Yaşadığımız bu zor süreç hepimizi derinden etkiledi. Gözümüz her gün deprem bölgesinde... Çocuklarımızın ve biz yetişkinlerin süreçten etkilenmemeleri ne yazık ki pek mümkün değil ancak bu noktada çocuklarımıza sürecin sağlıklı bir şekilde aktarılıyor olması önemli” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Psikoloji bölümünden Uzm. Psk. Tuğçe Dabağer Dilek, önemli açıklamalarda bulundu.
- Çocuklara Deprem Nasıl Anlatılmalıdır?
- Afetler Psikolojik Travmalar Yaratıyor
Beklenmedik anda ortaya çıkan ve toplumun çoğunluğunu etkileyen afetler, bölgelere göre ekonomik, psikolojik ve sosyal olmak üzere farklı etkiler oluşturabilmektedir. Yapılan çalışmalar incelendiğinde, bu etkilerin her geçen yıl daha da fazla arttığı söylenebilir. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Psikoloji Uzmanı Kln. Psk. Müge Leblebicioğlu Arslan, açıklamalarda bulundu.
- 385 Gram’lık Mucize! 385 Gram’dan 3 Kiloya Ulaştı!
Işıl Ece Bebek, 23 haftalıkken dünyaya geldi. Sadece 380 gram olarak doğan Işıl Ece bebek hayata sımsıkı tutundu. 385 gramdan 3 kiloya ulaşan Işıl Ece abisi ile 4 ay sonra ilk kez tanıştı.
- Biontech Mi Sinovac Aşısını Mı Tercih Etmeliyiz?
Koronavirüs salgınında süreç; hepimizin de bildiği gibi ülkemizde, vatandaşlarımızın lehine ilerliyor. Pandemi sürecinde; vaka artışı hızı ve ölüm oranları, tüm dünyada kabul gören kriterlerdir. Alınan önlemlerin sonucu olarak; vaka ve ölüm oranlarının azalması, beklenen bir durumdur. Şimdi önemli olan bu değerlerin, sıfıra yaklaşması ya da sıfır olmasıdır. Bunun için bazı fedakarlıklarda bulunarak, önlemleri her açıdan uygulamak, oldukça gereklidir.
- Mucizevi Bitki: Adaçayı
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzm. Dyt. Sinem Usuk, adaçayı ile alakalı merak edilenleri açıkladı.
- Eviniz bebeğiniz için ne kadar güvenli?
Evinizi, bebek ve çocuklar için nasıl daha güvenli hale getirebilirsiniz? Koronavirüs kapsamında ev içerisinde nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevinç Çabukoğlu, açıkladı.
- Pandemi sürecinde yaratıcılığımız gelişiyor!
İnsanoğlunun tarihe tanıklık ettiği bu günlerde, koronavirüs nedeniyle kaygı, korku ve panik gibi duyguları yaşıyoruz. Gelir kaybından sosyal izolasyona, belirsizlikten umutsuzluğa kaygılanmamıza sebep olan birçok olumsuz durum içindeyiz. Diğer yandan daha önce sahip olmadığımız bir zaman dilimine sahibiz. Sıkılıyoruz. Peki bu sıkıntımızı fırsata çevirebiliyor muyuz?
- Bu yaz tatil yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Özgüneş, bu yaz tatili döneminde nelere dikkat etmemiz gerektiğini açıkladı.
- Pandemi sürecinde besin alerjisi olanlar ne yapmalı?
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları/Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, koronavirüs pandemisi sürecinde besin alerjisiyle alakalı en çok merak edilenleri açıkladı.
- Stres Kansere Yol Açar mı?
“Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeni ile birçok kişi geleceğe ait ciddi kaygılar duyuyor. Gerek hastalığa yakalanma korkusu, gerekse normal yaşama ne zaman dönülebileceğinin belirsiz olması, işini kaybetme stresi ve ekonomik kaygılar herkesi etkiliyor. Son günlerde bize en çok sorulan soru ise: Stresin kansere yol açıp açmayacağı” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, açıkladı.
