Metin Doğan’dan sert yanıt

Metin Doğan’dan sert yanıt

Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Vahit Bağcı’nın kapatılan Zirve Üniversitesiyle 2012 yılında protokol imzaladığı gerekçesiyle dönemin Baro Başkanı Av. Metin Doğan hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Doğan’dan cevap gecikmedi; “17-25 Aralık sürecinden 13 ay önce imzalanan protokolün Kahramanmaraş barosuna kayıtlı hem de o üniversitenin Hukuk Fakültesi dekanı olan Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü’nün ısrarı üzerine yapıldığını ve dershane krizinden sonra hemen irtibatın kesildiğini söyledi.

28 Ağustos 2017 - 16:33

Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Vahit Bağcı önceki gün Cumhuriyet Başsavcılığına giderek dönemin Baro Başkanı Metin Doğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun konusunu Föte ile irtibatlı olduğu için kapatılan Zirve Dershanesiyle 2012 yılında imzalanan protokol olarak gösteren Bağcı, alınan kararın ise yönetim kurulunda salt çoğunluk gözetilmediğini öne sürdü.

Suçlamanın hedefi olan dönemin Baro Başkanı Av. Metin Doğan ise suçlamalara yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi. Doğan, Bağcı’nın suç duyurusunda bulunduğu hadisenin 2012 yılında 17-25 Aralık sürecinden tam 13 ay önce gerçekleştiğini dile getirdi. Kapatılan Zirve Üniversitesiyle protokol imzalamanın perde arkasını da açıklamasında anlatan Doğan, hem Kahramanmaraş Barosuna kayıtlı hem de Zirve Üniversitesinin dekanlığını yapan Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü’nün teklif ve ısrarı neticesinde olduğunu belirtti.

 

DERSHANE KRİZİNİN EMARELERİNİN YAŞANMASININ ARDINDAN İRTİBATI KESTİK

Kararı alırken Baro Yönetim Kurulu üyelerinin ve avukatların da huzurunda bazı eğitim faaliyetleri yapmak üzere imzalandığını açıklamasında belirten Doğan şu ifadelere yer verdi; “Protokol metninde de görüldüğü üzere bu protokolün Kahramanmaraş Barosuna hiçbir maddi yükümlük getirmediği açıktır. Ayrıca söz konusu protokol çerçevesinde sadece bir kez ortak program düzenlenmiş daha sonra her hangi bir etkinlik söz konusu olmamıştır. Bu yapının Devlet ve Millet düşmanı olduğuna dair ilk emarelerinin görüldüğü Dershane krizinden itibaren söz konusu Üniversite ile Baromuz arasındaki protokole dayalı ilişki tamamen kesilmiş ve Üniversite yöneticilerinin ısrarlı taleplerine rağmen hiçbir program tertip edilmemiştir. 17 – 25 Aralık sürecinden uzun bir süre önce imzalanan ve Dershane krizi ile işlevsiz hale gelen protokol üzerinden şahsıma Fetö yaftası yapıştırılmaya çalışılması gündem değiştirmeye ve Fetö ile mücadele sürecini sulandırmaya yönelik beyhude gayretlerdir.”

 

KANUNA GÖRE BAĞCI’NIN BARO BAŞKANLIĞI SONA ERMİŞTİR

Şahsını hedef alan asılsız, isnat ve iftiralarda bulunan Vahit Bağcı’nın Fetö/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan ceza soruşturması geçirdiğini hatırlatan Doğan, Bağcı’yla ilgili örgüt üyeliğinden hakkında iddianame hazırlandığını ve kabul edilen iddianame ile Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açıldığını belirtti.

Mevcut Baro Başkanı Vahit Bağcı’nın başkanlığıyla ilgili şok iddiada da bulunan Doğan açıklamasında, “1136 sayılı Avukatlık Kanununun 90. Maddesi uyarınca Kahramanmaraş Barosu Başkanı Vahit Bağcı’ nın iddianamenin kabul tarihi olan 23.08.2017 tarihi itibariyle Baro Başkanlığı hukuken sona ermiştir. Basın açıklamasında Fetö ile her alanda mücadele ettiğini iddia eden bir kişinin bizzat kendisinin Fetö sanığı olmasını ve Baro Başkanı seçildiği 2014 yılı Ekim ayından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimine kadar geçen sürede Fetö/Pdy terör örgütü aleyhinde hiçbir açıklama ve beyanının olmamasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

