Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği (MESDER) ve MADO işbirliğiyle düzenlenen ödüllü "Deprem ve yaşam Konulu Ulusal öykü yarışması" sonuçlandı.
- Kahramanmaraş'ta depremi en iyi anlatan kazandı
- “Aşık Veysel” İstiklal Üniversitesi’nde Düzenlenen Programla Anıldı
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih Bölümleri ile Kent Hafızası Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, “Sazıyla Sözüyle Kültürümüzde Aşık Veysel” konulu anma etkinliği düzenledi.
- TOGG, UNESCO Listesinde ki Ashab-ı Kehf’te vatandaşlarla buluştu
Türkiye’nin ilk ve tek yerli ve milli otomobili TOGG artık Türkiye yollarında. Bakanlıklar, Valilikler ve Resmi kurumların ardından sipariş veren vatandaşlara da Otomobilleri teslim edilmeye başladı. Afşin’den sipariş veren Hüseyin Özgül’e ait TOGG Afşin’e geldi. Tekerinin tozuyla Ashab-ı Kehf Külliyesine çıkan TOGG burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
- KSÜ SEM ve EDEM Etkinliği: Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Çocuklar “Renklerim ve Düşlerim” Etkinliğinde Buluştu
Kahramanmaraş, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edebiyat şehirlerinden Ulyanovsk (Rusya) tarafından bu yıl birincisi düzenlenen “The 1st International Children Art Festival-The Colors of Childhood Inspiration” (1. Uluslararası Çocuk Sanat Şenliği-Çocukluk İlhamının Renkleri) festivaline davet edildi.
- Ömür Akkor: “Kahramanmaraş UNESCO’ya Mutlaka Dâhil Olmalı”
8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda okurlarıyla buluşan 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülünün sahibi Yazar Ömür Akkor, “Kahramanmaraş edebiyat ve gastronomi alanında UNESCO’ya dâhil olmalı” dedi.
- Başkan Güngör: “UNESCO Yolculuğumuz Devam Ediyor”
Yedi Güzel Edebiyat Müzesi’nde kadın şair ve yazarlarla bir araya gelen Başkan Güngör, “Şiir ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş’ımızı UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil etmek için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz. Kahraman şehrimizin şiir ve edebiyat alanındaki potansiyelini ulusal ve uluslararası arenada daha tanınır hale getireceğiz” dedi.
- Kahramanmaraş UNESCO Yolunda İlerliyor
Büyükşehir Belediyesi 2. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında KSÜ Avşar Kampüsü’nde UNESCO Özel Oturumu düzenlendi. Programda, Kahramanmaraş’ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na başvuru yolcuğu ve çalışmaları anlatıldı.
- Edebiyatın Başkenti’nde UNESCO İçin Geri Sayım Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Edebiyat alanından yapılacak başvuru için tüm ön hazırlıklar tamamlandı. Başvuru değerlendirmesine sayılı günler kala sürece ilişkin tanıtım filmi de yayınlandı.
- Şehir Kitaplığına 3 Yeni Eser
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 3 yeni çalışmayı daha şehir kitaplığına kattı. Kahramanmaraş’ın Sözü: Edebiyat Yolu, Kahramanmaraş Eğitim Tarihi, Maraş’ta Ermeniler ve Zeytun İsyanları adlı eserler kültür sanat dostlarının beğenisine sunuldu.
- Başkan Güngör MyMecra’da Serdar Tuncer’in Konuğu Oldu
Serdar Tuncer’in moderatörlüğünde gerçekleşen Eski Günlerdeki Gibi programına çevrimiçi katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Ramazan şükür, sabır, paylaşma ve yardımlaşma ayıdır. Bu sene yardımlarımızı bir aşama daha geliştirerek Ramazan kolisi şeklinde yaptığımız yardımlarımızı kart sistemiyle yapmaya karar verdik. Kart sisteminde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız istediği esnafımızdan alışveriş yapabilecek. Esnaflarımızdan da çok ciddi olumlu dönüş aldık” dedi.
- 2021’de 600 Milyonluk Yatırım Yapılacak
Gazeteci Neşe Yıldızhan ve Sibel Atıcı’nın sunduğu ‘Kent Kulisi’ programına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Paydaşlarımızla kurduğumuz yüksek koordinasyonla şehrimizi turizm, tarım, ticaret projelerimizle kalkındıracağız. Kahramanmaraş’ımıza bu yıl 600 Milyon TL yatırım gerçekleştireceğiz” dedi. Devam eden proje süreçlerini anlatan Başkan Güngör, yeni müjdeler de verdi.
- Başkan Güven’den Eshab-I Kehf’e kalıcı restorasyon müjdesi!
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,sona gelinen Restorasyon çalışmasını yerinde incelemek üzere Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği (GÖNÜLDER) Başkanı Hüseyin Bozkurt ile birlikte Külliyeyi ziyaret etti.
