Morrison Yeniliklerini KTM’de tanıtıyor
Reklam

Morrison Yeniliklerini KTM’de tanıtıyor

Yenilikçi ve üst kalitede üretim yapan küresel denim üreticilerinin ilk tercihi olan Morrison Textile Machinery, Türkiye Mümessili Burteks Tekstil ile birlikte Kahramanmaraş Tekstil Makineleri (KTM) 2017 Fuarı’nda yer alacak

28 Şubat 2017 - 11:52

Uzun yıllara dayanan tecrübesi ile harmanladığı yenilikçi teknolojileri dünyanın önde gelen denim üreticilerine sunan Morrison Textile Machinery, Burteks Tekstil ile birlikte Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı- KTM 2017’de son yeniliklerini sergileyecek.

Tekstil alanındaki yeni teknolojilerin uzman tedarikçisi Burteks Tekstil, 6- 8 Nisan tarihleri arasında yer alacağı KTM 2017 Fuarı’nda, denim sektörü başta olmak üzere müşterilerine sunduğu makine ve yedek parça çözümlerini tanıtacak. Denim hazırlık, boyama ve terbiye teknolojileri konusunda dünyaca ünlü markalara hizmet veren Morrison’un yenilikçi teknolojilerini KTM 2017’de sergileyecek olan Burteks Tekstil, ayrıca mümessilliğini yürüttüğü Ukil Machinery Co. Ltd (Çözgü ve haşıl makineleri), West Point Industries(Denim Hazırlık Makineleri), Saurer-Daytex (Sanfor kauçuk blanketleri), Rigamonti & Perego & C. SRL. (Dokuma ve Çözgü Leventleri), Appalachian Electronic Instruments (Çözgü Cağlık Tansiyoner Sistemleri), Otto Zollinger Inc. (Tansiyon Kontrol Üniteleri), Ishida International Sarl. (Dokuma Makinesi Yedek Parçaları), Carolina Industrial Supply (Kadife Kesme İğne ve Bıçakları), Strandberg Engineering Lab. (Tekstil Makineleri Kontrol Cihazları), Akaram AG (Sanfor, Kompaktör Kurutma Keçeleri),Mateu Export S.L (Dokuma Makineleri Yedek Parçaları),Perceptive Solutions (Sanfor Çekim Değerleri Otomatik Kontrol) ve Bright Color (Indigo Boya) markalarına dair yenilikleri de bölge tekstilcisi ile paylaşacak.

 

Yenilikçi Denim Teknolojileri KTM 2017’de

Türk tekstil üreticilerine sunduğu makine hatlarının yanı sıra yedek parça ve aksesuar desteği de sağlayan Burteks Tekstil’in faaliyetleri hakkında bilgi veren Genel Müdür Recep Bekdemir, KTM 2017’de tanıtılacak Morrison yenilikleri hakkında da sorularımızı yanıtladı. Morrison’un KTM 2017’de denim halat sarma ve halat açma alanındaki yenilikçi teknolojileri tanıtacağını belirten Bekdemir, son dönemde özellikle su ve enerji verimliliğine yönelen teknolojiler ile büyük ilgi gördüklerini kaydetti.

 

Peak Washer İle Daha Az Su-Enerji Ve Performans

Morrison’un “Green Enviroment” teknolojisi bağlamında su tasarrufuna odaklanan yeni çözümleri hakkında bilgi veren Bekdemir, “Son olarak ITMA 2015’de tanıttığı patentli Peak Washer teknolojisi ile yüzde 30-40 oranında su ve buna bağlı enerji tasarrufu sağlayan çözümünü halat boya kullanıcılarına sunan Morrison, düşük miktarda suyla bile daha iyi bir yıkama efekti sağlıyor. Bu teknoloji halat açma performansını da önemli ölçüde artırmakta olup toplamda su-enerji tasarrufuna ilave olarak üretime performans desteği de sağlamaktadır. Bu geliştirme işletmelerde çalışan mevcut makinalara da uygulanabilmektedir.” dedi.

