Maraş Türkiye’nin sigortasıdır!
Reklam

Maraş Türkiye’nin sigortasıdır!

Toplu açılış töreni için Kahramanmaraş’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehrimize övgüler yağdırdı. 12 Şubat ve 15 Temmuz sürecine değinen Erdoğan, “Bir musibet, bela olursa ilk tepki Maraş'tan gelir” dedi.

19 Şubat 2017 - 13:22

Kahramanmaraş’ın destansı kahramanlık hikayelerinde kesitler sunan Erdoğan, “Maraş, Maraş, can Maraş. Canlara canan Maraş. Canlara canan olan kahramanlığını ismiyle tescillendiren Maraş Türkiye'nin sigortasıdır, garantisidir” şeklinde konuştu ve şöyle devam etti: “Bileklerinin, yüreklerinin haklıyla düşmanı 97 yıl önce 12 Şubat 1920'de bağırlarından söküp atmış. Sütçü İmam'ın attığı o ilk kurşunla yanmaya başlayan, Rıdvan Hoca'nın nefes vererek harladığı hürriyet ateşini vatanına, inancına, bayrağına, ezanına yönelik her saldırıda yeniden yükseltmiştir Kahramanmaraş. Bugün de eğer ülkemizin, milletimizin başına bir musibet bela olursa buna ilk ve en güçlü tepkilerden birisi Kahramanmaraş'tan gelir. Nitekim 15 Temmuz'da İstanbul, Ankara'da, ülkemizin her köşesinde, sokaklarda meydanlarda Sütçü İmam'dan bayrağı devralan efeler, zeybekler, seçmenler, uşaklar, gakkoşlar, dadaşlar, kızanlar kol geziyordu.”

HALK MEYDANLARA YÜRÜDÜ!

Bir sözüyle 15 Temmuz günü halkın sokaklara döküldüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı, “15 Temmuz'da günümüzün işgalcilerinin, FETÖ ve yandaşlarının halkıma silah çekenlerin karşısında aynı mücadeleyi verdik. 248 insanım şehadete yürüdü. Allah Allah diyerek yürüdü. Şehadet diyerek yürüdü. Çünkü şüheda gövdesi bir baksa da yerler gökler diyerek yürüdü. Eğilmez başlar diyerek yürüdü ve eğilmedi başlar. Bunlar F-16, tank, helikopterlerle saldırdı. Benim o gururlandığım milletim, sevgili kardeşlerim, halkım vatandaşım onlara ta Marmaris'ten hep beraber meydanlara diye haberi gönderdiğimiz anda Facetime'den halkım meydanlara yürüdü. Benim kardeşlerim tankların karşısına çıktılar. F-16'lar bomba yağdırdı, helikopterler bomba yağdırdı şehit oldular. Tankların altında hanım kardeşlerimiz kaldı, paramparça oldular. Ama şehadete yürüdüler, onlar cennete yürüdüler. 2 bin 194 gazimiz vardı, onlar da şehadet için yollarda yürüdüler. Böyle bir milletin reisicumhuru olmaktan daha güzel ne olabilir ki? Kim ne derse desin ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Kim ne derse desin çıkaracağız. O günler yakındır. Benim kardeşlerimin karşısında paslı yürekler vardı. Benim milletim mangal gibi yürek taşıdığını hamdolsun, dosta düşmana göstermiştir. Erdoğan: Böyle bir milletin reisi cumhuru olmaktan daha güzel ne olabilirdi ki?” ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN: İDAMI ONAYLAMAK BOYNUMUN BORCU

