Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda “Kahraman Gençlik” uygulamasını akıllı cihazlarına yükleyerek görevi tamamlayan tüm gençlere haftalık 2 GB internet hediye edecek.
- Büyükşehir’den 19 Mayıs’ta Gençlere İnternet Hediyesi
- Yeni internet yasası kimlerin işine yarıyor?
Gazeteci Zeki Demir, “Yeni internet yasası kimlerin işine yarıyor?” Adlı makaleyi kaleme aldı.
- TGF: "BİK yerel basını bitirme hedefine ulaşıyor"
İnternet Yasasına ağır şartlar koyarak Anadolu Basınının bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca "Şartlar o kadar ağır ki 6 ay önce 900 civarında olan günlük ilan alan gazetelerin yarıdan fazlası ilan alacak şartları yerine getiremeyeceği için müracaat bile edemedi.
- Depremzede Gazeteciler Basın İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin Ertelenmesini İstedi!
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen asrın felaketinde ev ve işyerlerini kaybeden depremzede gazeteciler, 1 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe giren Basın İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin deprem bölgesinde en az 1 yıl süreyle ertelenmesini istediler.
- Deprem bölgesinde görev yapan gazetecilerden çağrı
Edeajans Genel Koordinatörü Mustafa Nuri Şirin, 1 Nisan’da yürürlüğe giren dezenformasyonla mücadele yasası hakkında yetkililere çağrıda bulundu.
- Çabukel: Deprem Bölgesindeki Gazetelere İnternet Yasasını Dayatmak İş Bilmezliktir!
İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Av. Ahmet Çabukel, 1 Nisan 2023’te yürürlüğe giren internet yasasından deprem bölgesindeki gazetelerin muaf tutulması ve şartların hafifletilmesi gerektiğini belirterek söz konusu yasayı dayatmanın iyi niyet taşımadığını ifade etti. Çabukel, deprem gerçeğinden bağımsız uygulanan yasada aceleci davranmayı iş bilmezlik olarak nitelendirdi.
- SANKO Üniversitesi Öğrencilerine Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı Anlatıldı
SANKO Üniversitesi’nde internet bağımlılığı ile mücadele etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik “Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı” konulu seminer düzenlendi.
- Büyükşehir Kütüphanelerinde Ücretsiz İnternet
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm kütüphanelerde öğrencilere ücretsiz internet sağlanmaya başlandı. Başkan Güngör, “Gençlerimizin bilgiye erişimini kolaylaştırma amacıyla tüm kütüphanelerimizde ücretsiz wi-fi hizmeti veriyoruz” dedi.
- Erkılınç: Gazetelerin kaderi internet haber sitelerinden ayrı değildir
BİK Genel Müdürü Erkılınç, internet haber sitelerini süreli yayın kapsamına alan yeni Basın Yasası’nın mutlaka çıkması gerektiğini belirterek, gazetelerin kaderinin internet haber sitelerinden ayrı olmadığını söyledi.
- İnternet kullanım süreleri artıyor
Güncel verilere göre günlük internette harcanan vakit 6 saat 58 dakika olarak kayıtlara geçerken, geçirilen sürenin son 2 yıldır artışta olduğu gözlendi.
- Hızlı internet evlerimize girdi
2021 yılında AB hanelerinin yüzde 70’i yüksek hızlı internetten yararlanırken, bu oranın 2013 yılında sadece yüzde 16 olduğu gözlendi. 2021 yılı için AB ülkeleri arasında en yüksek hızlı internet kapsamının yüzde 100 ile Malta’da olduğu kaydedildi.
- Kahramanmaraş medyasının gündemi deprem!
AFAD ve Kızılay iş birliğinde, Uluslararası Gazeteciler İnternet Yayıncıları ve Yazarlar Derneği (UGİYAD) tarafından “Medyada Deprem ve İlk Yardım Bilinci” temalı eğitim programı düzenlendi.
- İnternet, televizyonu ikiye katladı!
Dünyada 16-64 yaş arası internet kullanıcılarının her gün farklı medya araçlarına geçirdiği süre gözlenirken, medya araçlarına harcanan ortalama süreler de belli oldu. Böylelikle kullanıcıların günlük 6 saat 54 dakika ile en çok internette vakit geçirildiği kaydedildi.
