Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde taşımalı eğitim gören bir grup öğrencinin yemekten zehirlendiği iddiası gündeme geldi.
- Elbistan’da öğrenciler yemekten zehirlendi
- Boyun fıtığı ameliyatında takılan metalik diskler önce yemek borusuna, sonra mideye indi
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde, tıpta ender görülen bir vaka ile başvuran hasta, başarıyla tedavi edildi.
- İnsan Vakfı 4 bin 500 depremzedeye yemek veriyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından 15 Temmuz şehitler İmam Hatip Ortaokulu'nun İnsan Vakfı'nın Koordinasyon Merkezi haline dönüştüren Memduh Kayıklık, depremin ilk gününden beri ücretsiz olarak depremzedelere yemek dağıtımı yapıyor.
- Öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti 2. dönem başlıyor
Millî Eğitim Bakanlığınca eğitim şartlarını daha iyi düzeye getirmek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında 2.Dönemden itibaren 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek verilecek.
- Kahramanmaraş’ın gastronomisi tek kitapta toplandı
Gastronomi alanında don zamanlarda yaptığı çalışmalarla bölge halkının takdirini toplayan Dulkadiroğlu Belediyesi Ağız atadı Damak zevki Maraş Yemekleri Kitabı ile yeni bir damak tadına yelken açıyor.
- Kahramanmaraş’ta bir başarı hikayesi
Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi Suçatı Mahallesi Ilıca yolunda baraj kenarında kendi tesisini kuran Emine Yılmaz, engelli kızı ve çocuklarıyla bölgeye dinlenme tesisi kazandırdı.
- Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, Öğrencilerle Yemekte Bir Araya Geldi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, öğrencilerle yemekte bir araya gelerek talep ve memnuniyetlerini dinledi.
- Üsküdar’da her ikindi yemek ikramı vakti
Selase Hilal Vakfı, Üsküdar meydanında hergün ikindi vaktinde vatandaşlara yemek ve medine hurması şerbeti ikram ediyor. Vakfın yönetim kurulu üyesi Mehmet Turgut Doğan, “Sofra açmak bizim için bir yakarış şekli. Biz sofra açarak yakarıyor, dua ediyoruz. Soframız ve duamız Osmanlı’dan daha güçlü bir Türkiye için” dedi.
- Başkonuş Yaylası'nda "Çay Sizden, Yemek Bizden" Yıl Sonu Etkinliği
İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde öğretmenler ve ailelerine yönelik "Çay Sizden, Yemek Bizden" adlı yıl sonu etkinliği gerçekleştirildi.
- Kahramanmaraşlı rektörden öğrencilere müjde
Gaziantep Üniversitesi’nce “Türkiye’yi Yarınlara Taşımak” konulu etkinliğe AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ziyaretinde gençlerle bir araya geldi.
- Ulu Çınarların Yemekleri Eksik Edilmiyor
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi (YADES) personelleri, hava sıcaklığının sıfırın altında hissedildiği günlerde de sıcak yemek hizmetiyle 65 yaş üzeri vatandaşların yüzünü güldürüyor.
- KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Yemekte Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, öğrencilerle bir araya gelerek talep ve memnuniyetlerini dinledi.
- EXPO 2023 Sergisi İçin Maraş Yöresel Yemekleri Fotoğrafınızı Çekip Yollayın
Onikişubat Belediyesi EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş projesi için hazırlıklarına aralıksız devam ediyor.
- 140 ülkenin yemekleri Türk bitkisel yağlarıyla pişiyor
Türkiye, 2021 yılının 5 aylık döneminde 140 ülkeye 503,8 milyon dolarlık bitkisel yağ ihraç etti. Bitkisel yağ sanayicileri 2020 yılının Ocak – Mayıs dönemindeki 380,6 milyon dolarlık ihracatlarını yüzde 32 artırma başarısı gösterdi.
- Fabrikada yemekten rahatsızlanan 106 işçi hastaneye kaldırıldı
Osmaniye’de 300 kişinin çalıştığı bir tekstil fabrikasında yemekten rahatsızlanan 106 işçi hastaneye kaldırıldı.
- Yemeklerimiz dünya listesinde
Dünyanın en iyi geleneksel yemekleri belli olurken, Türkiye’den birbirinden güzel 5 lezzetin listede yer aldığı saptandı. İkinci sırada yer alan yemeğimiz ise “Adana kebap” olarak kayıtlara geçti.