- UNESCO Süreci Bakan Çavuşoğlu’na Anlatıldı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal ile bir süredir üzerinde titizlikle çalıştığımız UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı başvuru sürecini değerlendirmek üzere Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nu ziyaret ettik. Destekleri için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
- Akademi Bir Vizyonun Neticesi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kahramanmaraş Akademi’, 13 farklı atölye ve 533 öğrenciyle bahar döneminin ilk yarısını geride bıraktı. Proje Atölyesi eğitmeni Doç. Dr. Selim Somuncu, “Kahramanmaraş Akademi’nin şehrin büyük bir potansiyelini karşıladığını düşünüyorum” dedi.
- Büyükşehir’den İlçelerdeki Kamu Kurumlarına Kitap Hediyesi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Yayınları kapsamında hazırlanan 572 kitap, kentin 11 ilçesinde yer alan kamu kurumlarına hediye edildi.
- Hedef UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Kongresi ve Fuarı’nda (KAM’21) yaptığı konuşmasında, “Her şehrin kendine özgü değeri ve kimliği var. Bizim şehrimiz de şiir ve edebiyatın başkenti. Bu konuda UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil olabilmek için ciddi bir hazırlık yaptık. Kahramanmaraş’ımızın tüm değerlerini, özellikle edebi birikimimizi dünya literatürü arasında göreceğimize inanıyorum” dedi.
- UNESCO Yolunda Emin Adımlarla İlerliyoruz
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyesi 39 şehirden biri olan Hollanda’nın Utrecht şehri yetkilileriyle sürece ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
- Edebi Mirasımızı Dünyaya Duyuracağız
UNESCO Türkiye Milli Komistesi ile çevrimiçi görüşme gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “UNESCO başvuru süreci devam ediyor. Motivasyonumuz yüksek. İnşallah şehrimizin edebi mirasını dünyaya duyuracağız” dedi.
- İkindi Yazıları’nın Tıpkıbasımı Yapıldı
Büyükşehir Belediyesi, kültür yayınları kapsamında 1984 – 1994 yıllarında Andırın’da çıkan ‘İkindi Yazıları’ dergisinin tıpkıbasımını gerçekleştirdi.
- Afşin’in lavantaları dünyaya kapılarını açıyor
Eshab-ı Kehf Külliyesi'yle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi, mis kokulu lavanta tarlalarıyla da ziyaretçilerini ağırlıyor.
- Şehrimizin Birikimi Dünyaya Duyurulacak
Kahramanmaraş’ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar, STK temsilcileri, edebiyatçılar ve yayın evi sahiplerine anlatıldı.
- Öztunç: Kapadokya Kanadalılara mı peşkeş çekilecek?
Nevşehir Avanos’taki ağaçlandırma alanında altın aramak için ağaç kesilmesine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ÖZTUNÇ “ Mesele öncelikle Avanosu, sonrasında tüm Türkiye’yi ve dünyayı ilgilendiriyor. Her yıl on binlerce turisti ağırlayan Avanosu’n ülke ekonomisine kattığı değer yetmiyor mu ? Avanos’un altını eşelemenin kimlere ne faydası olacak ?” yorumunda bulundu.
- "Kahramanmaraş'a Çok Yakışacak"
Kahramanmaraş’ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmaların lansmanı yapıldı. Programa katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Kahramanmaraş’la gurur duyuyoruz. Edebiyatın ve Şiirin Başkenti Kahramanmaraş, Dünya Edebiyat Kenti olmayı çoktan hak etmiştir” dedi.
- "İnşallah bu şehrimiz kültür, sanat ve edebiyatta bir Kahramanmaraş modeli sunacaktır"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Kalesi'nde düzenlenen "UNESCO Lansman Toplantısı"nda konuştu.
- "Kahramanmaraş Örnek Şehir Olacak"
Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Kahramanlığın destanını yazan şehrimizi kusursuz bir ulaşım ağıyla donatıp, örnek bir şehir haline getirmek istiyoruz” dedi.
- “Kahramanmaraş'ta 11 adet çift tüplü tünel ve 36 adet köprüyü hizmete açtık”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; “Türkiye'nin küresel bir lojistik güç olması yolunda dev projeleri hayata geçiriyoruz. Tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojiyi kullanan, yerli ve milli kaynaklardan yararlanan, verimli, güvenli, çevreci ve sürdürülebilir bir akıllı ulaşım ağı oluşturduk.”
- Karaismailoğlu ile Alpaslan Şehrimize Geliyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal ile bir araya gelen Başkan Güngör, “30 Ekim Cuma günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Nadir Alpaslan’ı şehrimizde ağırlayacağız” dedi.
- Kahramanmaraş Akademi Başladı
Kahramanmaraş Akademi’de Güz Dönemi ilk dersle açıldı. Başkan Güngör, “Büyükşehir Akademimiz 12 farklı dalda ve 374 öğrencimizle kültür sanat hayatına merhaba dedi. Bu ilgiden son derece memnunuz” dedi.