Morrison’un çalışmalarını sürdürdüğü bir diğer teknolojinin ise; terbiye sürecinde kullanılan kimyasalları çözelti halinde değil, köpük formunda vermek üzerine olduğunu vurgulayan Bekdemir, “Bu alanda da firmanın çalışmaları sürüyor. Bu teknolojide daha az kimyasal kullanıldığı ve kumaş çok fazla ıslanmadığı için kurutma enerjisinden de tasarruf sağlanabilecek.” sözlerine yer verdi.

 

Plazma Teknolojisi

Bekdemir, yenilikçi teknolojilere ilişkin açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Bir diğer önemli çalışma ise terbiye sürecinde kimyasal işlemi ışın teknolojisi ile susuz ve enerji harcamadan yapabilmek üzere devam ediyor. Kumaş üzerinde kalması istenen yanmazlık, ıslanmazlık vb. özellikler boya-terbiye işlemi sırasında eklenecek. Morrison, bu çalışmayı Amerika’daki müşterileriyle test ediyor ve tam anlamıyla emin olunca dünya tekstilinin hizmetine sunmayı planlıyor. Piyasaya sunulduğunda enerji ve su kullanımı açısından çok büyük avantaj sağlayacak bu teknolojilerinin tüm testlerinin bitmesini bekliyoruz. Türkiye’nin önde gelen denim üreticileri de bu teknolojileri merakla bekliyor.” sözlerine yer verdi.

 

SanforTrol Çekim Değerlerini Otomatik Algılıyor

Türkiye’de tekstil işletmelerinin yeni teknolojileri satın almada oldukça hızlı olduğuna değinen Bekdemir, “Türkiye tüm makine üreticilerinin en son teknolojilerinin yer aldığı bir ülke. İplikte de dokumada da öyle. Amerika’dan, Almanya’dan, İtalya’dan, İsviçre’den vb. birçok ülkeden en yüksek teknolojiler önce bize geliyor.” dedi. Yeniliklerin çok hızlı satın alındığını ancak teknolojilerin tam anlamıyla kullanılmadığını da eleştiren Recep Bekdemir, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz yenilik deyince kullanmasak bile onu alan bir ülkeyiz. Birçok Türk firması belli özelliklerin makineye katılmasını istiyor. İstediği özelliği ekletiyorsunuz sonra tam da satış noktasında o özelliği istemediğini söylüyor. Böylece kendi kafalarında olan gelişmeleri bile kabul etmiyorlar. Ya fiyatına bakıp almıyorlar, ya da eski teknolojiyle devam etmek istiyorlar. Rekabet ettiğimiz ülkelerden birkaç adım önde olabilmek için yeni teknolojileri en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.”

Bekdemir, Morrison’un sunduğu sanfor makinalarındaki SanforTrol mekanizmasını örnek göstererek sözlerini şöyle sürdürdü; “SanforTrol dediğimiz mekanizma çekim değerlerini otomatik olarak kendi okuyor ve makinaya kumanda ediyor. İnsan müdahalesini ortadan kaldırarak bütün süreci kendi yönetiyor. Bu süreç, normalde cetvel testiyle yapılan kontrolün aynısını makinanın otomatik olarak hem de her 3-5 metrede tekrarlamasıyla yapılıyor. Elle yapılan cetvel testi en iyimser bir ölçekle her 1000 – 1500 metrede bir yapılarak çekim değerlerini kontrol ediyor. SanforTrol ise bu testi her 3-5 metrede bir tekrarlayarak çıkan sonuçları rakamsal ve grafiksel olarak sisteme kaydediyor ve oluşan sapmaları ortadan kaldırmak için makinanın setlenen değerlerine (Sıcaklık ve nemi sabit tutarak, baskıya ve hıza) kumanda ediyor.” Bu özelliklere rağmen çoğu tekstil üreticisinin yine de cetvelle elle ölçerek kumaş çekmelerini kontrol etmeye devam ettiğini söyleyen Bekdemir, işletmelerin bu konuda yeniliklere açık olmaları gerektiğini dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x