Yaz aylarında okulların kapanması ve ısınan havanın etkisiyle çocuklar dışarıda, denizde ve doğada daha çok zaman geçiriyor. Bu da çocuklarda görülen yaz hastalıklarının artmasına zemin hazırlıyor.
- Çocuklarda yaz hastalıklarına karşı önleminizi alın
- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cilli, SANKO’da
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hikmet Cilli, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Göçmen, SANKO’da
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ozan Göçmen, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
- Çocuklarda Görülen Sinsi Tehlike: El-Ayak-Ağız Sendromu
Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Ali Rıza Namlı, el ayak ağız sendromu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
- Güneş çarpmasından 8 adımda koruyun!
Yaz mevsiminde çocukların en sevdikleri aktiviteler deniz ve havuzda yüzmek, kumsalda kaleler yapmak, parklarda oynamak oluyor. Ancak uzun süre güneş altında kalmak pek çok sağlık problemini de beraberinde getirebiliyor. Bunlardan belki de en tehlikelisi, güneş çarpması!
- Evde kalmak çocukların fiziksel sağlığını bozmasın!
Evde geçen dönem uzadıkça çocukların düzeni de bozuluyor. Hareketsizlik, fazla yeme, arkadaşlarından ve okuldan ayrı kalma gibi birçok neden çocukların ruhsal ve fiziksel sağlığını etkiliyor. DoktorTakvimi.com uzmanlarından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Erkan Aslan, bu dönemde çocuklarının fiziksel ve ruhsal gelişiminin zarar görmemesi için ebeveynlere yol haritası niteliğinde önerilerde bulunuyor.
- Çocuk Sağlığında Doğru Bilinen 7 Yanlış
Yenidoğan, bebek ve çocuk sağlığı söz konusu olunca anne-babalar o güne kadar edindikleri tüm bilgileri unutup, soğukkanlılıklarını kaybederek panikleyebiliyor. Özellikle kulaktan dolma bilgiler ya da toplumda yaygın olan ancak yanlış inanışlar, ebeveynleri ve çocuğun sağlığını olumsuz etkileyebiliyor.
- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nihat Akgül SANKO’da
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nihat Akgül, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
- Güneş bebeğinizin cildini yakmasın!
D vitamini vücudumuzdaki kalsiyum ve fosfor mekanizmamızı düzenleyen en önemli yapıtaşı. Kemik ve diş gelişiminin yanı sıra bazı kanser türlerini önlediği ve bağışıklık sistemini desteklediği yapılan çalışmalarla ortaya kondu. D vitamininin temel kaynağı ise güneş ışınları. Ancak dikkat! Güneş, bebeklerin özellikle kemik ve diş gelişiminde önemli rol oynayan D vitamini yapımı için en değerli kaynak olsa da, ciltte güneş yanığına ve melonomaya (cilt kanseri) yol açabiliyor.
- Çocuk sağlığında 10 önemli yaz kriteri
Yaz mevsimi çoğumuz için dinlenme, açık alanda daha çok vakit geçirme, incecik giysiler ve tatil kaçamakları demek… Çocuklar için de enerjilerini boşaltabilecekleri bambaşka bir heyecan… Ancak bu heyecan kendine has bazı riskleri de beraberinde getirdiğinden çocuğunuzun sağlığını riske atmadan keyifli bir yaz geçirebilmek için dikkat etmeniz gereken bazı çok önemli kriterler var.
- “Kokunuz imzanızdır” sizinle ilgili çok şey anlatır!
Türkiye’nin ilk ‘Koku ve Tat Zirvesi’ İstanbul’da uluslararası katılımcılara kapılarını açtı. Zirve, katılımcıları, parfümden kahveye lavantadan simite kadar binlerce farklı kokunun büyülü dünyasında yolculuğa çıkarıyor.
- Kış enfeksiyonlarına karşı 12 etkili öneri!
Nezle, grip, orta kulak ve bademcik iltihabı, bronşiolit, akut sinüzit… Hava ısısının düşmesi özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarına adeta davetiye çıkarıyor. Öyle ki 5 yaş altındaki çocuklar yılda 6-8 kez üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanıyorlar.
- Hastalıklara karşı 8 etkili önlem
Sonbahar özellikle de çocuklu aileler için ‘düşen kuru yaprakların’ yarattığı nostaljiden çok, hastalıkları çağrıştırıyor. Zira okulların açılmasıyla grip sezonu da başlıyor. Enfeksiyonlar, o ana dek ‘sapasağlam’ dediğiniz çocuğunuzu bir yaprak gibi bir anda soldurabiliyor. ocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İlkay Değerli, hastalıklara karşı anne babalara önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, hastalıktan uzak bir okul dönemi için alınması gereken 8 önlemi anlattı…
- El Ayak Ağız Hastalığından Korunma Yolları
Hafif döküntü ile seyreden bulaşıcı, viral bir hastalık olan el ayak ağız hastalığı, en sık 2-10 yaş arasında görülüyor. Nadiren daha büyük çocuklarda ve yetişkinlerde görülebileceğini söyleyen Liv Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Emre Çenesiz el ayak ağız hastalığı tedavisi ve korunma yollarını anlattı.
- Emzirirken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Püf Noktası
Anne sütünün ve emzirmenin hem anne hem de bebek için faydaları saymakla bitmiyor. Bebeğin ilk altı ay ihtiyacı olan protein, yağ, demir, vitamini içeren ideal bir besin kaynağı anne sütü ile karşılanıyor.