- İnternet hızında 101. sıradayız
Yaşamımızın büyük bir parçası haline gelen internetin, ülkebazlı sabit geniş bant hızlarıbelli oldu. Böylelikle Türkiye’nin güncel sabit bant geniş internet hızı 29.09 (Mbps) olurken, bu hızla listenin 101. sırasına yerleştiği görüldü.
- Çalıntı eşyaları internetten satmak isterken yakalandılar
Kahramanmaraş’ta çalıntı eşyaları alış veriş sitelerinden satmaya çalışan 2 kişi, jandarma ekiplerince yakalandı.
- İnternet hızımız düştü
Yaşamımızın büyük bir parçası haline gelen internetin, pandemi dönemiyle kullanımı artarken, ülke bazlı sabit geniş bant internet hızları da belli oldu. Böylelikle Türkiye’nin 2021 yılında 2 basamak gerileyerek internet hızında düşüş yaşadığı gözlendi.
- Günümüzün 3’te 1’i internet kullanarak geçiyor
2021 verilerine göre, Türkiye’nin günlük internette harcadığı süre 7 saat 57 dakika oldu. Türkiye’nin bu istatistik ile 6 saat 54 dakika olan dünya ortalamasının üzerinde olduğu görüldü.
- Günümüzün 3’te 1’ini internet kullanarak geçiriyoruz
2021 verilerine göre internet kullanımında dünya ortalamasının günlük 6 saat 54 dakika olduğu görülürken, Türkiye’nin 7 saat 57 dakika ile dünya ortalamasının üzerinde internet kullandığı tespit edildi.
- Türkiye 7 saat 29 dakika ile dünya ortalamasının üzerinde internet kullanıyor
Dünyada internet kullanımı yıllar içinde daha fazla yaygınlaşırken, 2020 yılında bu sayının 4 milyar 538 milyona ulaştığı kaydedildi. 2015 yılı verileri incelendiğinde ise internet kullanıcılarının 2 milyar 831 milyon olduğu gözlendi.
- Oyun dünyasının yeni üyeleri 55-64 yaş aralığında
Global Web Index tarafından yapılan araştırmaya göre, kullanıcıların yüzde 86'sı, interneti oyun oynama amacıyla kullanıyor. Araştırmaya göre, oyun oynamaya başlayanların yüzde 32’si 55-64 yaş aralığındaki insanlardan oluşuyor.
- Mobil internet hızında ortalardayız
Ülkelere göre mobil internet hızları belli olurken, Türkiye’nin 34 Mbps ile 61’inci sıraya yerleştiği görüldü. Listenin en başında yer alan ülke ise 178 Mbps ile Katar olarak saptandı.
- Televizyon ve İnternette Sınırları Belirleyin
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Değerler Akademisi’nde konuşan Klinik Psikolog Mehmet Teber, “Sınırlar ve ekran konusunda çok kararlı olun, katı ve kızgın olmayın gereksiz cezalandırılmalar yapmayın ama sınırlarınızı çok net belirleyin orada şeffaf ve kararlı durun” dedi.
- Mehmet Teber ile Çocuklarda İnternet Bağımlılığı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Değerler Akademisi, 24 Mart Çarşamba günü (yarın) 20.00’da Klinik Psikolog Mehmet Teber’in çevrimiçi programıyla devam edecek.
- İnternet hızında 170 ülke arasında 103. Sıradayız
Hayatımıza ilk 1993 yılında giren ve sonrasında yaşamımızın büyük bir parçası haline gelen internetin, pandemi dönemiyle kullanımı artarken, ülke bazlı sabit geniş bant internet hızları da belli oldu. Böylelikle Türkiye’nin 30.51( Mbps) ile 170 ülke arasında 103. sıraya yerleştiği görüldü.
- Günlük 14 saat 21 dakikamızı bunlara ayırıyoruz
16 ile 64 yaş arası bireylerin günlük medya kanallarına ayırdığı süre belli oldu. Bunun 6 saat 43 dakikası internet kullanmakla geçtiği görüldü. 1 saat 10 dakikalık ortalama zaman diliminin ise oyun konsollarına ayrıldığı kaydedildi.
- O İnternet Sitesinin Bir Yalan Haberi Daha Patladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde yerel bir sitede “Depreme Dayanıksız Binaların Yıkım işi ihalesi” adı altında yayınlanan haberle ilgili açıklama yaptı.
