Kasap: Özelde okuyanlara teşvik var

Kasap: Özelde okuyanlara teşvik var

Simya Koleji Müdürü Muhammet Kasap özel okullarda öğrenim gören ve görecek olan öğrencilere devlet tarafından verilecek teşviklerle ilgili olarak velileri aydınlatacak bilgiler verdi.

06 Ağustos 2015 - 12:10

Özel Okullarda Öğrenim görecek öğrenciler için 2015-2016 Eğitim Öğretim dönemi için sağlanacak destek başvurularının 10 Ağustos 2015 tarihinde başlayacağını ve 2 Eylül 2015 tarihinde sona ereceğini belirten Simya Eğitim Kurumları Kahramanmaraş Genel Müdürü Muhammet Kasap şu bilgileri verdi: “İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin velileri, eğitim ve öğretim desteği için e-okul üzerinden, belirlenen tarihlerde öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi veya özel okul müdürlüklerine müracaat edecektir. Veliler eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait 2015 yılı Nisan-Mayıs-Haziran aylarından herhangi birinin toplam gelir durumunu gösteren belge ve Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu ekinde yer alan kira gelir taahhütnamesini başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir. Veliler, üniversitede öğrenim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgeleri, okul başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir. Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim ve öğretim destek bedeli yüzde 35’i Kasım, yüzde 35’i şubat ve yüzde 30’u Haziran aylarında olmak üzere öğrenim gördükleri okullarına ödenecektir. 2014-2015 öğretim döneminde eğitim ve öğretim desteği devam eden ara sınıf öğrencileri 2015-2016 eğitim öğretim dönemi için destek başvurusu yapamayacaktır.”

Öğrencinin hangi sınıf seviyesinde, eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanmış ise o sınıf seviyesine destek kapsamında kaydolabileceğini kaydeden Kasap, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İlkokul birinci sınıftan destek almaya hak kazanan öğrenci okul öncesine; okul öncesinden destek almaya hak kazanmış bir öğrenci ilkokul birinci sınıfa eğitim ve öğretim desteği kapsamında kayıt olamayacaktır. Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin velileri başvuru ve yerleştirme takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapacaktır.” Toplamda, 110 bin öğrenciye 6 milyon 970 bin TL destek verileceğini ifade eden Kasap, öğrencilere yapılacak desteklerle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “İlkokul için 50 bin öğrenciye 3 milyon 220 bin TL destek verilecek. Ortaokul için 50 bin öğrenciye 3 milyon 750 bin TL destek verilecek.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akkent A.Ş.’de Torpil ve Mobbing Kul Hakkına Girmiyor Mu?
Akkent A.Ş.’de Torpil ve Mobbing Kul Hakkına Girmiyor Mu?
Dulkadiroğlu’nda sorunlar yerinde çözülüyor
Dulkadiroğlu’nda sorunlar yerinde çözülüyor