Halkın sık sık “İdam istiyoruz” sloganlarına; “İdamı onaylamak benim boynumun borcudur” şeklinde cevap veren Erdoğan, konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Sana hamdolsun ya Rab! Beni bu edelerle, milletimle yoldaş ettin, gönüldaş ettin, hamdolsun sana ya Rab! Kahramanmaraş'a eli boş gelmek olmaz dedim. Hiç merak etmeyin, biz bugüne kadar hep dik durduk. Biz sadece ve sadece Rabbimin huzurunda rükuda, secdede eğiliriz. Hiç bir gücün karşısında eğilmedik, eğilmeyiz. Bugün burada 569 milyon; yani 569 trilyon lira bedeli olan eserlerin resmi açılışını yapıyoruz, hayırlı olsun. Kahramanmaraş'a hayırlı olsun. Şimdi hedef ilk etapta 16 Nisan'da evet oylarını halletmek. Bunun arkasından parlamentoda inanıyorum ki, bu konu gündeme gelecektir. Ve parlamentodan bunun geçeceğine de inanıyorum. Parlamentodan geçmesi halinde bana geldiğinde ben onu onaylarım. Çünkü bunu onaylamak boynumun borcudur. Şehitlere, Allah'a bunun hesabını veremem. Çünkü bir katili affetmek devletin yetkisinde değildir. Onu ancak affederse onun varisleri affeder.”

 

 

ÖNEMLİ OLAN MİLLETİN NE DEDİĞİ

Anayasa değişikliği konusunda dış ülkelerin eleştirilerine maruz kaldıklarına değinen Erdoğan, şunları kaydetti: “Hans ne derse desin, Corç ne derse desin, Ahmet ne diyor, Ayşe ne diyor, Mehmet ne diyor, Allah ne diyor beni o ilgilendirir. Kökleri eskiye dayanan ama hiç bitmeyen yönetim sistemi anlayışımızda yeni bir yola giriyoruz. Meclis onayına dayalı parlamenter sistemden millet onayına dayalı Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz. Artık hükümeti seçtiği Cumhurbaşkanı vasıtasıyla doğrudan kim kuracak? Millet kuracak. Milli iradenin tecellisinin üzerinde kara bir bulut gibi dolaşan vesayet güçlerinin devri öyle şahıslara bağlı olarak değil sistem itibarıyla inşallah tamamen kapanıyor. Birilerinin 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına bambaşka anlamlar yükleme çalışması kafanızı karıştırmasın. Cumhurbaşkanlığı sistemi bir mucize değildir. Sihirli değnek de değildir. Bu sistemin en net özelliği, ülkemizin demokrasisi ve ekonomisi için lazım olan güven ve istikrar ortamını eskisine göre daha hızlı tesis edecek olmasıdır. Eski sistemin zayıflıkları nedeniyle Türkiye sık sık ekonomik krizlere maruz kalıyordu. Yeni sistemde yürütmeyi cumhurbaşkanına bağlayarak 5 yıllık garanti altına alıyoruz. Cumhurbaşkanı ülkeyi yönetecek, Meclis kanunları çıkaracak, yargı kanunların işlemesini sağlayacak. Eski Türkiye'de sık sık şahit olduğumuz kavgaları, çekişmeleri inşallah yaşamayacağız.”

DÜNYA DEĞİŞTİ, TÜRKİYE DEĞİŞTİ, MUHALEFET DEĞİŞMEDİ

Muhalefet için “Her seçimde, her halk oylamasında aynı hezeyanları ortaya saçmaktan geri durmuyorlar” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Dünya değişti, Türkiye değişti. O zaman doğan çocuklar artık delikanlı oldu, şimdi oy kullanacaklar. Genç kız oldular. Ama bunlar yerlerinden 1 milim kımıldamadılar. Şimdi biz geldiğimizde iktidara 30 yaşında seçilme hakkı vardı. Seçme 18, seçilme 30. Dedik ki, seçilmeyi 25'e indirelim. Dedik ki, batıda, her yerde seçilme yaşı 18. Bizde niye olmasın? Bizim gençlerimiz en az onlar kadar akıllı. Son günlerde ne diyorlar; eski Türkiye bugünden daha iyiydi diyorlar. Onların hayalindeki Türkiye'yi hatırlıyorsunuz değil mi? 25 günlük hükümetler kuruldu bu ülkede. Biz gelene kadar tüm hükümetlerin ortalama ömrü 16 ay. 16 aylık hükümetlerle bir ülke ayakta durabilir mi? O Türkiye bizi bitirmişti. Siyasi çekişmelerin, sosyal çalkantıların, ekonomik krizlerin adeta anamızı ağlattığı o kabus günlerini unutmadınız değil mi? Ekmek kuyruklarını unutmadınız değil mi? Gazyağı kuyruklarını unutmadınız değil mi? Dedelerimizin, ninelerimizin nüfus kağıtlarındaki o mühre bir baksınlar. O Türkiye tek parti döneminin Türkiye’sidir.”