- Sirkenin az bilinen 7 önemli faydası
Elmadan bala, adaçayından ayvaya, ebegümecinden biberiyeye… Dünyada 100’den fazla sirke çeşidi olduğunu biliyor muydunuz? Sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahip olan sirke, sindirimi kolaylaştırması ve çeşitli enfeksiyonlara karşı kullanılan bir besin olması nedeniyle eski zamanlardan beri tüketilen başlıca şifa kaynaklarından biri olarak karşımıza çıkıyor.
- Omega-3 deposu balığın tam zamanı
Yeterli ve dengeli beslenmenin ayrılmaz bir parçası olan balık, içerdiği değerli yağ bileşenleri, vitamin ve minerallerle vücudun protein ihtiyacını yüksek oranda karşılayarak kalp sağlığı ve bağışıklık sistemi olmak üzere sağlığa büyük oranda katkı sağlıyor. Sabri Ülker Vakfı, besin çeşitliliğinde önemli bir yere sahip balığın mevsiminde bol miktarda tüketilmesini öneriyor.
- Kahramanmaraş'ta ocakta unutulan yemek yangına neden oldu
Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde bir apartmanda, mutfakta ocakta unutulan yemek yangına neden oldu.
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı ile yemekte bir araya geldi
Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küresel düzeyde süren ticaret savaşları ve Çin'in yaşadığı virüs krizinin yol açtığı sorunlar sadece tarafları değil, tüm sistemi etkiliyor. Şayet iyi çalışır ve doğru adımlar atarsak bu kriz dönemini ülkemiz için fırsata çevirebiliriz." dedi.
- Anne babalar dikkat! Israrla yemek yedirmeye çalışmayın!
Anoreksiya nevroza, bulimia nevroza ve tıkanırcasına yeme bozukluğu… Günümüzde en yaygın görülen 3 yeme bozukluğunun ergenlik döneminde görülme sıklığı giderek artıyor. Yapılan araştırmalara göre; her 100 ergenden 1’inde yeme bozukluğu gelişiyor. Durumun bu noktaya gelmesinde ise ‘Ne kadar zayıfsan, o kadar güzelsin’ şeklindeki güzellik kriterlerinin özellikle genç kızlar üzerinde önemli etkiler oluşturması rol oynuyor.
- Pamuk şeker satmak isteyen çocuğa yemek ısmarladı
Pamuk şeker satmak isteyen çocuğu lokantaya götüren kadın, yemek ısmarlayarak sohbet etti.
- Ülserden muzdaripseniz buharda pişmiş yemekleri tercih edin
Sindirim sistemini etkileyen ülser, mide dokusunda meydana gelen yaralar ve iltihaplanmalar olarak kendini gösteriyor. Hayat kalitesini düşüren bir mide hastalığı olarak dikkat çeken ülser, beslenme düzeninde yapılan değişikliklerle belli ölçüde kontrol altına alınabiliyor. Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Halil Genç, ülser ile ilgili merak edilenleri anlattı…
- Dondurmanın 5 önemli faydası!
Vanilyalısından kavunlusuna, çikolatalısından limonlusuna… Rengarenk görüntüleri, damakta unutulmaz tat bırakan lezzetleriyle özellikle sıcak yaz aylarının en tercih edilen tatlısıdır dondurma… Üstelik lezzetinin yanı sıra kalsiyum ve protein başta olmak üzere içerdiği B1, B2 ve B12 vitamini, A vitamini, magnezyum ve fosfor gibi pek çok vitamin ile mineraller sayesinde en sağlıklı tatlılardan biri olarak nitelendiriliyor.
- Meyve yemenin bir zamanı var mı?
Yaygın iddiaların aksine meyve yemek için günün en iyi zamanı diye adlandırılabilecek bir zamanı yoktur. Yani kişiler günün herhangi bir saatinde yedikleri meyvelerden aynı oranda faydalanabilirler. Bununla birlikte, kilo kaybı hedefleri veya diyabeti olan kişiler, meyve yerken zamana dikkat edebilirler.
- Sahura kalkmadan oruca geceden niyet etmeyin
Oruç süresinin yaklaşık 17 saat sürmesi, Ramazan ayında doğru beslenmenin önemine işaret ediyor. Uzun süren açlık süresinden sonra hızlı yemek yenilmemesi gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, günde en az 8 bardak su içilmesi gerektiğini kaydetti. Örkcü, “Sahura kalkmadan geceden niyet etmeyin. Mutlaka sahura kalkın” uyarısında bulundu.
