İlyas Ekiz Büyükşehir’de
Karışık 1

İlyas Ekiz Büyükşehir’de

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ara transfer döneminde Kahramanmaraş’lı başarılı futbol İlyas Ekiz’i kadrosuna kattı.

07 Ocak 2016 - 13:46 - Güncelleme: 07 Ocak 2016 - 13:47

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Yönetimi daha önce yapmış olduğu açıklamada Kahramanmaraş’lı sporcuları kadromuza katacağız açıklamasından sonra ilk olarak İlyas Ekiz’le 1.5 yıllık sözleşme imzalayarak ilk transferini yapmış oldu.

10 Mart 1991 yılında Kahramanmaraş’ta doğan İlyas Ekiz Futbola Alpedo Kahramanmaraşspor altyapısında başladı. 2009 yılında Alpedo Kahramanmaraşspor’da profesyonel olan İlyas Ekiz daha sonra sırasıyla Afyonkarahisar, Gümüşhanespor, Kayseri Şekerspor, Denizli Büyükşehir Belediyespor ve Son olarakta Kırıkhanspor formaları giydi.

Başarılı Savunma oyuncusu İlyas Ekiz Futbol Kariyerinde, Bölgesel Gençlik Geliştirme U18 liginde 10 maç, DSGL Liginde 23 Maç,  Türkiye Kupasında 5 maç, TFF 2. Ligde 16 maç ve TFF 3. Ligde 152 maç olmak üzere toplam 206 maçta forma giydi.

2009-2010 futbol sezonunda Kahramanmaraşspor’un profesyonel ligde kalmasında büyük emekleri olan ve Fatura Vizyon şirketinin takımı devralması ile profesyonel olduğu kulüp Kahramanmaraşspor ile ilişkisi kesilen İlyaz Ekiz, transfer olduğu Afyonkarahisarspor’da başarılı bir futbol oynamasına rağmen şehrin takıma sahip çıkmaması ve sahipsizlikten dolayı takımın Profesyonel ligden düşmesi sonucu takımdan ilişkisini kesmişti.  Daha sonra Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Gümüşhanespor’a transfer olan ve burada yakaladığı başarılar ile kendinden söz ettiren İlyas Ekiz, Darıca Gençlerbirliği ile oynanan final maçında takımının 2-0 kazanması ile ilk defa kariyerinde şampiyonluk yaşadı. Daha sonra Kahramanmaraşspor’da birlikte çalıştığı Alaaddin Demirözünün talebi üzerine Kayseri Şekerspor’un kadrosuna dahil olan İlyas Ekiz burada 1 sezon geçirdikten sonra yeni sezon için Denizli Belediyespor ile anlaşmaya varmıştı. Denizlispor ile de bağlarını koparak İlyas Ekiz Kahramanmaraş’a geri dönüş yaptı ve Devre arası transferinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da forma giyecek.

 

“YUVAMA GERİ DÖNDÜM”

Kahramanmaraşlı genç yıldız Ekiz, Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi spor servisine yaptığı açıklamada “ Ben Futbol kariyerimde çok zorluklar çektim. Şehrimin profesyonel takımı olan ve benim Profesyonelliğe imza attığım Kahramanmaraşspor’un 3.ligde mücadele ettiği ve benim de oynadığım sezonda takımın düşmemesi için mücadele ettik ve takımı ayakta tutabildik. Bu zorluğu geçer geçmez aynı durumu Afyonkarahisarspaorda da yaşadım elimizden geleni yaptık ama olmadı orda şehir takımlarına sahip çıkmıyordu. Orada o sezon küme düştük. Çok üzülmüştüm ben futbol hayatımda çok zorluklar çektim. Ne zaman şampiyonluk yaşayacağım diye hayal ederken Allah’ım bana şampiyonluğu Gümüşhanespor’da kısmet etti. Ardından Alladdin Hocamın takımı Kayseri Şekerspor’a transfer oldum. Orada da 1 sezon oynadıktan sonra Denizli ekibinde 2 yıl mücadele ettim. Şimdi ise Memleketime geri dönüş yaptım.  Burada İnşallah iyi bir sezon geçirir takımıma katkıda bulunurum” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / İLKER YİYEN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ballıca’da Kilit Parke Çalışması
Dulkadiroğlu’ndan Ballıca’da Kilit Parke Çalışması
3.KASİAD Ödülleri sahiplerine kavuştu
3.KASİAD Ödülleri sahiplerine kavuştu