HAVADA BULUT ESKİ TÜRKİYE'Yİ UNUT

Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığı vurgusunu yapan Erdoğan, “Gençler CHP'li il başkanlarının valilik yaptığını bilir misiniz? Bu ülkeyi bunlar ileri götürebilir miydi? Ve götüremediler! Ülkemizi patinaj yaptırmanın ötesinde geri götürdüler. Bunlar o Türkiye'nin özlemiyle yanıp tutuşuyorlar. Şimdi Meclis'te varlığı pamuk ipliğine bağlı bir hükümet olsun istiyorlar. Bu puslu havayı kendilerine ikbal devşirmek için kullanmak istiyorlar. Çocukların tekerlemesi vardır: Havada bulut, sen bunu unut derler... Biz 14 yıldır Türkiye'yi işte bu alacakaranlık kuşağından uzak tutmak için çalıştık, mücadele ettik. Birilerinin aklının fikrinin hala eski Türkiye'de kalmasını engelleyemedik. İnşallah 16 Nisan onların son umut kapılarını da kapatıyor.”

 

 

 

“BİZ FANİYİZ SİSTEM KALICI!”

Muhalefet kanadının; “Sistem değişikliğini Erdoğan kendisi için istiyor” iddialarına karşı konuşan Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz bunlara gelin Türkiye'ye yeni bir anayasa kazandıralım diye adeta yalvar yakar olduk. Ama anlatamadık. Her seferinde topu taca atarak bizi ve milletimizi kandırdıklarını düşündüler. Şimdi yeni anayasa değişikliğiyle getirilen Cumhurbaşkanlığı sistemi tüm gücü ve yetkiyi milletimize teslim edilince feverana başladılar. Ayak ısırmaktan, burun kırmaya kadar Meclis'e yakışmayacak her şeyi arsızca yaptılar. Bunların isyanı sisteme değil millete. Bunlar Tayyip Erdoğan'a karşı değil millete karşı. Ben bir faniyim. Benim 16 Nisan'a çıkacağıma elimde bir belge var mı? Yok! Biz faniyiz ama sistem bu noktada kalıcı. Dolayısıyla biz fani olanı değil baki olanı konuşuyoruz. Benim bu mücadeleyi şahsi mücadele gibi görecek kadar karaktersiz değilim.”

