Türkiye'nin önemli sosyal projelerinden birisi olarak kabul görmeye başlayan Kızkalesi Medya Günleri kapılarını 16 ilden yüzlerce gazeteciye araladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yerel ve ulusal gazetecileri de bir araya getiren etkinlikte, 9 üniversitenin iletişim fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri de yer aldı. 3 gün süren etkinlik kapsamında, basının sorunlarına ilişkin çalıştay ve özendirme yarışması yapıldı, deneyimli gazeteciler genç gazetecilere tecrübelerini aktardı. Etkinliğin ilk gününde Kızkalesi Kilikya Otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Kızkalesi'nde siz değerli dostlarımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Projenin birçok yönden amacı ve faydaları olduğunu belirten ve bu sayede Erdemli'nin tanıtımına da büyük katkı sunduklarının altını çizen Tollu, diğer taraftan yerel basının sorunlarını önemsediklerini ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek bir sosyal farkındalık projesi olarak bu projeye imza attıklarını vurguladı.
ÖDÜL TÖRENİNDE KAHRAMANMARAŞ RÜZGÂRI ESTİ
Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kızkalesi Medya Günleri’nin 2’nci gününde ödül töreni düzenlendi. Yerel basın mensuplarına yönelik 38 dalda yılın enlerinin seçildiği törende “Yılın En İyi Haber Muhabiri” dalında Manşet Gazetesi muhabiri Emre Akkış, “Yılın En İyi Spor Programı” dalında Aksu TV’den Murat Baltacı ödüle layık görülürken; Kimlik Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Fiskeci ise “Onur Ödülü” ile onure edildi.
Erdemli Belediyesi tarafından her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşan Kızkalesi Medya Günleri’nin çalıştay bölümünde ‘Medya ve Kadın’ konularının üzerinde duruldu. İletişim fakültesi akademisyenleri tarafından medya ve kadın başlığı adı altında sunumlar yapılırken, çalıştayın son bölümü soru cevap şeklinde gerçekleştirildi
Projeyle ilgili bilgiler veren Erdemli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adem Arslan, bu projenin geçtiğimiz aylarda Mahalli İdareleri Geliştirme ve Destekleme Merkezi (MİARGEM) tarafından gerçekleştirilen belediyeler arası proje yarışmasında Türkiye 4.'sü olduğunun altını çizerek, projenin çok yönlü bir proje olması ve Türkiye'de kapsamı itibariyle ilk defa yapılıyor olmasından dolayı çok önemli olduğunun altını çizdi. Bu yıl 16 ilin ve 9 üniversitenin katılım gösterdiği projenin çalıştay sunumlarını 5 akademisyenin yaptığını, ayrıca yarışma seçici kurulunun da 11 akademisyen tarafından oluşturulduğunu belirten Arslan, projenin son derece prestijli olduğunu savundu. Projenin her sene büyüyerek genişleyeceğini ifade eden Arslan, "Belediye Başkanımızın desteği ile önümüzdeki yıl il sayısını ve yurt dışı katılımcı ülke sayısını arttırarak projeyi uluslararası boyuta taşıyacağız" ifadelerini kullandı.
3. Kızkalesi Medya Günleri Projesi kapsamında Erdemli Belediyesi, ulusal basın ve yerel basın mensuplarını buluşturdu. Ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu.
Erdemli Belediyesi tarafından organize edilen ve 16 il ve 9 üniversitenin katıldığı 3. Kızkalesi Medya Günleri projesi önceki akşam düzenlenen çalıştay programından sonra 2. gününde düzenlenen diğer etkinliklerle devam etti. Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde söyleşiler yapıldı. Erdemli Belediyesi hizmetleri tanıtım filmi ile birlikte, belediye tarafından hazırlanan Erdemli Belgeseli de gösterime girdi. Ulusal basın mensupları yerel gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. İlk olarak Erdemli Belediyesi hizmet filmi gazetecilerin beğenisine sunuldu.
TOLLU: GAZETECİLERİN DERTLERİYLE DERTLENİYORUZ
Bu bölümdeki program Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun açılış konuşması ile sürdü. Hizmet anlamında Erdemli Belediyesinin Türkiye’nin en önemli belediyelerinden birisi olduğunu vurgulayan Tollu, yaptıkları hizmetlerden bilgiler verdi. Toplumun her kesimine hizmet ürettiklerini kaydeden Tollu, bu proje ile de gazetecilerin dertleriyle dertlendiklerinin altını çizdi. Bu hizmetleri üretirken hiçbir şekilde ayrımda bulunmadıklarını ifade eden Tollu, “hizmetlerimiz iş olsun diye değil, toplumun önceliklerine göre yapılıyor. İhtiyaç olan ne varsa en iyisini yapmaya gayret ediyoruz ve aldığımız ulusal ve uluslar arası ödüller de bunun bir göstergesidir. Toplumumuza ve yaşadığımız şehre hizmet etmeliyiz. Bunu birlikte yapmalıyız. Herkesin emeği sinmeli. Bu düşünceyi ülke geneline yaymalıyız. Gelin el ele verelim ve daha müreffeh bir ülke olma yönünde herkes kendi kentinde bizim gibi bir kıvılcım çaksın. Bu kıvılcımlardan büyük bir ateş çıkacak ve ülkemize işte o zaman büyük hizmetler üretmiş olacağız” dedi.
ERDEMLİ’Yİ 2 BUÇUK MİLYAR İNSANA TANITACAĞIZ
Erdemli Belediyesinin hizmetleri hakkında konuşan Tollu, şunları söyledi: “Biraz sonra izleyeceğiniz Erdemli Belgeseli filmi standartların üzerinde bir filmdir. Şu an arkadaşlarımız çalışıyor 6 dilde bu filmin çevirisi yapılıyor. Almanca, Rusça, İngilizce, Arapça, Çince ve İspanyolca. Toplamda dünyanın genelinde bu dilleri konuşan tamı tamına 2 milyar beş yüz bin kişiye Erdemli’mizi tanıtacağız. Bu büyük bir hizmettir. Tüm iletişim kanallarını kullanıp, dünyaya Erdemli’mizi anlatacağız. Şu an sizlerle birlikte icra ettiğimiz bu projede son derece prestijli bir çalışma olarak tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Emek veren herkese tek tek teşekkür ediyorum.”
“MEDYADA KADIN OLMAK ZOR”
Program yerel basın mensuplarıyla söyleşen sunucu Gülgün Feyman, medyada kadın olmanın zorluklarındna bahsetti. Hem habere konu olan kadın hem de kadın medya çalışanı noktasında durum tespitleri yapan Feyman, kadınların bu anlamda çok zorluklar yaşadığını dile getirdi. Feyman böyle bir organizasyon içerisinde yer almaktan son derece mutluluk duyduğunu belirterek bu güzel düşünce için Erdemli Belediyesine teşekkür etti.
ÖMÜR GEDİK: PROJEYİ ÇOK SEVDİM
Programda Hürriyet Gazetesi yazarı Ömür Gedik de bir söyleşi gerçekleştirdi. Tüm sektörler olduğu gibi medya sektöründe de kadınların zorluklar yaşadığına değinen Gedik, bunun için kadına saygı duyulması, kadınların birlik içerisinde olmaları, birbirlerini desteklemesi gibi gerekliliklerin olduğunu vurguladı. Böyle bir projenin son derece önemi olduğunu ifaden eden Gedik, projeyi desteleyeceğini beyan etti.
YORUMLAR