Mezarlığı Tahrip Etti, Mezar Taşlarını Kırdı

Mezarlığı Tahrip Etti, Mezar Taşlarını Kırdı

Duyanları şok eden olay, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde meydana geldi. Köseli Mahallesi'nde bulunan mezarlık alanda hak iddia eden N.K. isimli vatandaş, mezarlığa zarar vererek mezarları tahrip etti.

27 Haziran 2024 - 23:29

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırarak defin alanı olarak Köseli Mahallesi'ne tahsis ettiği mezarlıkta, duyanları hayrete düşüren bir olay yaşandı. Mahalle sakinleri tarafından yaklaşık bir asırdır mezarlık olarak kullanılan alanda hak sahipliği iddiasında bulunulması üzerine olay yaklaşık 2 yıl önceye yargıya taşındı.

Kahramanmaraş 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yapılan yargılama neticesinde verilen kararda, mezarlık arazisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne ait mezar yeri olarak tescillendi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, alanı istimlak ederek hak sahiplerine ücretlerini ödedi. Bu işlemlerin ardından belediye, mezarlıkta çevre düzenlemesi yaparak alanı temizledi.

Kamulaştırılan alan ile ilgili önceki tapu sahiplerinin yakını olan N.K. isimli şahıs, alanda hak iddia ederek yapılan çevre düzenleme çalışmalarına zarar verdi ve mezarları tahrip etti. Mezarlık içerisinde Osmanlı askerlerinin de mezarlarının olduğu en az bir asırdır mezar yeri olarak kullanıldığı belli olup mahalle sakinleri gerekli şikayetlerde bulunarak hukuki işlem başlattı. Vatandaşlar bu olaya büyük tepki gösterirken, tahrip edilen alanları elleriyle onardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x