Toplumdaki dezavantajlı grupları topluma kazanmak amacıyla kurulan İyilik Ağacı Derneği, bir sosyal sorumluluk projesi olan İyilik Ağacı Projesi’ni ilk defa Kahramanmaraş'ta hayata geçerek yetim çocuklara sahip çıkmaya başladı. Derneğin 3 yıllık çalışmaları meyvesini verdi. 103 yetim çocuğa el uzatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan İyilik Ağacı Derneği Başkanı Veli Korkmaz, “İyilik Ağacı Derneğimiz, 3 yıldır faaliyet göstermekte. Şu an itibari ile 103 yetime sahip çıkmakta. Bu 103 yetimin tamamı Kahramanmaraş içerisinde.
Diğer devletlerden Suriye’den gelenlere büyük dernekler yardım ediyor; ancak ilimizde bulunan yetimlerin barınabileceği, eğitimlerinin madden ve manen destekleneceği, eğitimlerini tam olarak alabilecekleri fiziki ortamların olmadığını düşünerek böyle bir ortam oluşturmaya çalıştık” dedi. Korkmaz, dernek yönetimini oluştururken kamuda özelikle gençlerle ilgili eğitim almış gençleri ilgilendiren her konudan bir kişiyi yönetime aldıklarını belirterek şöyle konuştu: “Gençlere hitap ettiği için gençlik spordan bir arkadaş, Rehberlik ve psikoloji danışman, 2 mühendis arkadaş aldık. Ortamımız küçük, dar ama Kahramanmaraş'ta hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile özelikle bu gençlerin daha uygun ortamlarda eğitim almalarını sağlamak istiyoruz.
Derneğimiz, Osmanlıdaki bir hayır yapmanın sadaka taşı sitemi var. Derneğimizi, bu sadaka taşı sitemin elektroniği gibi düşünün. Özelikle İhtiyaç sahibi olan gençlerle ile maddi imkânı yerinde olan hayırsever vatandaşlarımızın arasında dernek olarak köprü oluyoruz. Bu öğrenciler bir şekilde hayırsever insanlar tarafından, hayırlı işler yapacak insanlar tarafından sahiplenmediğinden devlette sıkıntı çıkaracak insanlar tarafından sahiplenip, kötü yollara teşvik edilebilir. Dernek ortamımız dar olduğu için diğer derneklerin vakıfların barınma yerlerinde bulundurduğumuz ve desteklediğimiz öğrencilerimiz var. Devlete, millete faydalı bir gençlik yetiştirmek adına bu ortamı oluşturduk.”
Başkan Korkmaz, hayırsever vatandaşlarımızdan bu öğrencilerin daha rahat eğitim alabilecekleri ferah ortamlar sağlamalarını isteyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim dernek olarak çok imkânlarımız yerimizde olmasa da şu aşamada destek vermeye çalıştığımız öğrencilere, eğitimlerini vermiş bulunmaktayız. Eğitim sitemimiz özelikle öğrencilerin seviyesine göre eğer ortaokul çağında ise ortaokuluna devam ediyor ama aynı zamanda dini eğitim de almasına da katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için müftülüğümüzün kurslarından ve diğer derneklerden yardım alıyoruz. Öğrencinin kendi ihtiyacı kendi eksiği neyse biz onu tamamlamaya çalışıyoruz. Biz burada zengin ile ihtiyacı olan arasında köprü olmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş'ta bir öğrenci yetim halde ise yetim olmuş ise bu öğrencinin eğitim çağı boyunca ana sınıfından tutun üniversite dönemine kadar yanında bulunacak insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Eğitim çağı dönemindeki bu gençlerimize katkı olacak Kahramanmaraşlı hayırseverleri bekliyoruz.”
Derneğin isminin “İyilik Ağacı” olmasının öyküsünü anlatan Başkan Veli Korkmaz, şunları söyledi: “Bu derneğin oluşma şeklini ise kısaca anlatmak istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bir projesiydi. Biz de Kahramanmaraş'ta bu derneği açmaya karar verdik. Projenin amacı ise gençlere kötülük yaptırmamak için kötü yola düşmemesi için iyiliğe özendirme projesiydi. Projenin bitiminden sonra Bakanlık yetkileri ile görüşüp projenin ismini dernek isimi olarak oluşturduk. Şu anda 3 yıldır derneğimiz Türkiye'de sadece Kahramanmaraş'ta faaliyet göstermekte. İnşallah önümüzdeki günlerde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde faaliyete geçer. Yetim çocuklara sahip çıkılır. Şu anda Kahramanmaraş'ta 103 yetimi destekliyoruz. Derneğimiz, Kahramanmaraş'ta Darüşşafaka'nın örneğidir. Darüşşafaka, yetim öğrencileri destekliyor. Okul döneminde, yanlarında bulunuyor. Bizim tek farkımız onlardan aynı zaman okul eğitimin yanında dini eğitim almalarına destek oluyoruz.”
YORUMLAR