- İnternet hızının en yüksek olduğu ülkeler belirlendi
207 ülkenin yer aldığı ve en yüksek internet hızına sahip ülkeler belli oldu. Türkiye’nin 102’nci sırada yer aldığı listede, 85.02 megabit indirme hızıyla birinci sıraya yerleşen ülke ise Tayvan olarak görüldü.
- İnternetin karanlık köşelerine küresel polis operasyonu
ABD ve Avrupa polis teşkilatları, karanlık internette yasadışı ürünler özellikle de uyuşturucu satan kişilere yönelik ulusal sınırları aşan bir operasyon düzenledi. “DisrupTor“ adı verilen operasyon sonucu 6 ülkede 179 kişi yakalandı. Siber güvenlik kuruluşu ESET’in ayrıntıları paylaştığı gelişme, özellikle ABD tarafında karanlık interneti hedef alan en büyük operasyon olarak değerlendiriliyor.
- Günlük ortalama 4 saatimiz mobil internet kullanarak geçiyor
Dijital, mobil ve sosyal medya günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Dünya üzerinde şu anda 4,5 milyardan fazla insan aktif internet kullanırken, sosyal medya kullanıcılarının sayısı 3,8 milyarı aştı. Dünyada mobil internet kullanımında günlük geçirilen süreler belli olurken, Türkiye’nin 13’üncü sırada yer aldığı saptandı. Türk halkının telefonda geçirdiği süre günlük ortalama 4 saat olarak kayıtlara geçti.
- Türkiye’nin yüzde 79’u internet kullanıyor
Türkiye’de internet kullanımı bu yıl 16 ile 74 yaş arasında yüzde 79 olurken, geçen yıl bu oranının yüzde 75,3 olduğu kaydedildi. İnternet kullanımına cinsiyet olarak bakıldığında ise erkeklerde daha fazla olduğu saptandı.
- Dünyada 4.57 milyar kişi aktif internet kullanıyor
Güncel küresel dijital nüfus oranları belli oldu. Temmuz ayı itibarıyla 4,57 milyar kişinin aktif internet kullanıcısı olduğu saptanırken, bu rakamın küresel nüfusun yüzde 59’unu oluşturduğu kaydedildi.
- KSÜ Tıp Fakültesi mezunları internet üzerinden hekimlik yemini etti
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi 17. dönem mezuniyet töreni, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle temsilen yapılırken, mezunlar internet üzerinden hekimlik yemini etti.
- Öğrencilerine internet üzerinden etkinlik düzenledi
Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki Değerler Anaokulu öğretmenlerinden Seyhan Dağ, 23 Nisan coşkusunu öğrencileri yaşatmak için internet üzerinden etkinlik düzenledi.
- Gazete ve internet ilanlarıyla dolandırıcılık yapan suç örgütüne operasyon
Mersin'de gazete ve internet siteleri üzerinden "Gemi adamı ve personeli aranıyor" ilanı vererek birçok kentteki 408 kişiyi dolandırdıran organize suç örgütüne yönelik operasyonda 16'sı kadın 19 şüpheli gözaltına alındı.
- Çocukları İnternet Bağımlılığından Korumanın 12 Yolu
Günlük yaşamda yetişkin bireyler için gerekli olan internet kullanımı, özellikle çocukluk çağında gerekli kontrol sağlanmadığında önemli sorunları beraberinde getiriyor.
- Coronavirüs internete sıçradı
Kaspersky güvenlik teknolojilerinin açıkladığı verilere göre siber saldırganlar, tehlike saçan coronavirüsünün internetteki popülaritesini kullanarak kötü amaçlı girişimlerini arttırıyor. Saldırganlar, internette coronavirüsünden korunma yollarını arayan kullanıcıları zararlı yazılımlarla hedef alırken kötü amaçlı yazılımları, pdf, mp4, docx gibi güvenilir görünen dosya formatlarının içerisine saklıyorlar.
- Emekli edilen Windows 7’yi kullanmanın hangi riskleri var?
Microsoft, Windows 7’ye desteğini çekti. Peki şimdi ne olacak? Microsoft, 14 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Windows 7 işletim sistemine yönelik desteğine son verdiğini duyurdu. Ancak Windows 7, tüm global Windows pazarında %26‘lık, Türkiye’de ise %36’lık pay ile en çok kullanılan Windows işletim sistemleri içinde ikinci sırada yer alıyor.
