Maraş Ulaşımı Masaya yatırıldı

Maraş Ulaşımı Masaya yatırıldı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve AK Parti Sözcüsü ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın katılımı ile Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarım Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen Kahramanmaraş Ulaştırma Çalıştayı’nda Kahramanmaraş’ın ulaşım noktasındaki sorunları, ihtiyaçlar ve beklentiler masaya yatırıldı.

23 Ekim 2017 - 16:16

1,5 MİLYON İNSANA ERİŞME İMKÂNI VAR

Açılışlar ve bir dizi ziyaret için Kahramanmaraş’a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kahramanmaraş’ın ulaşımı noktasında dünden bugüne alınan yolu ve ileriki süreçte yapılan yatırımları değerlendireceklerini söyledi. Maraş’a hızlı tren ve havalimanı projelerinin olduğunu kaydeden Arslan, “Kahramanmaraş’ın ulaşımı ile ilgili bu güne kadar yaptıklarımızı, bundan sonra yapmayı planladıklarımızı ve hedeflerimizi masaya yatırdık ve bu toplantıda olmaktan duyduğum memnuniyeti hepinize en içten dileklerimle dile getirmek istiyorum. Ulaştırma projelerinde 3 ila 4 saat uçuş mesafesinde 1,5 milyar insana erişme imkânımız var. 1,5 milyar insanın bulunduğu ülkelerin oluşturduğu hasılat yıllık 35 trilyon dolar. Bu 35 trilyon dolar hasılat ticaret 7 trilyon dolar. Bu 7,5 trilyon dolarlık ticaretten ulaştırma anlamında taşımacılık anlamında payımıza ne düşebilir ülkeyi bir boydan bir boya bölersiniz. Hızlı trenlere kavuştursanız, hava limanları yaparsanız pastadan büyük bir pay alırsınız. Âmâ bunun hakkını vermezseniz sadece rakamları konuşursunuz ve sadece başkalarını seyredersiniz” dedi.

MARAŞ’TA BÖLÜNMÜŞ YOL 309 KM’YE ÇIKTI

Arslan şöyle konuştu: “Son 15 yılda yapmaya çalıştığımız bilin ki önce Kahramanmaraş’ı herhangi bir ilçesine bağlarken buralardaki yaşayan insanın hayatını kolaylaştırmak istiyoruz. İlçeyle il arasındaki ticaretin önünü açmak istiyoruz. Âmâ ülkenin uluslararası konumundaki bu koridorları pekiştirmek bu parça parça yaptığımız işlerin hepsini birbirlerini tamamlayarak Türkiye’yi büyük taşımacılığın merkezine oturtmaktır amacımız. Bunun için Kahramanmaraş’ta yaptığımız ana koridor, yaptığımız tüneller sizin hayatınızı kolaylaştıracaktır. Kahramanmaraş üzerinden Akdeniz’e erişmek, Kahramanmaraş üzerinden Karadeniz’e erişmek, orta doğuya eriştirmek, daha da ötesi Afrika’ya giden uluslararası koridorların halkasını tamamlamaktır bizim amacımız. Kahramanmaraş’ta 35 km olan sıcak asfaltı 200 km’ye çıkarmış bulunmaktayız. Yine Kahramanmaraş’ta 72 km bölünmüş yolu 309 km’ye çıkarmış bulunmaktayız. Sadece Bakanlık olarak son 15 yılda Kahramanmaraş’ta yaptığımız yatırım 3 milyar 341 milyon. Bunla da yetinmedik ve az önce Kahramanmaraş lojistik merkezini hizmete sunarak, Türkiye’nin en büyük lojistik merkezlerinden birini açmış olduk.

Kahramanmaraş Ulaştırma Çalıştayı’nda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, hem Maraş’ta hem Türkiye genelinde son 15 yıl ile 80 yıllık yatırımı karşılaştırdıklarını belirterek ulaşım alanında hatırı sayılır ölçüde yol aldıklarını söyledi.

