Kahramanmaraş’ta 72 yaşındaki ahşap ustası Mustafa Tanır, geçmişi Selçuklu dönemine dayanan özel sandalyeler üreterek hem mesleğini yaşatıyor hem de bel fıtığı rahatsızlığına çözüm arıyor.
- Kahramanmaraş'ta Selçuklu Dönemine Ait Sandalye Üretiyor
- Kahramanmaraş’ta Devlet Destekli Kivi Üretimi Başladı
Kahramanmaraş’ta deprem bölgesinde, çiftçiler devletten aldıkları desteklerle kivi üretimine adım attı.
- Kahramanmaraş’ta fındık köylülerin gelir kapısı oldu
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Kalekaya Mahallesi, fındık üretiminde Karadeniz bölgesini aratmayan bir seviyeye ulaştı.
- Kahramanmaraş'ta Çiftçilere Sumak Fidesi Üretimi Başladı
Kahramanmaraş'ta çiftçilere yönelik sumak fidesi üretimi süreci başladı.
- Çilek Üretimi Sayesinde Bölgede Tersine Göç Başladı
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu, Onikişubat ile Göksun ilçelerinde üretilen ve coğrafi işaret belgesi alınması için çalışma yapılan aromalı, dayanıklı ve albenisi ile dikkat çeken çilek, sofralarda yerini almaya başladı.
- Kahramanmaraş’ta yıllık üretimi 17 bin tona ulaştı
Kahramanmaraş’ta balıkçılık alanında ürerime açılan baraj gölünde yıllık üretin 17 bin tona ulaştı.
- Gürbüz, “Halk ekmek üretimi genişleyerek ücretsiz olarak devam edecek”
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Halk Ekmek Fabrikası’nın günlük kapasitesinin artırılması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yaptıkları başvurunun onaylandığı müjdesini verdi.
- Kahramanmaraş alabalık üretiminde ilk sıralarda
Kahramanmaraş'ta alabalık sevkiyatı başladı.
- Deprem Bölgesinde Şıra Üretimi Başladı
Kahramanmaraş’ta depremin ardından normal hayata dönüş süreci devam ediyor.
- Bakan Işıkhan; “Kahramanmaraş’ımızı Üretimin Merkezi Haline Getireceğiz”
Bir dizi inceleme gerçekleştirmek üzere Kahramanmaraş’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan; “İnşallah Kahramanmaraş başta olmak üzere 11 şehrimizi eskisinden de daha iyi şartlara kavuşturana kadar aralıksız çalışmaya devam edeceğiz. Yaralarımızı hızla sarıp, yeni yatırımlarla Kahramanmaraş’ımızı üretimin merkezi haline getireceğiz” dedi.
- Kahramanmaraş’ta keçi üretimi yeniden başladı
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, bölgenin en büyük Sanem Keçisi üretim çiftliğinde yeniden üretim başladı.
- Başkan Güngör; “Tarımsal Üretimimizi Artıracağız”
Kadıoğluçiftliği’ni ziyaret ederek çiftçi ve tarım işçileriyle bir araya gelen Başkan Güngör, “İnşallah Sayın Tarım ve Orman Bakanımızın öncülüğünde üreticilerimiz ve tarım işçilerimizle el birliğiyle şehrimizin tarımsal üretimini ve katma değerini artırmaya devam edeceğiz” dedi.
- Deprem bölgesinde tarhana üretimi başladı
Kahramanmaraş'ta Ahir Dağı eteklerinde tarhana üretimine başlandı.
- Dulkadiroğlu Belediyesi’nden Ekmek Üretim Tesisi
Dulkadiroğlu Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek üretimine başladı. Belediye Başkanı Necati Okay, ekmek üretim tesisinin günlük 19 bin adet üretim kapasitesi olduğunu belirtti.