- İnternete erişim oranımız yüzde 88 oldu
Avrupa’da evde internet erişimi olan hanelerin yüzdesi belli olurken, Türkiye’de bu oranın yüzde 88 olduğu görüldü. Evde internet erişiminin en yüksek olduğu ülke ise yüzde 98 ile Norveç, İzlanda ve Hollanda olarak kaydedildi.
- İnternette tavsiye edilen sedef kürlerine dikkat
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir: "Sedef hastalığı süregelen bir hastalıktır, basit kürlerle tedavi edilemez. Hekim hastayı görmeden, online ve bilimsel dayanağı olmayan kürleri kendi üzerinizde uygulamayın" dedi.
- Teknoloji ve internet bağımlılığı semineri
Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Kale Mahallesinde bulunan Kale Şehit Abdullah Tayyip Olçak İmam Hatip Lisesinde Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı konulu seminer verildi.
- İnternet kullanımı 100 bine yakın habere konu oldu
2019 yılının başından bugüne kadar internet ile alakalı 91 bin 458 haber çıkışı tespit edilirken, gittikçe artan internet kullanımının medyanın da gündemin olduğu görüldü. Türkiye’deki güncel internet kullanımı ise 16-74 yaş arasında yüzde 75,3 olarak kaydedildi.
- İnternete bağlı cihazlardan hackerleri uzak tutmanın 4 yolu
Akıllı bir cihazın hayatınıza getirdiği faydalar inkar edilemez ancak taşıdığı riskleri de unutmamak gerekir. IoT cihazlar için güvenlik açıklıklarının fazla olması, hackerlerin sistemleri tehlikeye atmalarına olanak sağlıyor. Kullanıcıların asgari önlemler almadığı sürece cihazlarını kontrol eden tek kişi olmayacaklarını hatırlatan Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, kullanıcıların IoT cihazlarını kolaylıkla güvende tutabilmeleri için 4 öneride bulunuyor.
- Dünya nüfusunun yarısı internet kullanıyor
Geçtiğimiz yıl internet kullanımı yüzde 6 artarken 3.8 milyar insana ulaştığı görüldü. Böylelikle internet kullanımının dünya nüfusunun yarısından fazlasını kapsadığı anlaşıldı.
- Ebeveynler çocuklarından daha çok internette vakit harcıyor
2019 yılı içerisinde gerçekleştirilen araştırmaya göre, internette vakit geçiren ebeveyn oranı yüzde 52 olurken, gençlerde bu rakam yüzde 39 olarak belirlendi.
- 1 GB Mobil internet için 2,25 dolar ödüyoruz
Hangi ülkede mobil internet ücretinin ne kadar olduğu belli olurken, Türkiye’de bu rakamın 2,25 dolar olduğu saptandı.
- Hızlı Kolay Paykasa Kart Nasıl Satın Alınır?
Online oyun sitelerinde direkt olarak kredi ya da banka kartlarının kullanımı ciddi güvenlik sorunlarına neden olabilir. Online oyun sitelerine verilen kredi kartı numaraları yüzünden izinsiz limit kullanımları ortaya çıkabilir. Bunu engellemek için ortaya çıkan alternatif ödeme yöntemlerinden biri de online kart almaktır. Alternatif ödemelerden kendi internet sitesinden yapılacak alışverişle kolayca oyun sitesinde kullanılacak olan miktar oluşturulabilir.
- Mobil internet hızımız 34,5 Mbps
Ülkelere göre mobil internet hızı belli olurken, Türkiye’de bu oran 34,5 Mbps olarak görüldü. En yüksek mobil internet hızının ise 67,3 Mbps ile Norveç’de olduğu kaydedildi.
- KSÜ’de İnternet Haftası
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Bilgisayar ve Bilişim Öğrenci Topluluğu tarafından 15–20 Nisan İnternet Haftası münasebetiyle ulusal firma ve kamu kurumu yöneticilerinin konuşmacı olarak katıldığı İnternet Haftası etkinlikleri düzenlendi.
- Uçakta internet kullandı, hayatının şokunu yaşadı!
Belçika'dan Dubai'ye uçak seyahatinde yol boyunca kablosuz internet kullanan yolcuya 5 bin 463 Euro (35 bin 835 TL) telefon faturası geldi.
- İşte internete en bağımlı 15 ülke
Dünyada internet kullanımının artmasıyla beraber internete bağımlı nüfus da her geçen gün artıyor. İnternete en bağımlı 15 ülke belli olurken, liderliği ABD göğüsledi. Türkiye ise ilk 15 ülke içerisinde yer almadı.