KSÜ’de ilk tören Avşar Yerleşkesi Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak tarafından çelenk konulmasının ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile buradaki program tamamlandı.
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından KSÜ Kongre Merkezi fuaye alanında Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin resimlerinden oluşan ‘Atatürk Portreleri Öğrenci Resim Sergisi’ açıldı.
GSF Öğretim görevlisi Yeşim Ermiş tarafından koordine edilen serginin açılış kurdelesini Rektör Yardımcıları ve üniversite üst yöneticileri birlikte kesti.
Saat 9.30’da ise ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ kapsamında Kongre Merkezi Büyük Salonda “Atatürk’ün Devlet Adamlığı” konulu konferans verildi. Üniversitemiz Rektör Yardımcıları, senato ve yönetim kurulu üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı yaptı.
Prof. Dr. Kadir Saltalı, milletimizi bağımsızlığa kavuşturan ve bu cennet vatanı bizlere emanet eden Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ecdadımızı rahmet ve şükranla andı.
Açılış konuşmasının ardından Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yetişgin “Atatürk’ün Devlet Adamlığı” konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün milletine inancı ve bu inanç doğrultusunda gerçekleştirdiği yeniliklere ilişkin bilgiler veren Prof. Dr. Mehmet Yetişgin Atatürk’ün milletine olan inancını tanımlayan şu sözlerini hatırlattı: “Ben milletin vicdanında ve geleceğinde hissettiğim büyük gelişme kabiliyetini, bir milli sır gibi vicdanımda taşıyarak, yavaş yavaş bütün bir topluma uygulamak mecburiyetinde idim.”
Mustafa Kemal Atatürk’ün içinde çıktığı toplumun şekillendirdiği ve bu toplumun eksikliklerini görerek yetişmiş karizmatik bir lider olduğunu belirten Prof. Dr. Yetişgin, “Atatürk üzerine aldığı görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmiş, bir askeri deha olarak büyük zaferler kazanmış, lider kişiliği ile Türk milletine önderlik etmiştir. Yaptığı devrimlerle milletini çağdaşlaştırmaya ve hatta çağın üstüne taşımaya çalışmıştır. İlkeleri Türk milletine daha çağdaş ve huzurlu bir toplum olmak için yol gösterici olmuştur. Hayatı, vatan ve milletine hizmetle geçmiştir.” şeklinde konuştu.
Üniversitemizde gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Programı, konferans sunumunun tamamlanmasıyla son buldu.
YORUMLAR