Kutsal hizmete yeni binada devam

Kutsal hizmete yeni binada devam

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Mehmet Sertpolat, uzun süredir üzerinde yoğun mesai harcadıkları yeni hizmet binasına kavuştuklarını söyledi. Sertpolat, teknolojinin son ürünleriyle donatılmış hizmet binalarında hizmet bayrağını daha üst seviyeye çıkarmak için gayret göstereceklerini belirtti.

03 Mart 2018 - 02:59

Kahramanmaraş Valiliği, Uzunoluk Caddesi üzerindeki ve daha sonra da Çocuk Yuvası yanındaki kendi binalarında hizmet veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, uzun yıllar hizmet verecek bina ihtiyacı sorununu çözdü.

6 yıldır binanın yapılması için mesaisini seferber eden İl Müdürü Mehmet Sertpolat müdürlükleri bünyesinde Huzurevi, Sosyal Hizmet Merkezi Şönim gibi 11 resmi kuruluşlarla hizmetlerini sürdürürken kendisine bağlı 4 Engelli Özel Bakım Merkezi, 23 Özel Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Çocuk Kulübü bulunması dolayısıyla hizmet binasının ne kadar önemli olduğuna da dikkat çekmiş oldu.

Kurumun faaliyetleriyle ilgili Bugün Gazetesinin sorularını da cevaplayan Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat 2017 yılı içerisinde kurumlarının dezavantajı vatandaşlara yönelik 150 milyon 822 bin 220 TL sosyal yardım yapıldığını dile getirdi.

 

90 KORUYUCU AİLEDE 124 ÇOCUĞUMUZ VAR

Yardım konusunun içeriğiyle ilgili bilgi de veren Sertpolat; “İlimizin en görünür hizmetlerinden birincisi Koruyucu Aile sistemidir. Şu anda 90 koruyucu aile 124 çocuğumuzun bakımını üstlenmiştir.Koruyucu ailelerimizden 62 ailenin de sigortası ödenmektedir. Bu hizmet modelimiz için 2017 yılında toplam 2 milyon 430 bin 005 TL ödeme gerçekleştirildi.

Koruyucu Aile, Bakanlığımızın en önemli hizmet modellerinden olan Koruyucu Aile sistemi yatılı kuruluşların kapatılması ile çocukların aile sıcaklığında yetiştirilmesini sağlamaktadır. İl Müdürlüğümüz Koruyucu Aile modelinde Türkiye’de örnek İl seçilmiştir.

Parçalanmış aile çocuklarına yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinde yıllık toplamda 27 bin 515 çocuğumuz adına bakmayı taahhüt eden ebeveynlerine 18 milyon 581 bin 808 TL yardım yapıldı. Ayrıca bu yardımlar çocuklar adına kullanılıp kullanılmadığı belirli periyotlarda kontrol edildi ediliyor.

 

112 bin 43 ENGELLİ VATANDAŞIMIZIN İHTİYACINI KARŞILIYORUZ

Engelli Evde Bakım hizmetinde yıllık toplamda 112 bin 043 engellimizin bakımını üstlenen ailelere toplamda 110 milyon 163 bin 393 TL ödeme gerçekleştirildi. Yine bu hizmetten yararlandırılanların engellimize bakıp bakmadıkları takip edilmektedir.

Ücretsiz Seyahat Desteği, Bakanlığımızın Ülkemizde bulunan toplu taşıma yapan esnafı mağdur etmemek adına yaptığı bu yardım 2016 Kasım-2017 Ekim ayı arasında 3 milyon 882 bin 010 TL olmuştur. Biz burada yardımı Büyükşehir Belediyemize aktarmaktayız. Belediyelerimiz de toplu taşımacılık hizmeti veren esnafımıza aktarmaktadır.

Ağır engelli vatandaşlarımızın kaldığı İlimizde bulunan engelli özel bakım merkezlerinde bakımı yapılan 2386 engellimiz bakımın yapılması için 6 milyon 202 bin 798 TL bakım ücreti ve bu engellilerimizden 2205 engellimiz için ise 285 bin 609 TL harçlık ödemesi gerçekleştirilmiştir.Özel Bakım Merkezlerininde denetimleri İl Müdürlüğümüz personellerince gerçekleştirilmektedir.

Doğum yardımı, 20 bin 144 Aileye toplamda 9 milyon 276 bin 594 TL yardım sağladık. Bu yardım doğum yapan anneler adına PTT’ ye yatırılmaktadır. Az önce belirttiğimiz tüm ödemeleri aylık yapmaktayız.” dedi

 

VATANDAŞLARIMIZ YARDIMCI OLSUNLAR

Kahramanmaraş il geneli dahil tüm yerleşim yerlerini karış karış gezerek Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında vatandaşların ihtiyaç haritasını çıkardıklarını da ifade eden İl Müdürü Sertpolat kurum personeline vatandaşların yardım etmesini istedi. Sertpolat; “Vatandaşlarımıza bir de Aile Sosyal Destek Projesi’ nden (ASDEP) bahsetmek istiyorum. Tamamen arz odaklı hizmet modeli olan Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında 2016 ve 2017 yılında İlimize toplam 54 tane personel alımı yapıldı. ASDEP personeli ilimizde ilçe ilçe mahalle mahalle kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımızla görüşmekte onların ihtiyaçlarını tespit etmekte ve ihtiyaçlarını giderecek kurum ve kuruluşlara onları yönlendirmekte kurum ve kuruluşları da vatandaşa yönlendirmektedir. Onlarla görüşüp ihtiyaçlar doğrultusunda rehberlik hizmeti vermekteler.

Vatandaşlarımız kapılarını çalıp ziyaretlerine gelen ASDEP personeline yardımcı olmalarını beklemekteyiz. Kapılarını gönül rahatlığı ile açabilirler. Şunu da belirteyim bu personel vatandaşımızdan hiçbir şekilde maddi bir talepleri yoktur. Vatandaşımızdan böyle bir şey talep eden olursa hemen kolluk kuvvetleri ile irtibat kursunlar” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x