"KDV’de radikal değişiklikler yapacağız"
Reklam

"KDV'de radikal değişiklikler yapacağız"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV'de düzenleme sinyali verdi. Ağbal, KDV'de radikal değişiklikler yapılacağını belirterek oran çalışmasında sadeleştirme ve yerli işletmelerin lehine düzenleme yapılacağını belirtti. Ağbal ayrıca, bundan sonra vergiden yeniden yapılandırmaya gidilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

25 Ağustos 2017 - 03:36

Maliye Bakanı Naci Ağbal, memur ve memur emeklilerinin maaş zamları, KDV düzenlemesi, kamu tasarrufları ve yeniden yapılandırma konuları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV oranları ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Ağbal, şöyle konuştu:
"Katma Değer Vergisi Kanunu'nda radikal değişiklikler yapacağız. Yatırım üzerindeki KDV yükünü işletmede bırakmayacağız. Daha fazla yatırım olsun istiyoruz. Yatırım tamamlanıyor, yatırım dönemindeki KDV işletmede alacak olarak gözüküyor. Biz bunu kaldırmak istiyoruz."
"İşletmedeki KDV yükünü değiştirecek düzenlemeler yapmak istiyoruz. Birinci önceliğimiz kendi yatırımcımız. Ben inanıyorum ki bu sistemleri getirdiğimizde işletmeler finansman yükünden kurtulacak. Kayıtdışı da kalkacak."
"Bir başka konu, işletmeleri çok doğru olmayan fatura arayışına sürüyor. Fatura komisyonunu ortadan kaldırmak istiyoruz. 'Bize bir şey getirme KDV'de ne kadar tahsil etmişsen bize yarısını getir. Sen de rahat et, devlet de rahat etsin.' diyeceğiz.
Önemli bir reformu bu dönemde yapacağız. KDV oranlarında hassas bir çalışmamız var. Oran çalışmasında sadeleştirme ve yerli işletmelerin lehine düzenleme yapacağız."

"AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATACAĞIZ"
Kamunun tasarruf tedbirleri açısından "2018-2020 dönemini kapsayan program, Türkiye ekonomisinde büyüme sağlayan bir dönem olacak. Türkiye'nin yüzde 5 büyüme oranlarına ihtiyacı var. Bu açıdan, büyümeyi yukarı çekecek yapısal düzenlemeler, sürdürülebilirliği sağlayacak konulara öncelik veriyoruz.
2018-2020 dönemini kapsayan program, yüzde 5'in üzerinde büyüme gösterdiği, istihdamı artıran, kamu maliyesi dengeleri son 2 yılda genişlemeci politikaları stabil hale getirip, iyileşmeyi yakaladığımız dönem olacak. 2016-2017 döneminde bir takım vergisel düzenlemeler yapmıştık. Bunlar zamanı geldiğinde kalkacak.
Ekonomi kendi çarkları içerisinde dönecek. Burada kamu büyümeyecek, daha fazla gelir toplayarak vatandaştan vergi alarak değil, etkinliği, verimliği esas alan yaklaşım içerisinde görünüm arz edecek.
Başta cari harcamalar olmak üzere ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gereken kalemlerde dikkatli olacağız. Ülke olarak ekonomide büyümeyi sağlamak için altyapı yatırımlarında hız kesmememiz gerekiyor. Eğitim, sağlık başta olmak üzere ar-ge, ve inovasyona teşvik vermeye devam edeceğiz ama kamu kendisine çeki düzen verecek. Cari harcamalarla ilgili alacağımız önlemler konusunda hazırlıklar yapılıyor."

"BUNDAN SONRA KİMSE YENİDEN YAPILANDIRMA KANUNU BEKLEMESİN"
Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma kanunları ile ilgili olarak "İki yeniden yapılandırma kanunları oldukça başarılı yapılandırmalar oldu. Zaman zaman birtakım çevreler eleştiriler yapıyor. Biz şunu gördük, vatandaş bu kanunlara büyük bir teveccüh gösterdi. Devlet de aslında ciddi bir gelir topladı.
2016 yılında bütçe açığımızın bütçe hedeflerimizin aynı olmasının sebebi, yeniden yapılandırma gelirleri oldu. Burada şunu da yaptık ilk defa, yeniden yapılandırma kanunlarına ihtiyaç duymayacak şekilde, bundan sonra kimse yeniden yapılandırma kanunu beklemesin. Borçlarını ödeme gücü varsa zamanında ödemesi lazım. Son iki yapılandırmada 27 milyar lira gelir topladık. Yine bu çerçevede yaklaşık olarak 138 milyar lira kamu alacağını da yapılandırmış olduk" dedi.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO
Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilere kadro çalışmaları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
"Bu konu gerçekten çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiriyor. 1 milyona yakın insanımız kamu ile ilişkili konularda hizmet sunuyor. Onlar gerçekten emekli ve yürekleri ile hizmete katkı veriyorlar. Sistemin değiştirilmesi ve kamuya doğrudan hizmet vermek istiyorlar. Geçmişte uzun süre çalışmalar yaptık. Çok basit görünmüştü, işin içine girince her bir alımda sözleşmeler çok farklı. Farklı hizmet verme biçimleri var, hizmet veren kişilerin sözleşmedeki konumları da farklı. Çalışma aylarca sürdü. İşin içinden çıkamadık. En sonunda dedik ki, bu çalışmayı yapmamız gerekir dedik. Sözleşmeli modele dayanır bir modeli de sunduk. Önceki yapılan çalışmaları da dikkate almak suretiyle bir çalışma yapılıyor. Toplumun geniş bir beklentisi olduğunu biliyoruz. Çalışma Bakanlığımızın çalışmaları yakın zamanda ortaya çıkacak. Ben çok uzak olmayan vadede bu çalışmaların sona geleceğine inanıyorum. İnşallah tatlıya bağlayacağız"

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KMTSO Başkanı Buluntu: “Mücbir Sebep Uzatılsın, Borçlar Silinsin”
KMTSO Başkanı Buluntu: “Mücbir Sebep Uzatılsın, Borçlar...
Elbistan’da dev operasyon
Elbistan’da dev operasyon