ERDOĞAN: ATALARIMIZ BAŞLATTI BİZ YAPTIK

Ülkemizin dört bir köşesinde 19 bin kilometre bölünmüş yolu, 29 yeni havalimanını, hızlı tren hatlarını millet için inşa ettiklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul'a denizin altından Marmaray yaptık. Şurada 3 yılda Marmaray'dan 200 milyon insan geçti. Bunu atalarımız mimari noktada eskizlerini yapmıştı, bitirmek bize nasip oldu. Ardından Avrasya Tüneli'ni yaptık. Yine denizin altından. Dünyanın denizin altında en derin tünelidir bu. 106 metre derinliğinde. Elhamdüllilah çift kat. Buralardan halkımız geçiyor halkımız. Biz vatandaşımız için varız. Onları modern bir Türkiye'de nasıl yaşatırız onun için varız” diye konuştu. Türkiye’nin eğitim, sağlık, ekonomi, alt ve üst yapı alanında belli bir noktaya geldiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: “Bunları vatandaşımız, halkımız için yaptık. Şimdi inşallah 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nü yapıyoruz. 18 Mart'ta temelini atıyoruz. O da iki kule arasındaki dünyada en uzun köprü. Değeri 12 milyar dolar. O delikli 2,5 kuruşlar vardı. Ona muhtaç olan Türkiye'den işte bugüne gelindi. Eski Türkiye 2,5 kuruşa muhtaçtı. Şimdi onlar geride kaldı. Hamdolsun güvenlik, adalet, enerji, sosyal yardımlara kadar. 81 vilayetin tamamında üniversitemiz var. Savunma sanayine kadar ülkemize yaptığımız hizmetleri herhalde cebimize koyup mezara gidecek halimiz yok. Öteki dünyaya giden lazım olan 9 metre kefen ve 2,5 metreküp mezar. Bu şekilde çalışırken bizim derdimiz.”

“CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ EVET ŞAHSIMIN PROJESİDİR”

Belediye başkanlığımdan bu yana Cumhurbaşkanlığı Sisteminin savunduğu ve ısrar ettiği bir reform olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: “Ülkemize ve milletimize faydalı olacağına inandığım için bu sistemin mücadelesini verdim, veriyorum. Şayet milletimiz 16 Nisan'da evet derse Türkiye Cumhurbaşkanlığı sistemine geçecek. Bundan sonraki ilk seçimlerde de milletimiz kime teveccüh ederse bu sistemin ilk Cumhurbaşkanı o olacak. Birileri diyor ki, istediğiniz neyi yapamıyorsunuz da sistemi değiştiriyorsunuz? Bizden önce gelenler niye yapamadılar? Mesele insan meselesi, bunun yanında sistem de güçlü olursa insanla sistemi birleştirirseniz o zaman güçlü olursunuz.”

ÜLKENİN GELECEĞİ BİR SİSTEME BAĞLANMALI

Başbakanlığı döneminde yaşadığı iki başlılığa dikkat çeken Erdoğan, “Atama isterdin, olmaz derlerdi. Sayın Cumhurbaşkanım ben bu isimle çalışmak istiyorum, ama olmaz derlerdi. Tutturdu olmaz. Bu isim uluslararası saygınlığı olan bir isim. Tutturdu yapmadı. Niye? Bir tanesinin başı örtülüydü ondan. Bir diğerini teklif ettim, hanımının başı açıktı ve Amerikan vatandaşıydı. Onu da kabul etmedi. Bunlara rağmen buralara geldik. Bu işler şahıslara bağlı olmasın, ülkenin geleceği kişilerin tercihlerine, gayretlerine endekslenmesin diye işi bu sisteme bağlamaya çalışıyoruz. Bugün kapı kapı dolaşıp sistemi engellemeye çalışanlar ilk Cumhurbaşkanlığı seçimde karşılarından destek isteyeceklerdir. Benim sizlerden ricam o gün geldiklerinde meydanlarda söylediklerini, Meclis'te yaptıklarını hatırlatınız” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ DEMOKRASİ İÇİN ŞART

