Müslümanlara büyük baskı!

Müslümanlara büyük baskı!

Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırı sonrası bazı hükümetler, kendi ülkelerinde yaşayan Müslümanlara hayatı zindan edecek adımlar atmaya hazırlanıyor

15 Ocak 2015 - 12:08

Paris'teki Charlie Hebdo dergisine yapılan silahlı saldırı sonrasında Müslümanlar için hayat her geçen gün daha da zor hâle geliyor. Saldırı akabinde Müslümanlara yönelik büyük baskılar başladı. Dergi baskınının ardından Müslümanlara ait iş yerleri ve camilere saldırılar gerçekleştirilmesinin dışında şimdi de Avrupa'da bazı ülkeler, kendi ülkelerinde yaşayan Müslümanlara hayatı zindan edecek adımlar atmaya hazırlanıyor. İngiltere, İspanya, İtalya, Norveç ve Avusturya'nın hazırladığı yasal düzenlemeler, Müslümanların adeta potansiyel suçlu olarak görüldüğünü gösteriyor. İşte ülkeler ve Müslümanlara büyük baskılara yol açacak hazırlıkları:
İNGİLTERE: Terör riskine karşı yeni tedbirleri yürürlüğe koymaya hazırlanıyor. Bunlardan birisi de 3 ile 11 yaş grubundaki çocukları kapsıyor. Hükümetin hazırladığı tasarı, anaokulu ve ilkokulu öğrencilerinin terör eğilimi olup olmadığının yakın takip altına alınmasını öngörüyor. Öğretmenlerden, öğrencilerin aşırı uç kelimeler kullanması ve davranışlar sergilemesi durumunda yetkilileri bilgilendirmesi isteniyor. Yasa tasarısı ülkede hararetli tartışmalara yol açıyor. Kararın uygulamaya girmesi halinde, öğrencilerin haksız yere fişleneceği, öğretmenlerin de casusa çevireceği yorumları öne çıkıyor.
İSPANYA: Hükümetin hazırladığı yeni kanun tasarısında komşu, öğretmen ve doktorlardan ihbarcı olunması isteniyor. Bu kişiler çevresinde gördüğü, eğitim verdiği veya muayene ettiği kişileri en yakın yetkiliye ihbar edebilecek. Hükümet bu kişilerden dedektör gibi çevresindeki genç yaştaki Müslümanların radikal eğilimi olup olmadığına karar vermesini istiyor. Bu kişiler tokalaşmak için elini uzatmayan, doktor muayenesinde soyunmak istemeyen Müslümanları fişleyecek. İspanya ayrıca cami ve helal işletme yerlerini sıkı şekilde denetleyecek.
İTALYA: Padova kentinin Belediye Başkanı Massimo Bitonci, şehre yeni cami yapımına izin vermeyeceğini açıkladı. Aşırı sağcı Kuzey Ligi partili, göçmen karşıtı Bitonci, “Geçmişte yaptığımızın aksine, belediye artık cami ya da İslami ibadet yeri yapımı için yer vermeyecek” dedi. Belediye Başkanı, Müslümanların ibadet amacıyla kullandığı mekanlardaki kontrollerin sıkılaştırılacağını da söyledi.
AVUSTURYA: Hazırlanan tasarıyla ülkedeki görevli imamlar sadece vizeleri bitene kadar görev yapabilecek. İmamlara yeni vize verilmeyecek ve yeni imamlar da gelemeyecek. Yabancı ülkelerin dini kurumlara finansal yardım yapması engellenecek. Dernek statüsündeki camiler, ya tüzüklerini değiştirerek İslam cemaati altına girecek ya da bir yıl içinde kapanacak.
NORVEÇ: Emniyet teşkilatına bağlı gizli servis PST, vatandaşlardan yardım talep etti. Teşkilat, şüpheli gördükleri durumlarda halktan PST'nin internet sayfası aracılığı ile ihbarda bulunmalarını istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kırk yıl değil bir ömür hatırı sayılacak kahve
Kırk yıl değil bir ömür hatırı sayılacak kahve