- Deprem bölgesinde serada salatalık hasadı başladı
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde örtü altı ve serada sebze üretiminin önemli merkezlerinden Kadıoğlu çiftliği’nde, depremzede çiftçiler salatalık hasadına başladı.
- Günlük Ekmek Üretimi 225 Bini Aştı
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, halk ekmek fabrikasının yanı sıra 140 ton un desteğinin verildiği fırınlarla günlük ekmek üretiminin 225 bini aştığını belirtti.
- Başkan Hayrettin Güngör; “Mutfak Eşyası Üretiminde Türkiye’nin Öncü Şehirlerdeniz”
Mutfak eşyaları üretim alanında faaliyet gösteren Kırteks Metal’i ziyaret eden Başkan Hayrettin Güngör, “Mutfak eşyası üretiminde şehrimiz sadece Türkiye’de değil dünyada önemli bir pazar payına sahip. İnşallah bu oranın önümüzdeki süreçlerde daha da artacağını ümit ediyorum” dedi.
- Başkan Güngör; “Balık Üretiminde Öncü Şehiriz”
Kılıç Deniz Ürünleri üretim tesislerini ziyaret ederek firma yetkilileri ve çalışanlarıyla bir araya gelen Başkan Güngör, “Şehrimizden 54 ülkeye ihracat yapılması, üretilen balıklarımızın yüzde 90’dan fazlasının ihracata konu olması da son derece sevindirici. Ayrıca kadın istihdamına da ağırlık verilmesinden mutluluk duyduk. Firmamıza teşekkür ediyorum” dedi.
- Kahramanmaraş’ta altın üretiminde rekor kırıldı
Kahramanmaraş Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi, Altın ve Mücevher Merkezi ile Tasarım ve Modelleme Merkezi, 2022 yılında üretim kapasitesini yüzde yüz artırarak, son yılların en büyük rekorunu kırdı. Geçen yıl 9 ton olan üretim, Altınşehir’e taşınan son model tasarım ve yeni teknolojik makinelerle bu yıl 20 tonun üzerine çıktı.
- Başkan Güngör: “Yerli Üretimi Önemsiyoruz”
Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’nın açılış programında konuşan Başkan Güngör, “Tekstil sektörünün öncü şehirlerinden olan Kahramanmaraş’ımızda bu fuarın düzenlenmesini çok önemsiyoruz. Bu yıl 9’uncusunu düzenlediğimiz Tekstil Makineleri Fuarı’mızın şehrimiz, ülkemiz ve sektör için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
- Kahramanmaraş’ta tarhana üretimi rekor kırdı
Kahramanmaraş'ın geleneksel lezzetlere başı çeken tarhana, bu yıl 30 bin tonla üretimle rekor kırdı.
- Kahramanmaraş’ta 14 bin 500 ton şeker üretimi
Kahramanmaraş’ta 130 bin ton pancardan 14 bin 500 ton şeker üretildi.
- Başkan Güngör: “Tarım Ürünleri Üretiminde Potansiyelimiz Çok Yüksek”
Pazarcık Beşçeşme’de sarımsak hasadına katılan Başkan Hayrettin Güngör, “Kahraman şehrimiz coğrafyası, iklimi, birçok coğrafi bölgede toprağının olmasıyla çok fazla tarım ürününe ev sahipliği yapıyor. Sarımsak üretiminde Türkiye’de üçüncü sırada yer alıyoruz. Geçtiğimiz yıl şehrimizde toplamda 50 bin tonun üzerinde sarımsak üretildi. İnşallah bu yıl daha fazla üretim olacağını ümit ediyorum” dedi.
- Meslek Liseleri Üretimini Artırdı
İlimizde eğitim veren ve döner sermaye işletmesi bulunan 14 meslek lisesi, 2019 yılında toplamda 1 milyon 900 TL olan döner sermaye ciro miktarını, salgının başladığı 2020 yılında 3 milyon 751 bin TL’ye, 2021 yılında 6 milyon TL’ye yükseltirken 2022 yılının daha ilk 3 ayında ise 3 milyon TL ciro miktarına ulaşarak büyük bir üretim ivmesi kazandırdı.