- “Kokunuz imzanızdır” sizinle ilgili çok şey anlatır!
Türkiye’nin ilk ‘Koku ve Tat Zirvesi’ İstanbul’da uluslararası katılımcılara kapılarını açtı. Zirve, katılımcıları, parfümden kahveye lavantadan simite kadar binlerce farklı kokunun büyülü dünyasında yolculuğa çıkarıyor.
- Yemeklerinize tuz eklemekten vazgeçin!
Tuz tüketimi; böbrek, kalp, pankreas hastalıkları olmak üzere, birçok kronik hastalığı beraberinde getiriyor. Tuz yeme alışkanlığının geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına yol açtığına dikkat çeken Uzm. Dr. Güzin Oğuz Yıldırım, “Günlük kullanımın 5 gramdan az olması, uzun sağlıklı yaşam şansını artırarak yılda 2,5 milyon hayat kurtarır” dedi.Dr. Yıldırım, “Sofradan tuzluğu kaldırın” tavsiyesinde bulundu.
- Kadın toplumun en önemli parçasıdır
KYS Yemekçilik Yönetim Kurulu Başkanı Metin Azaplıoğlu, bayan çalışanlarını tek tek ziyaret ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Azaplıoğlu, kadının toplumun en önemli parçası olduğunu hatırlatarak bir de mesaj yayınladı.
- Yemeklerinize Tuz Yerine Baharat Atın
Birçoğumuzun düşünmeden yemeklere bol bol serptiği tuz aslında vücudun baş düşmanı. Uzmanlar tuzla mesafeli bir ilişkiyi öneriyor. Yemeklerimize tuz yerine baharat, limon suyu, nar ekşisi ya da sirke kullanarak tat katmak tuz tüketimini azaltmayı sağlıyor.
- Kilo Almanızın Nedeni Çok Yemek Olmayabilir
Kilo alma şekliniz ya da kollar ve bacaklarda oluşan lekelenmeler bazı hastalıkların habercisi olabiliyor. Gövde şişmanlarken kollar ve bacakların incelmesi, kollarda ve bacaklarda oluşan mor renkteki izler “Cushing Sendromu”nun en temel belirtileri arasında yer alıyor. Her sağlıklı vücutta bulunan kortizon hormonunun; olması gerekenden fazla, kontrol dışı yükselmesi sonucu gelişen bu sendromun erken tanı ve tedavisi önem taşıyor.
- 143 ülkenin yemeklerini Türk baharatı lezzetlendirdi
Doğanın armağanı niteliğinde, büyük bölümü doğadan toplanarak ekonomiye kazandırılan Türk baharatları dünya yemeklerine lezzet katarken, insanlığa şifa kaynağı oluyor. Türkiye, 2018 yılında 143 ülkeye 178 milyon dolarlık baharat ihraç etti.
- “Yalnız fizyolojik ihtiyaçlarımızdan dolayı yemek yemiyoruz”
SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Uzm. Klinik Psikoloğu Gözde Kıratlı, beslenmenin yaşamımızı sürdürebilmemiz için gereken fizyolojik ihtiyaçlarımızdan biri olmasına karşın yalnız bu ihtiyacımızdan dolayı yeme davranışı göstermediğimizi söyledi.
- Öğle yemeklerinden sonra dişler fırçalanmalı!
“Dişler öğle yemeklerinden sonra da fırçalanmalı” diyen Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, “Türkiye’de insanlar değil ofislerine fırça götürmeyi, dişlerini günde bir kez bile fırçalamıyor. Bu da sadece ağzımızı değil, tüm vücudumuzu etkiliyor” diyerek uyarıyor.
- Rektör Can, Öğrencilerle yemekte bir araya geldi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, öğrencilerle bir araya gelerek talep ve memnuniyetlerini dinledi.
- Yemek yemeye günde ortalama 1 saat 58 dakika ayırıyoruz
Günlük olarak yemek yemeye ne kadar süre ayırdığımıza dair son veriler incelendiğinde, Türkiye’nin günlük yemeğe ayırdığı sürenin ortalama 1 saat 58 dakika olduğu anlaşıldı.
- Yemek, sanat ve müzik alanındaki en iyi şehirler belli oldu
Dünya üzerinde yer alan farklı şehirlerde en iyi sanat, müzik ve yemek lokasyonları belirlenirken, Türkiye’den de İstanbul’un bu listeye girdiği görüldü.