Cumhurbaşkanlığı sisteminin hızlı karar almada, güven ve istikrar ortamı sağladığı için önemli olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu: Şimdi Marmaray'ı, Avrasya'yı en çok onlar kullanıyor. Ellerinden gelse Göksun Tüneli'ni de engellerdi. Ama şimdi Maraş'a o tüneli kullanarak geliyorlar. Meclis'ten söz atanlar, gerçeğe yalan katanlar ne bilir elin kıymetini. Tek vatan için, tek millet için, tek devlet, tek bayrak için Evet. Bundan sonra milletimi, Türkiye'nin yönetimini kendisinin ve evlatlarının geleceği için programı olanlara, aşkı, sevdası olanlara teslim edecektir. Ülkenin ve milletin başına musallat olanlar kendisine yer bulamayacaktır. Cumhurbaşkanlığı sistemi bir mucize değildir. Sihirli değnek de değildir. Bu sistemin en net özelliği, ülkemizin demokrasisi ve ekonomisi için lazım olan güven ve istikrar ortamını eskisine göre daha hızlı tesis edecek olmasıdır. Eski sistemin zayıflıkları nedeniyle Türkiye sık sık ekonomik krizlere maruz kalıyordu. Yeni sistemde yürütmeyi cumhurbaşkanına bağlayarak 5 yıllık garanti altına alıyoruz. Cumhurbaşkanı ülkeyi yönetecek, Meclis kanunları çıkaracak, yargı kanunların işlemesini sağlayacak. Eski Türkiye'de sık sık şahit olduğumuz kavgaları, çekişmeleri inşallah yaşamayacağız. Ekonomide atılması gereken adımları cumhurbaşkanı ne gerekiyorsa onu yapacak. Terörle mücadelede aynı şekilde. Dış politikada süratli ve etkili bir yönetim mekanizması işleyecek. Bütçe dışındaki tüm kanunları teklif etme, görüşme ve kabul etme yetkisi ve meclise, milletvekillerine aittir. CHP ve hayırcılar diyor ki, parlamento artık yetkisini kaybediyor. Böyle bir şey yok!”

Yargının son yıllarda epeyce yıpranan prestijinin bu dönemde yeniden yükselişe geçeceğini belirten Erdoğan, “Bu sebeple kardeşlerim güçlü Türkiye'ye, büyük Türkiye'ye, evet diyor muyuz? Türkiye'nin köşe taşı olan Kahramanmaraş kararını verdi mi? Ben inanıyorum ki, 16 Nisan'da gerek MHP'ye gönül veren kardeşlerim gerek AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim, CHP'ye gönül veren kardeşlerim hepsi bir ve beraber olarak çok daha yüksek bir evet demeye hazır mı? Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin” ifadelerini kullandı.

MESELE YETİŞME MESELESİDİR

Milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesiyle ilgili eleştirilere de cevap veren Erdoğan şunları kaydetti: “Şimdi 550 milletvekilinden 600'e çıkıyoruz. Seçme ve seçilme yaşını 18 yapıyoruz. İnşallah o günleri de görürüz. Parlamento değil kabinede bakarsınız, tabii dışarıdan atamayla gelecek böyle 18, 20, 25 yaşlarında bakanlar da atanabilir mi? Atanabilir. Bugün dünyada dev firmaların başında 25 yaşında CEO'lar var. Mesele yetişme meselesidir. Eğer iyi yetiştiriyorsanız teslim edersiniz. Ecdadımız Fatih 21 yaşında bir çağ kapayıp, bir çağ açmadı mı? 5 yılda bir yapılması bize yeni bir avantaj getirecek. Sık sık seçimler değil, artık tarihinde. Bizde aman yarabbi! Ne zaman genel seçimler ne zaman yerel seçimler! Burada istikrar olmaz. Şimdi inşallah bunu Cumhurbaşkanlığı sistemiyle daha da ileri taşıyacağız. Parlamento içinden de atanabilir ama dışarıdan Bakanlar Kurulu'na üye alma yetkisini getiriyoruz. Bir diğer adım Meclis Bakanlar Kurulu'na kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi iptal ediliyor, güven oylaması kalkıyor, gensoru kalkıyor. Bu gensoru bize neler çektirdi. Gensoruyu millet verir. Beğeniyorsa devam der, beğenmiyorsa alaşağı eder.”

Anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak 16 Nisan’daki referandum ile yeni bir reformun gerçekleşeceğini bildiren Erdoğan, “100 bin seçmen isterse Cumhurbaşkanı adayı çıkarabilir. Şimdi Cumhurbaşkanı her suç sebebiyle, önerge ve ondan sonra Yüce Divan'a gönderilme gibi yetkiyi parlamento alıyor. Mesele özellikle buradaki birlikteliğimiz, dayanışmamız inşallah Türkiye'ye yeni bir sınıf atlatacaktır. Kahramanmaraşımıza sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Şu kalan süre içerisinde 16 Nisan'a kadar sizler de inanıyorum ki kapı kapı dolaşacaksınız. MHP'li kardeşlerimiz de inanıyorum ki, dayanışma içerisinde parlamentoda güvenoyu almasını sağlayan tüm arkadaşlar olarak elele çalışacağınıza inanıyorum. 16 Nisan Türkiye'de bir reformun gerçekleşeceği bir akşam olacak” dedi.

KAYNAK: CUMHURBAŞKANI ÜMMETİMİZİN SİGORTASIDIR!

Selamlama konuşması için kürsüye gelen Başbakanvekili Veysi Kaynak, Cumhuriyet’in 29 Ekim 1923 de hangi niyetlerle ilan edilmişse, 16 Nisan’ında aynı bu ruh gibi bundan sonra milletin iradesini milletten başka hiç kimsenin ipotek koyamayışı olduğunu söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın tankın, topun karşısında milletin geleceğine bayrağına sahip çıkan bir Cumhurbaşkanı olduğuna da vurgu yapan Kaynak, “O Cumhurbaşkanı kendisine bir yunan adasına gitmek teklif edildiğinde Atası Sultan Mehmet gibi, Ya İstanbul Beni Alır Ya Ben İstanbul’u alırım diyen atası gibi, Uçağına binip İstanbul’a gidip milletinin geleceğine önderlik etmiş bir Cumhurbaşkanıdır.

Ümmetimizin Sigortasıdır. O Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir Maraş sevdalısıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta idrak ettiğimiz 12 Şubat Kurtuluş Bayramımızın aynen bir kez daha milletimize 15 Temmuz da yaşatılmamıza vesile oldu. Milletimiz onun öncülüğünde kendi geleceğine istikbaline sahip çıktı. Bir anayasa değişikliğini hep beraber milletimizin huzuruna getiriyoruz. 12 Şubat’ta ecdadımız ne için mücadele etmişse, TBMM 23 Nisan 1920 de ne için kurulmuşsa, ilelebet baki kalması için dua ettiğimiz Cumhuriyet 29 Ekim 1923 de hangi niyetler ile ilan edilmişse 16 Nisan aynı bu ruh gibi bundan sonra milletin iradesini milletten başka hiç kimsenin ipotek koyamayışıdır. 16 Nisan millet egemenliğinin tam hâkimiyetidir. Gazi Cumhurbaşkanımızın 16 Nisan ile ilgili bu çalışmasını Kahramanmaraş’ta başlatma şerefini bizlere verdi. Ve diyorum ki Nasıl Maraş İstiklalin başkentiyse, 16 Nisan da yeni anayasanın en yüksek oyu vererek rekortmeni olacaktır.“ dedi.

ÜNAL: DOĞRUDAN TEMSİLİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ!

Kaynak’tan sonra kürsüye gelen Kültür ve Turizm Eski Bakanı Mahir Ünal ise şöyle konuştu:“12 Şubat günü biz yeniden bir ruhu hatırladık. Sütçü İmam’ın ruhunu o Sütçü İmam ki Ukkaşe Hazretlerinin bugünkü varisi bugünkü mirasçısıydı. Biz 15 Temmuz akşamını tekrar gördük Cumhurbaşkanım, O ruh 15 Temmuz akşamı Ömer Halis Demir’de İzmir de Fethi Sekin de tecelli etti. Tarihin içerisinden akıp gelen o yüce ruhu üzerinden tecessüm ettiren Sayın Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş ‘a Hoş Geldiniz Şeref Verdiniz. Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte doğrudan temsilin, milletin iradesinin önünü açıyoruz.”