GEÇMİŞİM MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİNDEN GELMİŞTİR, KİMSE BENİ YIPRATAMAZ

Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü; “Üniversite yıllarından itibaren Milli Görüş hareketi içerisinde yer almış, 28 Şubat sürecinde hakkında birçok soruşturma açılmış ve ceza takibatı yapılmış ve her zaman bu hain yapıya daima mesafeli durmuş bir Siyasetçi-Avukat olarak, 17- 25 Aralık sürecinden sonra Baro Başkanı, AK Parti İl Başkanı, Ak Parti MKYK üyesi ve AK Parti MDK üyesi olarak her platformda eylem ve söylemlerimle tavizsiz bir insan olduğum ve bu anlamda Fetö/Pdy ile en sert şekilde mücadele ettiğim kamuoyunun malumudur. Görünen odur ki; Vahit Bağcı basın açıklamasındaki hezeyanlarıyla kamuoyu nezdinde şahsımı yıpratmayı ve Fetö ile mücadele sürecini sulandırmayı amaçlamaktadır. Vahit Bağcı ve onun gibi düşünenlere sesleniyorum: ne şahsımı ne de bu ülkenin saygın siyasetçilerini bu tür iftiralarınızla yıldıramayacaksınız ve bizleri Fetö ve benzeri hain yapılarla mücadeleden alıkoyamayacaksınız.

 

Bu Asil Millet tarihi boyunca vatanına ve bayrağına kasteden tüm hain işbirlikçi yapıları yok ettiği gibi Fetö/Pdy hain işbirlikçi terör örgütü mensuplarını da tarihin çöplüğüne birer vatan haini olarak gömmeyi başaracaktır.”

 

BU HAİN YAPIYLA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEKTEYİZ

Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Vahit Bağcı ise önceki gün Cumhuriyet Başsavcılığına dönemin Baro Başkanı Metin Doğan’la ilgili verdiği suç duyurusunun ardından şu açıklamayı yapmıştı; “1949 yılında kurulan Kahramanmaraş Barosu kurulduğu günden bu yana, ülkemizin milli, manevi, demokratik değerlerine sahip çıkmış ve bu değerleri yüceltmek ülküsüne her daim bağlı kalmıştır.

Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016’da ülkemizin bekasına kast eden hain Fetö darbe girişiminin ardından Kahramanmaraş Barosu olarak sorumluların ortaya çıkması için tüm platformlarda bu hain yapıyla mücadelemizi sürdürmekteyiz.

Konuyla ilgili olarak; 16.11.2012 tarihinde Kahramanmaraş Barosu ile Fetö ile bağlantısı nedeniyle kapatılan Zirve Üniversitesi arasında yapılan protokol dolayısıyla dönemin Baro Başkanı Metin Doğan hakkında bugün itibari ile Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyetimizi yapmış bulunmaktayız.

 

ÜYELERİN SALT ÇOĞUNLUĞU GEREKİRDİ

Bilindiği üzere, Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Kanunu Yönetmeliğinin, “Yönetim Kurulu Toplantısı, Oylama Şekli ve Kararlar” başlıklı 42 ve 43. maddelerine göre, baronun idaresi kapsamında yönetimi hakkındaki kararlar, Baro Yönetim Kurulunun üye tam sayısının salt çoğunluğu ile alınması gerekirken, eski baro başkanı Metin Doğan, yetkisini aşar vaziyette, kişisel inisiyatifiyle ve yasal düzenlemeye (hukuka) aykırı olarak Fetö ile bağlantılı üniversite ile eğitim ve işbirliği protokolünü imzalamıştır.

Gaziantep, Adana, Kayseri gibi birçok çevre illerde devlet ve vakıf üniversitesi varken, Eğitim ve İşbirliği Protokolü imzalamak için Fetö ile irtibatlı olması nedeniyle kapatılan Zirve Üniversitesinin tercih edilmesi ve bu protokolün 2 yıllık süreyi kapsayacak bir zaman dilimi için imzalanmış olmasının Baro Eski Başkanı Av. Metin Doğan tarafından tüm kamuoyuna açıklanması gerekmektedir.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x