KSÜ Staj Seferbirliği Programına 2 bin 356 öğrenci katıldı
Reklam

KSÜ Staj Seferbirliği Programına 2 bin 356 öğrenci katıldı

KSÜ Staj Seferbirliği Programına Türkiye çapında en çok katılım sağlayan üniversiteler arasında yer aldı.

15 Nisan 2021 - 15:49

Staj Seferbirliği Programına, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden 2356 öğrencimiz başvuruda bulunurken, Türkiye genelinde başvuru sayısı ise 135.374 oldu. Programa yoğun ilgi gösteren öğrencilerimize ve bilgilendirme çalışmalarını yürüten tüm akademik ve idari birim ve personellerimize teşekkür ederiz.

BAŞVURULAR SONRASI DEĞERLEME SÜRECİ

Staj Seferbirliği Programında başvuruların tamamlanmasının ardından belge kontrol ve değerleme süreçleri devam etmekte olup, ilgili duyurulara Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

STAJ SEFERBİRLİĞİNE KİMLER BAŞVURDU?

T.C. vatandaşı, mavi kart sahibi ve Türkiye’de eğitim gören yabancı uyruklu, ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan, örgün eğitim veren lisans 3. veya 4.sınıfa ya da ön lisans son sınıfa geçmiş olan öğrenciler Staj Seferbirliği Programına başvuruda bulunabilmişlerdir. Haziran 2021 tarihi itibarıyla lisans 2.sınıf ve ön lisans 1.sınıf öğrencilerinin sınıf bilgilerinin değişeceği öngörülerek, projeye bu sınıfların da başvuru yapabilmesine izin verilmiştir. Ancak, bahse konu öğrencilerin staj imkanlarından yararlanabilmesi için staj tarihinde bir üst sınıfa geçme şartı aranmaktadır.

STAJ SEFERBİRLİĞİ PROJESİ NE SAĞLAMAKTADIR, AMACI NEDİR?

Staj Seferbirliği Projesi üniversitelerde eğitim gören ve staj yaparak deneyim kazanmak isteyen öğrencilerin liyakat ilkelerine dayalı ve fırsat eşitliği sağlayan Kariyer Kapısı platformu üzerinden staj imkânı yakalamasına olanak sağlamaktadır. Platform üzerinden açılan ilana başvuran adaylar, işverenler tarafından; Akademik / Mesleki, Sanatsal / Sosyal ve Sportif Yeterlikleri üzerinden değerlendirilmektedir. Staj teklifi gönderme aşamasında adayların kimlik bilgileri işverenlerin erişimine açılmamaktadır. Bu sayede adaylar sadece sahip oldukları nitelikler özelinde değerlendirilmekte ve fırsat eşitliğine sahip olmaktadır.

Staj Seferbirliği Projesi OECD raporunda örnek uygulama olarak tanıtılmıştır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda, Bakanlıklarımız, Bakanlıklarımıza bağlı, ilgili, ilişkili kuruluşlar ve özel sektörden gönüllü işverenlerimizin işbirliğinde, üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan Staj Seferbirliği Projesi, OECD’nin “Governance for Youth, Trust and Intergenerational Justice: Fit for all Generations?” (Gençler, Güven ve Nesiller arası Adalet İçin Yönetişim: Tüm Nesillere Uygun Mu?) başlıklı raporunda, gençlerin kamu kurumlarına olan güvenini arttırma, aralarındaki ilişkiyi güçlendirme ve genç yetenekleri kamuya çekme alanında örnek uygulama olarak gösterilmiştir.

Staj Seferbirliği projesi ile şeffaf, izlenebilir ve yenilikçi değerleme yöntemi ile kariyer olanaklarına erişimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi, staj imkânının zorunlu staj gerektiren teknik bölümlerle sınırlı kalmayıp tüm bölümlere yaygınlaştırılması, kamu ve özel sektördeki staj imkanlarının tüm üniversiteli gençler için ulaşılabilir hale getirilmesi ve ulusal ve uluslararası firmalarımızın yanı sıra, ekonomimizin bel kemiği olan KOBİ ve start-upların yetenek açığı konusunda yaşadıkları sorunların azaltılması hedeflenmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyükşehir, İhtiyaç Sahiplerinin Yanında
Büyükşehir, İhtiyaç Sahiplerinin Yanında
Müzikte Buluşalım, Engelleri Aşalım
Müzikte Buluşalım, Engelleri Aşalım