ÖZKAN: ÜLKEMİZİN İSTİKLALİNDE DE İSTİBALİNDE DE MARAŞ VAR

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan da yaptığı konuşmada Kahramanmaraş’ın tarihe adını altın harflerle yazdırdığını söyledi. Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunda resmi bir törenden ziyade halkın milli ve manevi reflekslerinin şekillendiği bir şahlanış olduğunu dile getirdi.

Kahramanmaraş’ın 12 Şubatta olduğu gibi 15 Temmuzda da en büyük refleksi gösterdiğini hatırlatan Vali Özkan; “İlimizin istiklali için bu kadar hassas olan Kahramanmaraş, istikbali için de en büyük fedakârlığı yapmaktadır. Kamunun yanında özel sektörümüz, istihdamla ilgili çağrınıza büyük bir destek vererek Başbakan Yardımcımızın koordinesinde işadamlarımız hemen harekete geçmiş 7 bin istihdam 3 milyar TL yatırım taahhüt edilmiştir. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Anadolu’da en yüksek ve en büyük bu harekete teşekkür ediyorum. İstihdam, istikballe ilgili koyduğunuz hedefe Kahramanmaraş en hızlı şekilde gitmektedir” dedi.

ERKOÇ: BAŞKANLIK SİSTEMİYLE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yaptığı konuşma ile hemşerilerini coşturdu. Erkoç; “Yaklaşık bir asır önce vatanın işgali sırasında bu aziz millet nasıl esaretin zincirini kırıp ülkemizin üzerindeki karabulutları dağıttıysa, 15 Temmuz günü devletimize sirayet eden asker kıyafetine bürünmüş emperyalist güçlerin maşası olan alçak Fetullahçı teröristler aracılığıyla ülkemizi işgal etmeye çalışanlara asil ve kararlı önderliğinizle tam bir bağımsızlık yolunda bir destan yazıldı” dedi.

Türkiye’nin geçmişte parlamenter sistemin yaşattığı sıkıntılarını da anlatan Erkoç; “Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kefenimizi giydik yola çıktık’ diyerek göstermiş olduğu cesaret ve ustalıkla çözülerek ülkemiz istikrara ve güçlü bir ekonomiye kavuştu. İnşallah aziz milletimizin 16 Nisan’da onaylayacağı başkanlık sistemiyle geleceğe daha güçlü yürüyeceğiz. Çünkü yürütme ülkenin lokomotifidir ve vizyonunu belirler” ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş’ın en ücra köşesine kadar hizmet götürme gayreti içerisinde olduklarını da dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, şunları söyledi: “Son 3 yılda yaklaşık bin 700 km sati kaplama ve sıcak asfalt yol yaptık, 2 bin km altyapı, dev parklar yapıyoruz. Şehrimizin atık su arıtma tesislerinin inşaatlarına başladık. Birçok projelerle kahraman şehri inşa etme gayretindeyiz. Her alanda bu ruhunu geleceğe taşımak için büyük bir gayretle çalışıyoruz.”

Konuşmaların sonunda 569 milyon TL tutarındaki eserlerin toplu açılışı gerçekleştirildi.

Toplu açılış töreni öncesi Elif Sarıgül isimli vatandaşın evinin balkonuna astığı, "Çayımız hazır ede, gel sen de çaya da evet de" yazılı pankarta gözü takılan Erdoğan, açılıştan sonra bu daveti kırmayarak Sarıgül'ün evine çay içmeye gitti. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KMTSO Başkanı Buluntu: “Mücbir Sebep Uzatılsın, Borçlar Silinsin”
KMTSO Başkanı Buluntu: “Mücbir Sebep Uzatılsın, Borçlar...
İstiklal Spor’un Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu
İstiklal Spor’un Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu