SEO Uzmanı Hüseyin Kırkgeçit, “Açık Kaynak Kodlu İşletim Sistemleri” Adlı makaleyi kaleme aldı.
- Açık Kaynak Kodlu İşletim Sistemleri
- Galaxy Note10’un Güçlü Özellikleri Yazılım Güncellemesiyle Galaxy S10’a geliyor
Galaxy Note10 ve Note10+ kullanıcıların yaratıcılıklarını ortaya çıkartan güçlü araçlarla dolu. Samsung Electronics, 26 Eylül tarihinden1 itibaren Türkiye’de dağıtılmaya başlanan güncelleme ile Galaxy Note10’da bulunan güçlü özellikleri Galaxy S10 modellerinde kullanıma sunuyor. Bu özellikler arasında AR Doodle, dahili video düzenleyici ve Windows’a Bağlantı entegrasyonu da bulunuyor.
- Telefon görüşmelerini izinsiz kaydeden casus yazılım 50 milyon kez indirilmiş
Ağustos 2018’de keşfedilen ve telefon görüşmelerini izinsiz kaydeden Triout casus yazılımı yeniden ortaya çıktı. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, Google Play’de ve üçüncü parti mağazalarda bulunan Psiphon uygulamasıyla cihaza kullanıcının bilgisi dışında yüklenen Triout yazılımının 50 milyon kez indirildiğini tespit etti.
- LG, yazılım güncellemelerine bütün hızıyla devam ediyor!
LG, en yeni ve en güncel mobil deneyim için hayata geçirdiği akıllı telefonların işletim sistemlerine güncellemeler sunmaya devam ediyor.
- Telefon görüşmelerini izinsiz kaydeden casus yazılım keşfedildi
Günlük hayatta ellerden düşmeyen akıllı telefonlar, yeni bir tehditle karşı karşıya. Android işletim sistemli telefonlarda keşfedilen Triout adlı casus yazılımın, fotoğrafları, lokasyonları ve tüm görüşmeleri kaydederek siber saldırganların sunucularına yönlendirdiği tespit edildi. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, oldukça yetenekli bir casus yazılım olan Triout’a karşı uyarıyor.
- Büyükşehir’den Milli Yazılım Atağı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yaptığı yerli ve milli üretim çağrısına kulak vererek kolları sıvayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulundurduğu yaklaşık 2 bin bilgisayarı Pardus İşletim Sistemi ile donattı.
- Gizlice ekran görüntünüzü alan casus yazılım keşfedildi!
Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs’ün fark ettiği ve Zacinlo adını verdiği, 25’ten fazla zararlı eklentiye sahip olan kötü amaçlı yazılım, maalesef altın günlerini yaşıyor.
- Yön Koleji öğrencilerinden 3 aylık köpeğe protez bacak
Müfredatına geleceğe yön verecek eğitimler arasında sayılan ‘3D printer’ı da ekleyen Yön Koleji, bu eğitim sayesinde muhtaç hayvanlara da yardım ediyor.
- Güvenli online yılbaşı alışverişi için 10 ipucu
Yılbaşı dönemi, tüketicilerin kredi kartı ya da hesap bilgileri peşindeki siber suçluların iştahını kabartıyor. “İnternet ve sosyal medya üzerinden gelen indirim teklifleri gerçek olamayacak kadar iyise, genelliklegerçek değildir“ bilgisini paylaşan ESET Türkiye İstanbul Teknik Müdürü Gürcan Şen, “3 bin liralık telefon size 300 liraya sunuluyorsa kuşkulu yaklaşın“ diye konuştu. Gürcan Şen, PC’ler ve akıllı telefonlarla güvenli online yılbaşı alışverişi için 10 ipucu paylaştı.
- Türk Mühendis ve Yazılımcılar, Dünyada Bir İlki Başararak Altınmatik'i Geliştirdi
Geleneklerimize göre düğün ve doğumların vazgeçilmez hediyesi olan altınınızı artık kuyumcu aramadan 7/24 Altınmatik’ten çekebileceksiniz . TÜBİTAK desteği ve Ekonomi Bakanlığı’nın teşvikleriyle üretilen Altınmatik, altın rafineleri tarafından üretilen yarım gramdan, 50 grama kadar sertifikalı ürünlerin satışını yapacak. 2018’in ilk ayından itibaren Dubai’de kullanılmaya başlanacak cihaz, 6 ay sonrada ülkemizde ilk olarak hastanelerde kullanılmaya başlanacak.
- Akıllı cihazınız yeterince akıllı mı?
Akıllı cihazlar gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Global güvenlik yazılımları şirketi Bitdefender Antivirüs’ün Nisan 2017’de gerçekleştirdiği bir ankete göre, evlerdeki internete bağlı akıllı cihazlarının sayısı son birkaç yılda belirgin bir şekilde arttı ve hane başına yaklaşık 11 cihaza ulaştı. Peki bu cihazlar tahmin ettiğiniz kadar akıllı mı yoksa özel hayatınızı ve mahremiyetinizi tehlikeye mi atıyorlar?
- Yazılımcıya 500 milyon TL teşvik
4. Sanayi Devrimi'nde yol haritası netleşiyor. Yazılım ve bilişim sektörlerindeki firmalar artık "sanayici" statüsüne girdi. Böylece sanayi ile dijital dünya entegre edilecek.