- Koronavirüs Salgını Varken Oruç Tutmak Riskli mi?
Koronavirüs salgını gündemdeyken, oruç tutmak riskli mi? Oruç tutmak, bağışıklık sistemimizi zayıflatır mı? İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı.
- “Ekran”lar çocukları olumsuz etkiliyor!
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikolojisi Uzmanı Kln. Psk. Emel Güler, artan tablet ve telefon bağımlığına karşı aileleri uyararak; “Teknoloji ile ilişki, kontrol edilebilir olduğunda olumsuz etkilerini azaltmak mümkündür” dedi.
- Alınmayan geniz eti kalıcı yüz bozukluklarına neden oluyor!
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Sertan Şahin, çocuklarda sık görülen geniz etini açıkladı.
- Sünnet deyip geçmeyin!
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Yıldız, sünnet ile alakalı en çok merak edilen soruları yanıtladı.
- Tüberküloz Hakkında Merak Edilen Her Şey!
Tüm dünyada yaygın olarak görülen tüberküloz (verem) nedir? Tüberkülozun bulaşması önlenebilir mi? İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, açıkladı!
- “Glokom Sinsi Bir Hırsız Gibi Görme Yetinizi Çalabilir”
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Arzu Seyhan Karatepe Haşhaş, halk arasında “Göz tansiyonu” olarak bilinen glokom hakkında en çok merak edilenleri anlattı. “Glokom, sinsi bir hırsız gibi görme yetinizi çalabilir. Göz tansiyonu; hastaların yüzde 90’ında, ileri evreye geçip görme kaybı oluşturuncaya kadar hiçbir bulgu vermez” diyen Haşhaş, önemli bilgiler verdi.
- “Grip Salgını Bu Sene Dört Mevsimde de Görüldü”
“Ateş, baş ağrısı, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı-tıkanıklığı, gözlerde yanma, kas-kemik-eklem ağrıları, bulantı, karın ağrısı ve ishal belirtileri ile kendini gösteren grip; tarih boyunca pek çok salgına neden olmuştur” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Özgüneş, açıkladı.
- Horlama ve Apne Kabusunuz Olmasın!
“Horlama, apne ve uyku bozuklukları kişilerin; hayat kalitesini, özel hayatlarını, günlük performanslarını, iş ve okul başarılarını doğrudan etkileyen önemli bir sağlık sorunudur. Bu durum, gerek obezite sıklığının fazla olması gerek ise dengesiz beslenme ve spordan uzak yaşantının yaygın olması nedeniyle önemli bir problem haline gelmiştir” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Sertan Şahin, açıkladı.
- Yılın Sporcusu Mete Gazoz!
Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından her sene düzenlenen, geçen yılın başarıları doğrultusunda adayların belirlendiği okçuluk ödüllerinde; milli sporcumuz Mete Gazoz, iki ayrı ödülü bir arada aldı. İnternet üzerinden yapılan oylama sonucunda Gazoz, “2018 Yılının Klasik Yay Kategorisinde En İyi Sporcusu” ve “2018 Yılının En İyi Çıkış Yapan Sporcusu” ödüllerini kazandı!
- Geçmişin Sevgisizliği Bugünün Şiddeti!
Şiddet haberlerini son dönemde ne yazık ki çok sık duyup görmekteyiz. Ebeveynlerin çocuklarına gelişim döneminde gösterdiği; sevgi, şefkat ve ilgi, bugünü olumlu yönde beslerken, bu duyguların eksikliği, çocuğun ihmal edilmesi, çocuğun aile içi şiddete tanık olması veya şiddete maruz kalması gibi nedenler; bugünün şiddetini arttırıyor. Peki bu durum nasıl önlenebilir?
- Antrenman Arası Sağlık Molası!
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nin sponsoru olduğu VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, spora kısa bir sağlık molası verdi. Rutin sağlık taramaları yapılan sarı-siyahlı sporcular, ligde ve Avrupa’da mücadeleye sağlıklı bir şekilde devam ediyor!