- Yemek Yeme Kabusa Dönüşmesin
Sağlıklı ve uzun bir ömür için dengeli ve yeterli beslenmek gerekiyor. Ancak günümüzde vakit problemi yüzünden yeme alışkanlıkları da değişti. Kahvaltı belki de haftada bir veya iki gün evimizde yapabildiğimiz bir öğüne dönüştü, akşam yemekleri ise sıradan “fastfood” tarzı öğünlere veya geç saatlerde yapılan abartılı restoran yemeklerine ya da hazır gıdalarla (konserve, dondurulmuş besinler gibi) yapılan yemeklere yerini bıraktı.
- Dışarda yemek çürük riskini artırıyor
Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Okulların açılmasına az bir süre kala sadece yarım saatlik bir kontrol ve belki de bir saatlik bir tedaviyle okulların açık olduğu dönemde kaybedilecek günlerin veya haftaların önüne geçilebilir” diyerek aileleri okullar açılmadan çocuklarını bir diş hekimi kontrolünden geçirmeleri konusunda özellikle uyarıyor.
- Püre yemekler, bebeklerin dil gelişimini olumsuz etkiliyor!
Bebeklerin içerik yönünden zengin ve kolay yemesi için püre haline getirilen yemeklerin gelişimlerine zarar verdiğine dikkat çeken uzmanlar, bu beslenme tarzının tıpkı “fast food” gibi kolay, hızlı ama zararlı olduğunu vurguluyor. Uzmanlara göre, bebeği kolaya alıştıran bu yöntem; tat farkındalığı, çiğneme, etkin dil hareketleri ve yutmanın sağlıklı gerçekleşme süreçlerinin takibinde sorun yaşamasına yol açıyor.
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemek daveti verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılan misafirleri onuruna yemek verdi.
- Yemek yerken su içmeyin!
Günümüzün yoğun ve stresli çalışma temposunda sağlıksız beslenme ve yanlış alışkanlıklar nedeniyle son yıllarda hızla yaygınlaşan reflü, kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen bir hastalık. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, “Doğru şekilde beslenerek ve yaşam tarzında yapılacak bazı değişikliklerle mide içeriğinin yemek borusuna geri gelmesi ve sebep olduğu yanma hissi engellenebilir” diyor.
- Yemeklerin suyuna Sarımsak atın, çünkü…
Burun akıntısı, hapşırık, öksürük, halsizlik, baş ve kas ağrıları… Hemen hepimiz soğuk havanın kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde grip, nezle, bronşit ve sinüzit gibi üst solunum yollarının yol açtığı bu tür sorunlardan sıkça yakınıyoruz. Hele bir de bağışıklık sistemimiz zayıfsa bu hastalıklar bizi yorgan döşek yatırabiliyor.
- Zirveye “Survivor 2018” damga vurdu
En çok konuşulan yarışma programları açıklandı.
- Dışarıda yemek, erkeklerde kısırlık yapabilir!
Giderek artan dışarda yeme alışkanlığı, cinsiyeti etkileyen kimyasallara maruz kalmanıza neden oluyor. Phthalates isimli kimyasal, özellikle kısırlık ve de erkek çocuklarında cinsel gelişimle yakın ilişkiye sahip.
- Ekinözü Belediyesi’nden Kadınlara yemek
Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ve eşi Nilüfer Çeleğen, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle ilçede yaşayan kadınları yemekte bir araya getirdi.
- Onikişubat Belediyesi ve Yardım Severler Derneği yemek programı
Kahramanmaraş Yardım Severler Derneğinin 90. Kuruluş Yıl Dönümü yemek programında Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ve dernek üyeleri Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu kafeteryasında bir araya geldi.
- 'Kelle Paça yemek değil, bir keyiftir'
Kahramanmaraş’ta 42 senedir paçacılık mesleği ile uğraşan Hacı Fidan, paçacılık ezberini bozdu. Babasının açtığı iş yerinin geleneğini devam ettiren Fidan, “Bir paçacı olarak kelle paçayı tek kelime ile özetlersem, öncelikle paça bir yemek değildir. Paça bir keyiftir” dedi.
- İnsanlar 'Askıda Yemek'te yarışıyor
Kahramanmaraş'ta bir restoran tarafından başlatılan "Askıda Yemek" uygulaması, ihtiyaç sahiplerinin karnını doyuruyor. Hayırseverler tarafından büyük ilgi gören uygulama ile muhtaçlığın yok olması hedefleniyor.
- En çok aramayı giyim ve yemek için yaptık
2017 yılında dijital platformlarda en çok neleri aradığımız açıklandı.