Öğrencilere “ Bilinçli İnternet Kullanımı” anlatıldı

Öğrencilere “ Bilinçli İnternet Kullanımı” anlatıldı

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü MEBBİS Yöneticisi Yakup Kaman tarafından, Dulkadiroğlu Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrencilere “ Bilinçli İnternet Kullanımı” konusunda seminer verildi.

03 Ekim 2017 - 01:33

İnterneti bıçağa benzeten MEBBİS Yöneticisi Kaman, “bıçak doktorun elinde hayat kurtarırken, katilin elinde ölüme neden olur, İnternette böyledir. Doğru kullanıldığında faydalıdır, yanlış kullanılırsa zararları telafi edilemez. Teknolojinin insan hayatında getirdiği sayısız faydalar var, ancak kişinin teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok büyük zararlara sebebiyet vermektedir” dedi.

Öğrencilerin ve özellikle  18-24 yaş arası gençlerin internette nerelere girdiklerine açıklık getiren Yakup kaman, gençlerin internet vasıtasıyla  sosyal medya siteleri, Facebook, Tweet’lemek, oyun oynama, alış veriş yapma, kumar oynama, flört etme, zararlı fikirler edinme, zararlı alışkanlıklar kazanma gibi alanlarda dolaştıklarına dikkat çekti ve Kahramanmaraş’ta karşılaşılan olumsuz internet olaylarından örnekler verdi.

MEBBİS Yöneticisi Kaman, sosyal paylaşım sitelerinin de nasıl kullanılması gerektiği konusunda adayları aydınlattı. Bu sitelere her şeyin yazılmaması, her şeyin paylaşılmaması gerektiğine dikkat çekerek, sizin yazdığınız, paylaştığınız her şey silseniz dahi geri planda kaydedildiğini gerektiği zaman üçüncü şahıslar tarafından ortaya çıkarabileceğini ifade etti ve bunlarla gerçek isimlerini vermeden ilimizde yaşanmış olumsuz olaylardan örnekler verdi ve özellikle kız öğrencilerin sahte hesaplarla tuzaklara düşürüldüğünü, buna meydan vermemek için öğretmenlerinde internet kullanımı hakkında bilgi sahibi olmalarını ve gerektiği yerde öğrencilerini aydınlatmaları gerektiğini veya müdahale edilmesi gerektiğinde de müdahale edilmelidir diye vurgu yaptı.

Kaman  seminerinde İnternet Kafe ile ilgili teknik riskler, davranışsal riskler/ istismara yönelik, teknik riskler, Casus yazılımlar, İnternet kullanımında şifrenin önemi ve düzenli olarak şifre değiştirme, İnternet ortamında dolandırıcılık. Gerçek dünyada iletişim kuramama, Faaliyetlerde bulunamama,  Kötü içeriklerin psikolojik etkileri, Yanlış bilgi paylaşımı, Takibin zorluğu, Bağımlılık gibi konuları sunu eşliğinde anlattı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x