SANKO Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Lütfi Baran, bir hastalık olan bahar yorgunluğunun, belirtilerinin şiddetine göre tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.
- Bahar Yorgunluğuna Dikkat!
- KSÜ Öğrencileri Haftanın Yorgunluğunu Nova Trio Konseriyle Attı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Açık Sahne Öğrenci Topluluğu tarafından Nova Trio oda müziği konseri düzenlendi.
- KSÜ Öğrencileri Sınav Döneminin Yorgunluğunu Kartopu Oynayarak Attı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Güz Yarıyılı final sınav dönemi sona erdi. KSÜ öğrencileri dönemin yorgunluğunu kartopu oynayarak attı.
- Baharda enerjinizi yükseltecek 10 besin!
Kış boyunca daha az harekete alışan vücudumuzun ve yavaşlayan metabolizmamızın baharın gelmesi ve doğanın canlanmasıyla birlikte değişen ısı, ışık ile nem oranına adapte olmaya çalışması bahar yorgunluğuna sebep olabiliyor.
- İyi ki Varsın Durdu Efe
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Şehit Durdu Yorgun’un oğlu Efe’yi doğum gününde yalnız bırakmadı.
- Çocuklarda yaz hastalıkları ve kazalara dikkat
Anne babalar son dönemlerde kendilerini ve çocuklarını covid 19’dan korumak için pek çok önlem alıyor. Ancak bu mevsimde çocukları bekleyen tehlikeler arasında sadece koronavirüs değil, yaz hastalıkları ve kazalar da bulunuyor. Yazın güneşli günlerinde, yeşil alanlarda ya da denizde geçirilen vakitler her ne kadar eğlenceli olsa da, dikkat edilmediği takdirde pek çok olumsuz durumu beraberinde getirebiliyor.
- Kahramanmaraş'ta bankanın camına yorgun mermi isabet etti
Kahramanmaraş'ta banka şubesinin camına yorgun mermi isabet etmesi sonucu bir kişi hafif yaralandı.
- Kahramanmaraş'ta polis memurunun otomobiline "yorgun mermi" isabet etti
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde polis memurunun otomobiline "yorgun mermi" isabet etti.
- Kanser tedavisinde yorgunluğu yenmek için öneriler
Yorgunluk kemoterapi, radyoterapi veya biyolojik ajanlarla yapılan kanser tedavisinin en sık görülen yan etkisidir. Kanser tedavisine bağlı yorgunluk genelde tedavi tamamlandıktan sonra düzelir ama tedaviyi takip eden aylar ve yıllarda bazı derecelerde yorgunluk devam edebilir. Liv Hospital Ulus Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Duygu Derin kanser tedavisinde yorgunlukla baş etmeyi sağlayacak önerilerde bulundu.
- Uykunuzu alamıyorsanız sebebi burnunuz olabilir
Burun; yüzümüzün ortasında hem fonksiyonel, hem de estetik olarak önemli bir yerdedir. Genetik etkenler veya çocuklukta geçirilen fark edilemeyen ya da önemsenmeyen travmalar sebebiyle burun iç duvarında eğrilik düzeltilmesi operasyonu; en çok yapılan kulak burun boğaz ameliyatlarının başında geliyor.
- Bahar yorgunluğunu bu besinlerle yenin!
Soğuk havaların yerini bıraktığı güneşli bahar günlerine rağmen kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Uyku isteği, dikkat eksikliği veya eklem ağrıları gibi yakınmalarınız var mı? Yanıtınız ‘evet’ ise bu şikayetlerinizin nedeni ‘bahar yorgunluğu’ olabilir!
- Mutsuz ve yorgun görünmeye son!
Son zamanlarda göz kapağı estetiği, genç yaşlı demeden birçok kişinin öncelikli estetik ameliyat tercihleri arasında yer alıyor. Göz kapağı estetiği sayesinde yorgun ve yaşlı görünüm gider, yerini daha dinç, genç ve etkili bakışlara bırakır.
- Yorgunluğunuzun nedeni B12 eksikliği olabilir!
B12 eksikliği bulunan kişilerde en sık görülen durum: Yorgunluk. Yorgunlukla beraber; kafa karışıklığı, hafıza kaybı ve bunamanın da B12 eksikliğinin belirtileri arasında yer aldığını ifade eden uzmanlar, bu durumun; geri döndürülemez kafa karışıklığı ve hafıza kaybı da dâhil olmak üzere, zihinsel sorunlara yol açabileceğinin altını çizdi.
