Haluk Koç: ‘21 gazeteci halen cezaevinde’

Haluk Koç: ‘21 gazeteci halen cezaevinde’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, “2014'te sadece 217 gazeteci Türkiye'de darp edildi, 900'e yakın gazeteci işten attırıldı, 21 gazeteci halen cezaevinde, 83 gazeteci istifa ettirildi" dedi.

15 Ocak 2015 - 11:37

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, CHP Parti Sözcüsü Koç basın mensuplarına gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Koç, Cumhuriyet Gazetesi'nin Paris'te saldırıya uğrayan Charlie Hebdo mizah dergisinden basım yapacağını duyurmasının ardından savcılık talimatıyla polis tarafından gazetelerin dağıtımının 40 dakika kadar engellendiğini söyledi. İktidarın kendisini iktidara getiren tüm demokratik halk ve özgürlükleri kapatarak, yok ederek iktidarda kalmanın mücadelesini verdiğini öne süren Koç, iktidarın kendisine muhalif olan her kesimi sindirmek için her şeyi yapar hale geldiğini iddia etti.

Afganistan ile Pakistan arasında Peşaver denilen özel bir alanın El-Kaide'nin konuşlandığı bir ayrı terör odağı coğrafya haline getirildiğini söyleyen Koç, şu iddialarda bulundu:
"Siz, kafanızdaki saplantılarınızla o Peşaver'i tuttunuz Türkiye'ye komşu hale getirdiniz. O coğrafyayı bütün özellikleriyle getirdiniz, dünyanın ve Türkiye'nin başına bela edecek şekilde Güneydoğu'nun, sınırlarımızın hemen ötesine konuşlandırdınız. Bu tehlikeleri defalarca ifade ettik."

Başbakan Davutoğlu'nun Paris'teki yürüyüşe katılması ile ilgili ise Koç şunları söyledi:
"Bak Ahmet Bey, sen orada medya özgürlüğünü savunan bir anlayışla yürüyorsun, arkanızda ülkenin karnesi var. 2014'te sadece 217 gazeteci Türkiye'de darp edildi, 900'e yakın gazeteci işten attırıldı, 21 gazeteci halen cezaevinde, 83 gazeteci istifa ettirildi. Sen basın özgürlüğü için kortejin önünde tebessümle yürüyorsun. Ülkendeki her olaya toplum öğrenmesin diye yayın yasağı getirilen bir ülkenin Başbakanı olarak yürüyorsun sen." (İHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kırk yıl değil bir ömür hatırı sayılacak kahve
Kırk yıl değil bir ömür hatırı sayılacak kahve