- Solpa Gübre Kahramanmaraş’ta Üretimine Başladı
Kahramanmaraş ta üretim tesisi kurarak üretime başlayan Solpa Gübre Bölge çiftçisine hizmet vermeye başladı.
- Kahramanmaraş Gıda Üretiminde Marka Olma Yolunda İlerliyor
Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 7 müteşebbis kurum tarafından kuruluş protokolü imzalanan Gıda İhtisas OSB projesi Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde hayata geçmeye hazırlanıyor. Toplamda 500 Milyon TL yatırım ve 5 bin yeni istihdam potansiyeli öngörülen proje, kentin tescil ettiği 7 lezzetini ve üretilen onlarca tarım ürününü markalaştırarak dünya pazarlarına sunacak.
- Başkan Gürbüz: “Elbistan GES ile elektrik üretimi yapacak”
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Türkiye’nin enerji üssü olmaya aday olan Elbistan’ın, yenilenebilir enerji konusunda önemli yatırımlar almaya başlayacağını söyledi.
- Afşin-Elbistan B Termik santralinde enerji üretimi durdu
Kahramanmaraş’ta Afşin-Elbistan B Termik Santralinde, kömür temini yapılamamasından dolayı enerji üretimi durdu.
- Yılın ilk keklikleri kuluçkadan çıktı
Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Merkezi'nde 2021 yılının ilk kınalı keklikleri kuluçkadan çıktı.
- Kahramanmaraş’ta ilaç kullanmadan turunçgil üretimi gerçekleştirildi
Turunçgil alanlarında hasadın başladığı bu günlerde Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinasyonunda. İlimizde Akdeniz Meyve Sineği zararlısına karşı yürütülen toplu Biyoteknik Mücadele çalışmalarını değerlendirmek ve incelemelerde bulunmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Andırın ilçemize bağlı Beşbucak Mahallesinde Turunçgil hasat programı düzenlendi.
- Gürbüz, “Elbistan, balık üretiminde önemli bir merkez”
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Türkiye'nin ilk balık yetiştiriciliğinin Elbistan’da başladığını belirterek, “Elbistan su ürünlerinde en önemli ihracatçılardan olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.
- Kahramanmaraş'ta üretilen yavru alabalıklar ilgi görüyor
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde üretilen yavru alabalıklar çeşitli illerdeki üreticilere satılıyor.
- Denizi olmayan kentten 25 milyon dolarlık balık ihracatı
Kahramanmaraş'ta 48 tesiste bir yılda üretilen 6 bin 700 ton alabalık yurt içi ve yurt dışındaki sofraları lezzetlendiriyor.
- Başkan Güngör: "Kahramanmaraş'ımız tarımın da başkentidir"
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Pazarcık ilçesinde sarımsak üretimi yapan hemşerileriyle bir araya geldi.
- Tersine göçün başladığı dağ köyünde şimdi de ihracat sevinci
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi kırsal mahallelerinde devlet desteğiyle modern çilek üretimine başlayan çiftçiler, önce kentten köye göçü sağladı şimdi de ihracatın kapılarını araladı.
- Elbistan Belediyesi maske üretimine başladı
Elbistan Belediyesi vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için maske üretimine başladı. İlk etapta 220 bin maske üretilerek vatandaşa dağıtılacak.
- Öğretmenler maske üretimine başladı
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Sevim Şİrikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi maske üretimine başladı.
- Koronavirüse karşı 3D yazıcılarla siperlik üretimi başladı
Şanlıurfa Teknokentteki bir firma ile Kahramanmaraş'taki Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi, sağlık çalışanlarının koronavirüsle mücadelede korunmalarını sağlamak amacıyla yüz siperlikleri üretimine başladı.
