Sedefkâr Zafer Karazeybek Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nda...

Sedefkâr Zafer Karazeybek Geleneksel Sanatçılar Buluşması'nda Bursa'yı temsil edecek

Bursalı Sedefkâr Zafer Karazeybek Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nda Bursa’yı temsil etmeye hazırlanıyor. Sanatçı, Pendik Belediyesi tarafından 13-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikte birbirinden farklı eserleriyle yer alacak.

10 Eylül 2024 - 20:55

HABER: NARİN DEMİRCİ

Kırk yıldır Bursa detaylı geleneksel el sanatlarıyla uğraşan ve uluslararası birçok platformda memleketi Bursa’yı temsil eden Sedefkâr Zafer Karazeybek, bu kez de Pendik Belediyesi’nin düzenleyeceği Geleneksel Sanatçılar Buluşması’na katılmaya hazırlanıyor.

Doğadan elde ettiği atık gibi görünen malzemeleri sanatçı dokunuşuyla zarif ziynet eşyaları haline dönüştüren ve birbirinden enteresan eserler üreten Karazeybek, Pendik Belediyesi’nin davetlisi olarak yer alacağı Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nda eserlerini sergileyerek satışa sunacak.

Etkinlikte, Bursa Erken Dönem Mimarisinden esinlenerek yaptığı mücevher kutuları ve Bursa bıçakçılığının el işlemeli bıçakları gibi özel eserleriyle yer alacak olan sanatçı, “Bursa Mutfak Kültürünün uzantısı boynuz-kemikten çalışmış olduğum hoşaf kaşıkları, Hattatlar için tashih bıçakları, zarif hanımefendiler için doğal malzemeleri kullanarak yaptığım tek iş özel tasarım takılarla sanatseverlere farklı güzellikleri sunmaya hazırlanıyoruz” dedi.  

Antikacılar için de özel eserler yer alacak

Ayrıca antikacılar için de özel eserlerin bulunacağının altını çizen Karazeybek, “Antikasever koleksiyonerler için tasarladığım bağa üzerine sedef kakma aynalarım da orada olacak. İstanbulluları ve tüm sanatseverleri bu büyük sanat buluşmasına davet ediyorum. Bizlere bu imkânı sunan Pendik Belediye Başkanı ve Kültür İşleri Müdürü Faruk Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Sanatçılar, satış imkanı sunan sergilerle desteklendiği sürece sanatlarımız yaşayacaktır” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x