Sarıkamış şehitleri için yürüyüş
Karışık 1

Sarıkamış şehitleri için yürüyüş

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümü nedeniyle Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürlüğü Türkiye Şehitleriyle Yürüyor anma etkinliği düzenlendi.

04 Ocak 2016 - 11:43 - Güncelleme: 04 Ocak 2016 - 11:58

Kahramanmaraş’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezleri tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüş, Şehir merkezinden Ahır dağına doğru temsili olarak gerçekleşti. Öğrenciler ve gençler ellerinde 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı.

Yürüyüş sonunda toplanan katılımcılar, Sarıkamış şehitleri anısına Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

 

TÜM TÜRKİYEDE YÜRÜYÜŞLER DÜZENLENDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan "Gençlik Şühedanın İzinde Sarıkamış Projesi" kapsamında yüzlerce vatandaş bulunduğu şehirlerde yürüyüş düzenleyerek şehitleri yad ettiler. Türkiye’nin bütün illerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri ve spor il müdürlüğü tarafından Gençlik merkezi üyeleri ve öğrencileri tarafından 8’er 10’ar kilometrelik yollar aşılarak Sarı kamışta şehit düşen Askerler anılarak dualar edildi. Ellerinde Türk Bayrakları ile dağlara çıkarak Şehitleri anan gençler şehitler ölmez vatan bölünmez sloganı ile seslerini duyurmaya çalıştılar. 

 

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİMİZİ TÖRENLERLE ANILDI

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Ahir Dağı'nda düzenlenen yürüyüşte, katılımcılar 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi ile Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği (KADAK) Sporcuları İl Müdürlüğü Antrenör ve Sporcuları tarafından düzenlenen anma yürüyüşünde Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen Mehmetçikler anıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, 100 yıl önce Kars'ı Rusların işgalinden kurtarmak için mücadele veren askerlerin Allah-u Ekber Dağı'nda tek kurşun atmadan şehit olduğunu anlattı. Sarıkamış destanının 100. yıl dönümünde Türk gençliğine bu farkında lığı hissettirmek adına karlar üzerinde bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Kabakcı, "Sarıkamış Harekatı sırasında şehit askerlerimizin nasıl üşüdüğünü, sabahların olmadığı o gecelerde buz kesen o koç yiğitleri andık. O yiğitleri, karlar üzerinde gençlerle hatırlamak istedik. Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan askerlerimizin ruhu şad olsun, onları asla unutturmayacağız" dedi.

 

“ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ”

Sarıkamış Harekatı sırasında şehit askerlerimizin nasıl üşüdüğünü anlatan Kabakcı, toplanan herkesin ecdadının ve şühedanın izinde yürüyeceğini belirterek, "Sizler buraya gelmiş olmakla bir kere daha ne kadar büyük bir ecdadın torunları olduğunuzu ispatladınız. Allah hepinizden razı olsun. Bu vatan için, bu millet için inancımız, kutsallarımız ve bayrağımız için şehit olmuş bütün kardeşlerimizi hayırla şükranla ve rahmetle yad ediyoruz. Bugün burada hepimiz onların en büyük fedakarlıklarını, yani canlarını vermiş olmalarının hürmeti üzerine buradayız. Şehitlerimizi unutmayacağız. Onlar bizlerle birlikte yaşayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kutlu yürüyüşü hiçbir zaman durmayacaktır. Sizler bunun en büyük garantisisiniz. Milletimizin ve devletimizin geleceğisiniz. Bugün buraya nasıl geldiyseniz her zaman ve her yerde sizlerden bir ricam var, üzerinizde taşıdığınız emanetin sahibi olun. Burada dalgalandırdığınız bayrağımız her zaman üzerimizde dalgalanacak inşallah" diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ / İLKER YİYEN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x