- Kahramanmaraş'ta kadın ayakkabısı üretiminin geleceği ele alındı
Kadın ayakkabısı üretiminde Türkiye'de ikinci sırada yer alan Kahramanmaraş'ta, sektörün gelişimi ele alındı.
- Çocuklara içerik üretimi baskısı!
Çocukların sosyal medya kullanımının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, özellikle video paylaşım platformu YouTube’daki risklere dikkat çekiyor. Uzmanlar, ebeveynler tarafından kazanç elde etme amaçlı olarak yönetilen hesapların, çocukların kimlik gelişimi, mahremiyet ve özel yaşamı için tehdit oluşturduğuna dikkat çekiyor.
- Bartın Çimento’da atık ısıdan enerji üretimi
SANKO Holding bünyesinde yer alan Bartın Çimento Fabrikası’nın Çin’in STEC firmasıyla yapımını gerçekleştirdiği ve planlanandan 3 ay önce devreye alarak elektrik üretimi sağladığı WHR (Atık Isıdan Elektrik Enerjisi Üretimi) tesisinin iş tamamlama anlaşması imzalandı.
- Türkiye zeytin üretiminde dünya ikinciliğini hedefliyor
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, İspanya'nın zeytin üretiminde dünya birincisi, İtalya ve Yunanistan'ın ikinci, üçüncü sırada olduğunu belirterek, "Biz dünya dördüncüsüyüz ama Türkiye hedefini dünya ikincisi olarak belirlemiştir." dedi.
- İşini bırakıp ejder meyvesi üretti
Anamur ilçesinde yaşayan Nihat Kerim Bildik, Avrupa'da iş gezisinde gördüğü ejder meyvesinin üreticisi oldu.
- "Türkiye çimento üretiminde Avrupa'da birinci"
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Suat Çalbıyık: "Türk çimento sektörü Avrupa'da birinci, dünyada ise en büyük 4'üncü üretici konumunda."
- Kahramanmaraş’ta Patates Üretimi yasaklandı
Kahramanmaraş’ta ekim alanlarından alınan numunelerde ‘Bulaşıklık’ hastalığı adı verilen 470 dekarlık alanda 5 yıl süreyle patates üretimi yasaklandı.
- Katma değerli üretimi artırmayı amaçlıyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerel seçimler öncesinde çıktığı il gezilerini sürdürüyor. Diyarbakır, Çanakkale ve Adana’nın ardından Kahramanmaraş’ta ziyaretler gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Yerli kaynaklardan en iyi şekilde yararlanıp, üretimin ithal bağımlılığını azaltmayı hedefliyoruz" dedi.
- Dondurmanın başkentinde salep üretimi
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden Önemli Bir Proje Daha..
- Üsküdar Üniversitesinden milli ilaç üretimine destek
Üsküdar Üniversitesi Transgenik Hücre Teknolojileri ve Epigenetik Uygulama ve Araştırma Merkezi (TRGENMER), Türkiye’nin epigenetik tabanlı milli ilaç geliştirme çabalarına katkı sağlayacak. Türkiye’deki tıbbi araştırmalara destek verecek merkez, milli ürünler geliştirerek, dışa bağımlığı azaltmayı amaçlıyor.
- Türkiye güneş enerjisi üretiminde dünyada 13. sıraya yükseldi
Bir ülkenin geleceği için önemli faktörlerden biri de enerji kaynaklarıdır. Güneş enerjisinin önemi ve değeri ise her geçen gün artarak devam ediyor. Türkiye 2017 yılı sonunda güneş enerjisinde Avrupa ülkeleri sıralamasında 7'inci dünyada ise 13'üncü sıraya yükseldi. Medya Takip Merkezi (MTM) güneş enerjisinin medyadaki yerini araştırdı. İşte detaylar…
- İşte Kahramanmaraş'ın en parlak 3 şirketi
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu ve Londra Borsası işbirliğiyle hazırlanan Türkiye'nin 'en parlak' 100 şirketini kapsayan liste açıklandı.