Okul sporları basketbol heyecanı başladı
Karışık 1

Okul sporları basketbol heyecanı başladı

Okul Sporları Basketbol Küçük Erkek- Kız Grup müsabakaları Batıpark Spor Salonunda oynanan müsabakalarla başladı.

07 Ocak 2016 - 13:40

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Basketbol Küçük kız-erkek İl birinciliği 6 Ocak Çarşamba günü start aldı. Kahramanmaraş Batıpark Spor Salonunda oynanacak olan Okullar Arası Basketbol Küçük kız-erkek İl birinciliği müsabakaları 16 takım ve 208 sporcunun katılımı ile 12 Ocak Salı gününe kadar devam edecek. Müsabakaların tamamlanmasının ardından final müsabakaları başlayacak ve 14 Ocak Perşembe günü son bulacak.

Eğitime destek olmak, okul çağındaki çocuk ve gençlere sporu sevdirmek, zeki ve çevik insanlar olmalarını sağlamak amacıyla başlatılan sportif aktiviteler Kahramanmaraş genelinde çok sayıda okul ve öğrencinin katılımı ile devam ediyor.

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve spor il Müdürü Ali İhsan Kabakçı organizasyon ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ Sporu ilk olarak okulda tanıyan birçok gencimiz sporu bu sayede tanıyıp, benimseyerek spor yaşamına devam ediyor. Okul sporlarında hedefin çocukların sporla buluşturulmasıdır. Bu tür projeler yetişen neslin hem zihnen hem bedenen daha sağlıklı bir nesil yetişmesini sağlamaktadır. 2015 – 2016 Eğitim ve Öğretim yılı okullarımıza hayırlı olsun” dedi.

 

İLK MAÇIN GALİBİ MALİK EJDER İMAM HATİP ORTAOKULU

Birbirinden heyecanlı ve bir o kadarda çekişmeli geçen müsabakalarda, öğrencilerde okul takımlarını yalnız bırakmayarak, onlara tribünden destek veriyorlar. Dün Batıpark Kapalı Spor salonunda oynanan 2015-2016 Sezonu Okul Sporları Basketbol Küçük Kızlar müsabakasında Türk Telekom Ortaokulu ile karşı karşıya gelen Malik Ejder İmam Hatip Ortaokulu zorlu ve çekişmeli geçen müsabakadan 41-20 galip ayrıldı. Karşılaşma boyunca rakibi ile denk bir mücadele eden Türk Telekom Ortaokulu, son dakikalarda kayıp ettiği puanlarla karşılaşmadan, 41-20 mağlup ayrılan taraf oldu. Çekişmeli geçen müsabakada Malik Ejder İmam Hatip Ortaokulu alınan bu galibiyet sonrası sporcular büyük bir sevinç yaşadı.

“İŞİN TABANINA İNDİK”

Göreve geldiği günden bu yana Basketbolu Kahramanmaraş’ta hareketlendirmeye çalışan Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı, işin temeline indiklerini ifade ederek inşallah Kahramanmaraş’ta Basketbolu sevilen bir spor haline getireceğiz” dedi.

Kahramanmaraş’a Basketbol sporunu yayacaklarını ifade eden Dağlı, İlimiz Spor okulları Faaliyetleri kapsamında Küçük Kızlar ve Küçük Erkekler olmak üzere 16 takım 208 sporcu Batıpark Spor salonunda Basketbol heyecanını yaşamaya başladı. Heyecanla başlayan Okul sporları müsabakaları Basketbol maçları ile devam ediyor. Gerçekten karşılaşmaların seyir zevki yüksek geçiyor. Basketbolu tabana yayıp, bunu şehrimizde nasıl daha ileriye götürebiliriz bunun hesabını yapıyoruz. İnşallah Kahramanmaraş’ımızı Basketbolu daha üst yerlerde getirmek bizlere nasip olur ” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / İLKER YİYEN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ballıca’da Kilit Parke Çalışması
Dulkadiroğlu’ndan Ballıca’da Kilit Parke Çalışması
3.KASİAD Ödülleri sahiplerine kavuştu
3.KASİAD Ödülleri sahiplerine kavuştu