- Gürbüz: “Bir toplumun kalkınması için okuması şarttır”
Elbistan Belediyesi, 8 Eylül Dünya Okuma ve Yazma gününde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Adalar bölgesinde düzenlenen okuma saatine katılan gençlere eşlik eden Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Bir toplumun kalkınması için okuması şarttır” dedi.
- Büyükşehir Akademi Başlıyor
Başkan Güngör, “Heyecanlıyız. Şehrimizin kültür sanat hayatına güzel bir katkı sağlayacak Büyükşehir Akademi’miz başlıyor. Hayırlı olsun” dedi.
- Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günlerine hazırlanıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi I. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri etkinliği için geri sayıma başladı. 16-20 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik için Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ‘Çünkü sözümüz var’ açıklamasında bulundu.
- "Eshab-ı Kehf Uyanıyor" tanıtım filminin çekimleri başladı
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunan ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin tanıtım filminin çekimlerine başlandı.
- Türkiye'deki dünya miraslarının yer aldığı kalıcı serginin ilki Kahramanmaraş'ta açıldı
Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde, Türkiye'nin UNESCO'ya tescilli dünya miraslarının tanıtılacağı kalıcı serginin ilki, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde açıldı.
- Büyükşehir’den Dünya Okuma Gününe Özel Etkinlikler
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kütüphane hizmetleri kapsamında “8 Eylül Dünya Okuma-Yazma Günü”ne özel etkinlikler düzenliyor.
- Başkan Mahçiçek Dünya Okuma Günü’nde mesaj yayımladı
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Mahçiçek, “göreve geldiğimiz ilk günden beri söylediğim bir şey var. Önceliğimiz eğitim. Okumanın ne denli önemli olduğunu bildiğimiz için biz bu yolda yürüyor ve ilerliyoruz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.
- UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan eserler, Afşin'de tanıtılacak
Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) tarafından Türkiye'deki UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan eserler, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde sergilenecek.
- "Yedi Güzel Adam"ın kentinde UNESCO hedefi
Türk edebiyatına yön veren birçok ismin yetiştiği Kahramanmaraş, UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na edebiyat alanında girmeyi hedefliyor.
- Afşin, lavanta tarlalarıyla turizme kapı aralıyor
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin ardından lavanta tarlalarıyla da turizme kapı aralıyor.
- Başkan Güngör'den Afşin Belediyesine ziyaret
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ilçelerde gerçekleştirdiği İstişare ve Değerlendirme Toplantıları kapsamında Afşin Belediyesini ziyaret etti.
- Cuma namazı salgın sonrası ilk kez kılındı
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı, Kahramanmaraş'ta belirlenen camilerde kılındı. Vatandaşlar, belirlenen kurallara uyarak namazlarını kıldı.
- İftar sofralarının tescilli tatlısı: Antakya künefesi
Özel tuzsuz peynir ve tel kadayıfla hazırlanan, üzerine dökülen sıcak şerbetle tatlandırılan Antakya künefesi, ramazanda da sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Künefeciler Derneği Başkan Vekili Ragıp Bekfilavioğlu: "Antakyalılar evinde kendi künefesini kendi yapar, meraklıdır yapmaya. Ramazanda her evden künefe kokusu gelir" dedi.
- Aşçılar EXPO 2021'e hazırlanıyor
UNESCO tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Hatay'ın aşçıları EXPO 2021 fuarı için hazırlıklara başladı.
- Kahramanmaraş’ta Mevlit Kandili kutlandı
Kahramanmaraş'ta, Mevlit Kandili dolayısıyla Abdulhamithan Camisinde program düzenlendi.
- 8. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Geleneksel Oyun ve Spor Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Türkmen: "Ata sporlarımız, milli ve dini motiflerle donatılmıştır" Etnospor Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Öcal Oğuz: "Herkes için spor, geleneksel spor ve oyunlarla elde edilebilir"
- Doğu Akdeniz'de mutfaklar yardımlaşmayla lezzetleniyor
Hatay'da kış için hazırlıklarını sürdüren ev kadınları, salçadan turşuya, üzüm reçelinden tuzlu yoğurda, kurutmalık patlıcan fasulye ve kabağa kadar çeşitli ürünleri imece usulüyle hazırlıyor. Halime Demirci: "Emeksiz bir şey olmaz. Şimdi zahmetini çekiyoruz ancak kışın da doya doya yiyoruz. Yaptığımız tüm yiyecekler doğal" dedi.
- UNESCO Heyeti Kahramanmaraş’ta
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş için UNESCO’ya Edebiyat Şehri olma yolunda yaptığı adaylık başvurusu üzerine bilgi paylaşımı için UNESCO Heyeti Kahramanmaraş’a bir inceleme gezisi düzenledi.