir mi?
- Cep telefonuyla uyumak, kanser ve kısırlık nedeni!
Son yıllarda, daha az radyasyona maruz kalmak ve beraberinde getirdiği sağlık sorunlarından uzak kalmak için cep telefonlarıyla ilgili uyarılar gitgide artıyor.
- Artık gebeliğin 4. haftasından itibaren düşük riskinizi belirlemek mümkün
Basit bir testle, gebelik oluştuktan kısa bir süre sonra düşük yapma olasılığınızı belirlemek mümkün olacak.
- “Embriyo yapıştırıcısı” yöntemi hamile kalma şansını yüzde 25 arttırıyor
Embriyonun rahime yapışarak tutunmasını sağlayan ‘Embriyo Yapıştırıcısı’ yöntemi tüp bebek tedavisinde başarı oranını arttırıyor. Embriyo yapıştırıcısı yönteminin özellikle birkaç başarısız tüp bebek tedavisi geçirmiş olan ya da 39 yaş üstü anne adayları için avantajlar sağladığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Tüp Bebek Merkezi Direktörü Prof. Dr. Aydın Arıcı ‘Embriyo Yapıştırıcısı’ yöntemi ile ilgili önemli bilgiler verdi.