Arslan, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’nin son 15 yılı ile 80 yıllık yatırımı karşılaştırdık. Bu ülke adına için taş üstüne taş koyan herkese minnetlerimizi saygılarımızı iletiyorum. 80 yılda yapılanlar belli son 15 yılda yapılanlar belli. İşin içinde olarak bilenlerimiz, görenlerimiz var. Zaman zaman bu hak teslim ediliyor bazen bu hak teslim edilmemeye çalışılıyor. Âmâ ne yazık ki kendi gözlerini kapatsalar dahi milletin gözlerini kapatma şansları yok. Bu milletin gözü açık hele gönül gözü daha açık. Bu millet kendine hizmet edenleri, kendine hizmeti, hakka hizmet bilerek gecesini gündüzüne katanları biliyor. Bizde bunların bilincinde olarak hakkını vermeye çalışıyoruz. Nasıl verilebilir? Aramızda öğretmenler var. Türkiye Asya ile Avrupa arasında koridor, köprü konumundadır. Köprünün hakkını verirseniz köprünün hakkını veremezseniz sadece coğrafya üzerinde kalır. AK Parti olarak son 15 yılda yapmaya çalıştığımız işte ecdadın şehit kanıya sulayarak en sonda 15 Temmuzda hayatını ortaya koyup şehit olmak pahasına vatan olarak bıraktığı bu toprakların hakkını vermek gerçek anlamda köprü haline getirmektir. Bunun için gerek Kahramanmaraş’ta gerek Türkiye’de yaptığımız bütün projeler bir büyük fotoğrafa hizmet ediyor.”

ÜNAL: MARAŞ TEMEL MERKEZLERDEN BİRİ OLACAK

Çalıştayda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ın taşıyıcı dinamik güçte tabi ki Kahramanmaraş’ımızın iş dünyası işadamlarımız ciddi anlamda bir çalışma yürütüyor. Umarım bu çalışmalarımızı planlı bir şekilde sürdürürüz. Kahramanmaraş bir temel merkezlerden bir yer haline getirecek. Hemen hızlı tren bölgede mersin, adana, Gaziantep hızla ulaşması ki mesela Gaziantep’e 48 dakikada, Mersin’e yaklaşık 1,5 saatte ulaşma imkânı sunacak. Kahramanmaraş’ı artık temel merkezlerden, haklardan bir hale getirecek. Bu uzun zamanlardan bu yana getirdiğimiz çalışmaların bir hayırlı sonucu ama bütün bunların devam etmesi için bir projenin ne kadar iyi olmasından önemli olan o projenin sürdürülebilirliğidir. Şimdi bizim 15 yılda AK Partinin Türkiye’yi getirdiği noktaya baktığınızda çok iyi bir hale getirdiğini görüyoruz. 2019 seçimleriyle birlikte yeni cumhurbaşkanlığıyla hükümet sistemine geçtikten sonra Türkiye daha hızla yoluna devam edecektir. Her zaman söylediğimiz gibi durmak yok yola devam dememiz gerekiyor. Sürdürülebilirlik konusunda inancımızı, özgüvenimizi, kararlılığımızı ve idaremizi çok sağlam bir şekilde sürdürmemiz gerekiyor. Asla kaygıya endişeye kapılmamamız gerekiyor. Çevremizde olup bitenlere bakıp birileri sanki bölgede olup bitenlerin sorumlusu Türkiye gibi Türkiye’yi yargılamaya çalışıyor. Eğer Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği olmasaydı bu yangın yerine dönüşmüş bölgede Türkiye güvenli ve istikrarlı bir şekilde yoluna devam edebilir miydi? Türkiye güçlü bir siyasi bir irade güçlü bir liderlikle yoluna devam ediyor.”

ÖZKAN: ÇALIŞTAY KARARLARI ÖDEV OLARAK ÖNÜMÜZE KONULSUN

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise çalıştayların önemine değinerek şu değerlendirmelerde bulundu: “Bizim ilimizdeki ulaşımla ilgili iletişim ile ilgili haberleşme ile ilgili bütün bu sektörlerde sorunlarımız neler? İyileştirmemiz gereken alanlar nelerdir? Bunları ilmi bir şekilde ele alıp tüm taraflarla katılımcılarla beraber şurasını yapıp daha sonra şura kararları halinde Bakanlığımızın riyasetinde uygulamasını hep beraber müşahede ediyoruz. Bundan öncelikle büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kahramanmaraş şehrimiz adına başta Sayın Bakanımız ve heyetimize teşekkür ediyoruz. Daha önceleri Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanımızın tüm üst ve genel müdürleriyle beraber Kahramanmaraş’a gelip yerinde belli kararlar alıp elimizde lazım olan neler var üzerine çalıştayları yapılmış idi. Bu vesileyle şimdi buradan neler yapıldığı bundan sonra neler yapabileceğimizi bugün hep beraber konuşacağız. Bakanımızın bizzat böyle teknik bir konuya Başkanlık ederek buraya gelmesi Kahramanmaraşlılara yönelik hizmet aşkının ifadesi. İnşallah Bakanlık bu çalıştayda elde edilen kararları bir ödev olarak önümüze koyduğunda biz de tüm kurumlarımızda beraber bu ödevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Bu tür faydalı bilimsel çalışmaların yapılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çalıştayın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Çalıştay sonrası Bakan Arslan ve davetliler için dondurma şov yapıldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x