Kent Meydanı Parkı iptal oluyor

Kent Meydanı Parkı iptal oluyor

Kahramanmaraşlılar tarafından Suriyeliler Parkı olarak bilinen Kent Meydanı Parkı, güzergâhtaki mevcut yollara ilave şerit yapılması nedeniyle iptal oluyor.

05 Ağustos 2015 - 13:55

Atatürk Bulvarı üzerindeki yollara iki şerit daha ilave edilmesi için başlatılan ıslah çalışmaları kapsamında; Kent Meydanı Parkı’nın altından geçen derenin betonarme menfez sağlamlaştırması için ilk çalışmalara başlandı.

Yüklenici firması Adem Babaoğlu olan ıslah çalışmalarının denetimini ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Dairesi Başkanlığı üstlendi. Betonarme menfez ile dere ıslahı çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren Müteahhit Adem Babaoğlu, çalışmanın 24 Ekim’de tamamlanacağını belirterek şöyle konuştu:

“Burada mevcut derenin üzerine geçen eski tonoz kötü ve çürük olduğu için yenileme çalışması yapılıyor. Bu yol, parka doğru kayacak. Birer şerit ilave yol olacak. Yani aşağıdan yukarı geliş yukardan aşağıya gidiş olacak. Mevcut tonoz, yıprandığı için ilave yollarla beraber akacak trafiği kaldıracak kapasitede olmadığından; Büyükşehir Belediyesi, ıslah çalışmaları yapılmasını uygun gördü.

İnşaata, 24 Temmuz 2015’te başladık. 90 gün süresi var 24 Ekim 2015’e kadar bitecek.” Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilave edilecek yeni şeritlerle Kent Meydanı Parkı artık tarihe karışacak. Kahramanmaraş halkı, mevcut parkın, başka bir yere taşınıp taşınmayacağı ya da yeni bir park yapılıp yapılmayacağı merak konusu oluştururken; konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından her hangi bir açıklama yapılmadı. (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Altyapıdan Üstyapıya Yeni Yatırımlarımız Andırın’a Hayırlı Olsun”
Başkan Görgel: “Altyapıdan Üstyapıya Yeni Yatırımlarımız...
Dulkadiroğlu’nda sorunlar yerinde çözülüyor
Dulkadiroğlu’nda sorunlar yerinde çözülüyor