Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kahramanmaraş Akademi’, 13 farklı atölye ve 533 öğrenciyle bahar döneminin ilk yarısını geride bıraktı. Proje Atölyesi eğitmeni Doç. Dr. Selim Somuncu, “Kahramanmaraş Akademi’nin şehrin büyük bir potansiyelini karşıladığını düşünüyorum” dedi.
- Akademi Bir Vizyonun Neticesi
- Büyükşehir’den İlçelerdeki Kamu Kurumlarına Kitap Hediyesi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Yayınları kapsamında hazırlanan 572 kitap, kentin 11 ilçesinde yer alan kamu kurumlarına hediye edildi.
- Hedef UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Kongresi ve Fuarı’nda (KAM’21) yaptığı konuşmasında, “Her şehrin kendine özgü değeri ve kimliği var. Bizim şehrimiz de şiir ve edebiyatın başkenti. Bu konuda UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil olabilmek için ciddi bir hazırlık yaptık. Kahramanmaraş’ımızın tüm değerlerini, özellikle edebi birikimimizi dünya literatürü arasında göreceğimize inanıyorum” dedi.
- UNESCO Yolunda Emin Adımlarla İlerliyoruz
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyesi 39 şehirden biri olan Hollanda’nın Utrecht şehri yetkilileriyle sürece ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
- Edebi Mirasımızı Dünyaya Duyuracağız
UNESCO Türkiye Milli Komistesi ile çevrimiçi görüşme gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “UNESCO başvuru süreci devam ediyor. Motivasyonumuz yüksek. İnşallah şehrimizin edebi mirasını dünyaya duyuracağız” dedi.
- Şehrimizin Birikimi Dünyaya Duyurulacak
Kahramanmaraş’ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar, STK temsilcileri, edebiyatçılar ve yayın evi sahiplerine anlatıldı.
- "Kahramanmaraş'a Çok Yakışacak"
Kahramanmaraş’ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmaların lansmanı yapıldı. Programa katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Kahramanmaraş’la gurur duyuyoruz. Edebiyatın ve Şiirin Başkenti Kahramanmaraş, Dünya Edebiyat Kenti olmayı çoktan hak etmiştir” dedi.
- “Kahramanmaraş'ta 11 adet çift tüplü tünel ve 36 adet köprüyü hizmete açtık”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; “Türkiye'nin küresel bir lojistik güç olması yolunda dev projeleri hayata geçiriyoruz. Tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojiyi kullanan, yerli ve milli kaynaklardan yararlanan, verimli, güvenli, çevreci ve sürdürülebilir bir akıllı ulaşım ağı oluşturduk.”
- Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günlerine hazırlanıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi I. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri etkinliği için geri sayıma başladı. 16-20 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik için Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ‘Çünkü sözümüz var’ açıklamasında bulundu.
- "Yedi Güzel Adam"ın kentinde UNESCO hedefi
Türk edebiyatına yön veren birçok ismin yetiştiği Kahramanmaraş, UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na edebiyat alanında girmeyi hedefliyor.
- İftar sofralarının tescilli tatlısı: Antakya künefesi
Özel tuzsuz peynir ve tel kadayıfla hazırlanan, üzerine dökülen sıcak şerbetle tatlandırılan Antakya künefesi, ramazanda da sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Künefeciler Derneği Başkan Vekili Ragıp Bekfilavioğlu: "Antakyalılar evinde kendi künefesini kendi yapar, meraklıdır yapmaya. Ramazanda her evden künefe kokusu gelir" dedi.