Kaynarca terfi merkezi, forekazıklarla korumaya alınıyor

Kaynarca terfi merkezi, forekazıklarla korumaya alınıyor

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Elbistan İlçesinin içme suyunun temin edildiği Kaynarca Terfi Merkezinde kesişen forekazık çalışması başlattı.

04 Haziran 2017 - 17:45

Vatandaşlara sağlıklı su temin edilmesi için Kaynarca Terfi Merkezinde başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Daha önce kaynağa kirli su girişini engellemek amacıyla kaynakla Ceyhan Nehri arasına kil sedde yapılmış, suyun kalitesini anlık kontrol etmek için laboratuvar kurulmuş ve tecride yönelik çalışmalar yapılmıştı. KASKİ Genel Müdürlüğü son olarak başlatmış olduğu kesişen forekazık uygulamasıyla kaynağı tam anlamıyla izole etmiş olacak.

Kaynağın etrafında yaklaşık 200 metrelik bir alanda her biri 6 metre derinliğinde toplam 250 adet kesişen forekazık uygulamasında çalışmalar sürüyor. Çalışmaların bu ay içinde bitirilmesi hedefleniyor.

 

UZUNLAR: ‘’ELBİSTAN’IN İÇME SUYU ŞİŞELENEBİLİR İÇME SUYU ÖZELLİĞİNE KAVUŞMUŞ OLACAK’’

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar ve İçme Suyu Dairesi Başkanı Fatih Arslan devam eden forekazık çalışmalarını yerinde incelediler. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar şunları söyledi:  Elbistan Kaynarca Terfi Merkezinde bugüne kadar aralıksız iyileştirme, içme suyunun kalitesinin korunmasına yönelik çok ciddi çalışmalar yaptık. Şu anda yapılan çalışma bu işin son aşaması. Bu çalışmada forekazıklar geçirimsiz zemine saplanarak Ceyhan Nehriyle kaynağımız arasında geçirimsiz bir perde oluşturulacak. Elbistan’ın içme suyu zaten oldukça kaliteli. Bu çalışmayla birlikte rahatlıkla şişelenebilir içme suyu özelliğine kavuşmuş olacak. Bu çalışmayla birlikte içme suyu kaynağındaki çalışma sonlanmış olacak. Çalışmayı haziran ayı içinde bitirmeyi hedefliyoruz.’’

 

CEYHAN’IN KAYNAĞINA KALICI ÇÖZÜM

Genel Müdür Uzunlar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: ‘’ Kaynarca Terfi Merkezindeki çalışmalarımızın ardından Ceyhan’ın Kaynağı Pınarbaşı’nın temizliğine yönelik kalıcı tedbirlerimiz olacak. Makineli çalışmayla taban temizliği, taban sıyırma kazıları yapacağız. Daha sonrasında taş ve çakıllarla zemin iyileştirmesi yapacağız. Bu daha radikal ve kalıcı. Gölümüzün temiz kalmasını sağlayacak.’’

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hanefi Öksüz’den Genç Mühendis Adayına Yol Gösterici Sohbet
Hanefi Öksüz’den Genç Mühendis Adayına Yol Gösterici Sohbet
Görgel: “Kahramanmaraş’ımıza Yeni Ulaşım Yatırımları Kazandırıyoruz”
Görgel: “Kahramanmaraş’ımıza Yeni Ulaşım Yatırımları...