K.Maraş Türk Ocağı’ndan Konferans

K.Maraş Türk Ocağı’ndan Konferans

Her hafta bir birinden önemli konu ve konuklarıyla konferanslar düzenleyen Türk Ocakları Kahramanmaraş Şubesi bu hafta Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hanefi Palabıyık’ı ağırlıyor.

10 Mart 2017 - 12:57

Her hafta tarihin derinliklerine ışık tutan konuklarıyla katılımcılarını aydınlatan Türk Ocakları Kahramanmaraş Şubesi bu hafta ‘İslam Düşüncesinde Din ve Devlet’ konusunda katılımcılarını bilgilendirecek.

Bugün saat 19:30’da Kültür park Konferans salonunda Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanefi Palabıyık’ın  “İslâm Düşüncesinde Din ve Devlet” konulu konferansını tüm hemşerilerini davet eden Türk Ocakları Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Kök, ocak olarak Türk ve İslam tarihi hakkında geniş bilgi vermeye çalıştıklarını söyledi.

Kök, Konferansta konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hanefi Palabıyık’ın öz geçmişi hakkında şu bilgileri verdi, “1963 Erzurum doğumlu. Ailenin Ankara’da oturduğu yıllarda İlk ve ortaokulu Ankara’da, Lise öğreniminin bir kısmını Ankara’da diğer kısmını ise 1980 yılında Erzurum Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden1987 yılında mezun oldu.

1988'de Atatürk Üniversitesi'ne Araştırma Görevlisi olarak girdi. 1991 yılında yüksek lisansını, 1996 yılında “Gazneli Devleti Saray Teşkilatı” konusuyla doktorasını tamamladı.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü İslam Tarihi Bilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atandı. 2004 yılında Doçent, 2009 yılında da Profesör oldu. Rektör yardımcılığı (2013-2015 Ardahan Üniv.) Bölüm başkanlığı (2009-2012), uzun süre Bölüm başkan yardımcılığı ve anabilim dalı başkanlığı görevlerinde bulundu

Halen Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim dalında çalışmaya devam etmekte, evli ve üç çocuk babasıdır.

İngilizce, Arapça ve Farsça biliyor. Çalışma sahası; Siyer ve Hindistan-Türk Tarihidir. Tarihçilik, tarih felsefesi, siyer ve ilahiyat çalışmalarını ilgi alanı olarak görmektedir.

Yayımlanmış kitap, makale; kitap bölümleri, ulusal ve uluslararası düzeydeki sempozyum ve panellerde sunulmuş çok sayıda tebliği bulunmaktadır.

Kitapları:

 1.Valilikten İmparatorluğa Gazneliler, Devlet ve Saray Teşkilatı, 2002.

2. Ord. Prof. Dr. M. Fuad Köprülü'nün İlmî Hayatı ve Tarihçiliği, 2005.

3. Köprülüzâde Mehmed Fuad’ın Türkiye Tarihi (Önsöz ve Notlarla Yayına Hazırlandı)  2005.

Makalelerinden örnekler:

.  “İslâmiyet’in Yayılış ve Yerleşmesinde Türklerin Rolü”, 1997.   

·  “Hz. Peygamberi Anlama ve Yorumlama”, 1999.

·  “Türk Devlet Telakkisinde Tebaa Anlayışının Tarihî ve Dinî Bazı Kökenleri”, 2001.

·  “Hz. Peygamberin Devlet Kurma Faaliyeti” 2002.

·  “Din Eğitimimiz ve Dindarlığımız”,  2003.

·  “İslâm’ın İlk Yıllarında Emniyet ve Asayiş İşleri”, 2005.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x