Hiç kimse suçlu aramasın, bu ayıp hepimizin!

Hiç kimse suçlu aramasın, bu ayıp hepimizin!

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) Başkanı Ergün Önal, Pazarcıkspor’un lige katılmaması ile kendilerinin alakası olmadığını ifade ederek, “eğer suçlu arıyorsak hepimiz suçluyuz, Pazarcık katılamıyorsa bu Kahramanmaraş’ın ayıbıdır” dedi.

04 Ağustos 2015 - 12:47

28 Temmuz 2015 Salı günü 2015-2016 Sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) katılım başvuruları tamamlanması ile birlikte Pazarcıkspor lige katılım bedeli olan 20 bin lirayı yaptırmayan Pazarcıkspor Bölgesel Amatör ligin listesinden çıkarılmış, Kahramanmaraş'ın BAL ligi takım sayısı 1’e düşmüştü.

Kahramanmaraş olarak futboldan yana doğru dürüst yüzümüz gülmezken, bin bir güçlükle bu seviyelere getirilen Pazarcıkspor, TFF tarafından istenen 20 Bin TL teminatı gösteremediği için bu sezon Bal Ligi’nde mücadele edememesi ile şehir çalkalanırken Pazarcık Yönetimi de konu ile açıklamalarda bulunarak Pazarcık halkının destek çıkmadığını ifade ederek sadece 20 bin liradan ibaret olmadığı ifade edilmişti.

 

5 YIL CEZA OLAYI AMATÖRÜ HUZURSUZ ETTİ

Bunun üzerine bazı haber sitelerinde çıkan haberde; “lige katılım bedeli olan 20 bin lira 20 Temmuz'da kadar ödenmezse Kahramanmaraş 5 yıl boyunca cezalı olacak ve Bölgesel Amatör Lige sadece 1 takım gönderebilecek haberi ile bunun cezasını bütün şehir çekecek ve 5 yıl boyunca Kahramanmaraş, BAL’a sadece 1 takım gönderebileceği belirtilerek amatör takımlara korku salınmış huzursuz etmişti.

 

ÖNAL, “AĞZI OLAN BİLİP BİLMEDEN KONUŞUYOR”

Son haftalarda ortalığa atılan iddialara cevap veren Kahramanmaraş ASKF Başkanı Ergün Önal, herkes bilip bilmeden Pazarcıkspor üzerinden yorum yapıyor. Her gelen kuyuya taş atıp orada olanı çıkarmaya çalışıyor ama bildikleri hiçbir şey yok. Tabi amaçları Kahramanmaraş’ın değerlerine sahip çıkmak ama çamur atarak veya bilip bilmeden yargılamak bu işin çözümü değil, bu işin kuralı, prodüsürü var” dedi.

 

“PAZARCIKSPOR’UN KARARI İLE ALAKAMIZ YOK” 

Ortalığa atılan iddiaların can sıkıcı olduğunu ifade eden Önal, “Pazarcıkspor’un BAL’a katılıp katılmayacağı konusu hakkında tam manası ile bilgimiz yoktu. Geçen sezon sonlarına doğru yönetimle görüşmemde yola devam dediler ve o manada ligde mücadele ettiler. Sezonun bitmesi ile baraj maçına bile hevesli çıktılar. Baraj maçına kadar hedefleri aynıydı. Baraj maçından sonra her hâlükârda yönetimden bilgi almaya çalıştım ve ilerlemeye çalıştıklarını belirttiler. Bu konu üzerinde ortalığa atılan iddia ASKF üzerine oldu. Sizce bu karar la ne alakamız var” dedi.

 

“BAŞKANLA İRTİBATA GEÇMEK İSTEDİM AMA ULAŞAMADIM”

Baraj maçından sonra takımın durumu hakkında Başkan Kamil Dalkara ile iletişime geçmek istediğini ifade eden Önal, “Baraj maçından sonra takımın lige katılım bedeli hakkında maddi anlamda sıkıntılar çektiğini yönetimden öğrenmiştim. Konu hakkında Başkan Dalkara ile irtibat geçmek istedim. Sekreterine ulaştım ve Kamil beyin dışarıda olduğunu ilettiler. Ne zaman aradıysam aynı cevabı aldım. Bu konuda başka yapacak bir şeyim yoktu. Baraj maçı oynamış takım muhakkak lige teminatı ödeyip lige katılmalı, yoksa ligden ihraç olur. Pazarcıksporda ligden ihraç edilen takım oldu.

 

“PAZARCIK 2 YIL, KAHRAMANMARAŞ 1 YIL CEZALI”

Bazı yayın organlarında çıkan haberlerin sansasyonel haber olduğuna vurgu yapan Önal, Bu tür kirli oyunlarla Futbolu karıştırmak isteyenler ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim. 5 yıl ceza alır diye bir şey yok. Pazarcıkspor BAL’a 2 yıl katılamaz, Kahramanmaraş ili ise sadece bu sezon katılamaz. Yani Pazarcıkspor için tiren geçti. 2015-2016 yılında BAL’da yer almayacak. İsterse 1. Amatör’den devam edebilir. Oradan şampiyon olursa yine BAL’a katılamayacak. Çünkü 2. Yıl cezası. Kahramanmaraş ilinden Pazarcık yerine başka bir takım şampiyon olursa il şampiyonu olarak direk Bal’da yer alacak. Pazarcık ise daha sonraki yılda BAL’ı hak edecek” dedi.

 

“SAKARYA’YI BAL’A DAHİL ETME GİBİ BİRŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ” 

PAzarcıkspor’un katılmaması ile alakalı il şampiyonu gidebilirdi gibi dedikodulara da cevap veren ASKF Başkanı Önal, öyle bir şey söz konusu olamaz. Bu tür dedikodular işi bilmeyenlerin dedikodusudur. Talimatlar diye AFD’nin kitapçığı var. Pazarcıkspor Baraj maçı oynamayacağını bildirseydi o zaman Sakarya’yı gönderme şansımız vardı. Tabi oda AFD kurulunun kararına bağlı. Pazarcık hükmen mağlup olurdu Sakarya BAL’ı hak ederdi. Bu konuda benim ve TFF il temsilciliğinin yetkisi yoktur. Biz kurul doğrultusunda hareket ederiz. Onlar bize gidin denetleyin, sahayı kontrol edin der. Bizde onu uygularız” dedi.

 

“PAZARCIK GİBİ 6 TAKIM DAHA VAR”

2015-2016 Sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) katılım başvuruları ile birlikte Pazarcıkspor gibi 6 takımın lige katılım bedeli olan 20 bin lirayı yaptırmadığına dikkat çeken Önal, “28 Temmuz 2015 Salı günü Ben Federasyondaydım. Pazarcıkspor ile birlikte BAL’ı hak eden 7 takım daha teminatı yatıramayarak ligden mahrum kaldılar. Pazarcıkspor ile aynı kaderi paylaştılar. Ben şahsen oradaydım ve Pazarcıkspor için zaman bile istedim ama olmadı” dedi.       

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil cayır cayır yandı
Kahramanmaraş’ta otomobil cayır cayır yandı
Başkan Fırat Görgel: “Asrın Felaketini, Asrın Dayanışmasına Dönüştüren Hemşehrilerime Teşekkür Ediyorum”
Başkan Fırat Görgel: “Asrın Felaketini, Asrın Dayanışmasına...