- Asıl yorgunken egzersiz yapın!
Modern yaşamın bacaklardaki izleri varisler. Eskiden öğretmen veya doktor hastalığı olarak bilinen varis, günümüzde ofiste saatlerce hareketsiz oturarak çalışan kişilerin de kâbusu oldu. Sadece uzun süre ayakta kalmak değil, sürekli oturmak da varis sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Çaynak, tüm günü sabit bir şekilde ayakta veya oturarak geçirenleri uyarıyor: “Asıl yorgun olduğunuzda egzersiz yapın! Ayaklarınızı günde 3 kez, 5’er dakika 70 derece yukarı kaldırın!”
- Kronik yorgunluğa karşı ‘Ozon’
Virüs ve bakterileri öldürmede oldukça etkili bir gaz olan ozon, sağlık alanında da önemli bir role sahip. Tıpta pek çok hastalığın iyileşme sürecinde etkisi olan ozon terapisinin özellikle hastanın enerjisini ve bilişsel düzeyini olumlu etkilediği için ileri yaşlarda daha verimli sonuçlar veriyor.
- D Vitamini Eksikliği Baharda Daha da Yorgun Hissettiriyor
D vitamini eksikliğinde uyuklama hali, yorgunluk hissi ve fiziksel aktivite isteksizliği yaşanıyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte yorgun hissedenlerin ve çalışma isteği azalanların sayısı daha da artıyor. Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, bahar yorgunluğuna karşı halsiz ve vücudunda yaygın ağrısı olan kişilerin mutlaka kanda D vitamini düzeyine baktırmaları gerektiğini belirtiyor.
- Bahar Yorgunluğu da Neymiş
Baharın yüzünü gösterdiği bugünlerde sürekli uykulu, yorgun ve halsiz hissediyorsanız beslenme ve yaşam tarzınızda yapacağınız değişikliklerle enerjinizi geri kazanabilirsiniz. Liv Hospital İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aslı Çurgunlu bahar yorgunluğunu yenmenin yollarını anlattı.
- İşte enerjinizi yükseltecek 10 besin!
Baharın gelmesiyle canlanan doğaya inat, çoğumuz kendimizi bir hayli yorgun hissediyoruz. Siz de erken yatıp uyusanız bile sabahları yorgun mu kalkıyorsunuz? Gün boyunca kendinizi bitkin ve uykusuz hissediyor, dikkatinizi bir türlü toparlayamıyor musunuz? Yanıtınız “evet” ise bahar yorgunluğuna yakalanmış olabilirsiniz.
- Yorgun uyanmanızın nedeni uyku apnesi olabilir
Sağlıklı bir yaşamın en önemli unsurlarından biri uykudur. Yeterli sürede ve uygun bir ortamda uyuyamamak, vücudun dinlenmesine engel olur ve pek çok sağlık sorununa zemin hazırlayabilir.
- Bu sendrom dinlenmekle geçmiyor!
Akşamları erken yatmanıza rağmen sabahları yine de çok yorgun mu uyanıyorsunuz? Depresif tavırlar sergilediğiniz ve dikkat sorunu yaşadığınız için iş ile sosyal hayatınızda problemler yaşıyor musunuz? Her fırsatta dinlenmenize rağmen enerjinizi bir türlü yakalayamıyor musunuz? Bu yakınmalarınız 6 aydan uzun süredir devam ediyorsa probleminizin altında yatan neden “iş veya günlük hayatınızdaki yoğunluğunuz” değil, Kronik Yorgunluk Sendromu olabilir!
- D vitamini Eksikliği Yorgun ve Halsiz Hissettiriyor
D vitamini için en doğal kaynak güneş. Türkiye, D vitamini alımı açısından avantajlı bir ülke olarak görünse de klinik araştırmalar bunun tam tersini ortaya koyuyor.
- Mevsim geçişlerinde nelere dikkat etmeli?
Tatil sezonunun bitmesiyle birlikte şehirler kalabalıklaştı ve toplu yaşam, iş-okul hayatına geri dönüldü. Kalabalığın artmasıyla ve havaların soğumasıyla birlikte hastalıklar da ortaya çıkmaya başladı.
- Yorgun mermi bu kez can alıyordu
Kahramanmaraş’ta kendini bilmez magandalar tarafından havaya ateşlenen silahtan çıkan bir mermi, bir inşaatın bekçi kulübesinin tavanını delerek içeriye girdi. Bekçi kulübesinde santimlerle mermiden kurtulan gece bekçisi ise hala olayın şokunu yaşıyor.