Şeker: Hayvanların iftarına vesile olalım

Şeker: Hayvanların iftarına vesile olalım

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP )Kahramanmaraş Temsilcisi aynı zamanda Kahramanmaraş Tabi Hayata ve Hayvanlara Işık Derneği (MARTI) Başkanı Çiğdem Şeker, Kahramanmaraş halkını, hayvanların bitmek tükenmek bilmeyen oruçlarının iftarına vesile olamaya, onlara sahip çıkmaya davet etti.

07 Ağustos 2015 - 14:03

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerine çıkarak bunaltıcı derecelere ulaşması, sokak hayvanlarının yem ve su problemlerinin giderilmesi konusunda zorunluluğunu da oluşturuyor. Artan sıcaklıkların bizleri bunalttığı kadar sahipsiz sokak hayvanlarını ve yük hayvanlarını da sıkıntıya soktuğuna dikkat çeken HAYTAP Kahramanmaraş Temsilcisi Çiğdem Şeker, “Yük hayvanlarını güneşin altında bırakmamaya özen göstermeli, ağır ve aşırı yük altında bu sıcaklarda taşıdıkları yükün işkenceye dönüşmemesine dikkat etmeliyiz. Bizler gibi can taşıyan, bizlerle aynı duygulara sahip, Allah'ın sessiz kulları ve bizlere emaneti olan bu sevimli dostlarımızın, şimdilerde sizlerin hassasiyetine her şeyden daha çok ihtiyacı var. Unutmayın ki onlar da tıpkı bizler gibi aç ve susuz kaldıklarında, yavaş yavaş ölürler. Ki bu ölüm çok acılıdır. Hâlbuki sizlerin kapı önüne koyacağı bir kap su ya da çöp kenarlarına veyahut kuytu yerlere koyabileceğiniz, artık yemekleriniz ve bayat ekmekleriniz, o gün belki yavrularına yemek arayan bir anne kediyi, belki günlerdir aç ve susuz kalmış bir yavru köpeği, susuzluktan ağızlarını kapatamayan minik serçeleri kurtarabilir. Ne olur görmezden gelmeyin, sırtınızı dönmeyin” dedi. Vatandaşları, Büyükşehir Belediyesi ve 12 Şubat Belediyesi’nin belirli noktalara koydukları beslenme ve su odaklarını kontrol edip, temizliğini sağlayıp buralara da su ve yemek bırakmaya davet eden Başkan Şeker, “Kendi gayretleri ile besleme yapan hayvan sever dostlarımıza bu güç dönemde su ve yemek kapları bırakarak destek olabilir bir nebze onların yüklerini hafifletebilirsiniz. Kim bir nefes fazladan almak istemez ki. Sahipsiz dostlarımızın ve yük hayvanlarımızın bu sıcak günlerde ıstıraplarına son vereceğinize yürekten inanıyor, dostlarımızın sesini duyurmaya vesile olan basın mensubu dostlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Sokak hayvanları için soğuk su taze ekmek bırakalım”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin, Kahramanmaraş’ın on farklı bölgesinde sokak hayvanlarının faydalanabilecekleri yemlik ve suluk bıraktığını ifade eden Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli Veteriner Hekim Mustafa İnandı, vatandaşlarımızdan, bu yemlik ve sulukların temiz bırakılmasını rica etti. İnandı, Rehabilitasyon Merkezi’nce Kahramanmaraş’ın belirli noktalarına bırakılan suluk ve yemlik için şu bilgileri verdi: “On farklı bölgede yemlik ve suluk bıraktık. Bunlar, AKDO yukarı Serintepe Karakolun arkası, Ağcalı kavşağı, Tekerek yolunda, Kültür Sitesi’nde, Sütçü İmam Lisesi’nin yanında, Arsan Kavşağı civarında, Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki caminin bahçesinde ve Sanayi tarafında yer alıyor. Bu bölgelere hem suluk hem yemlik bıraktık. Belediye olarak biz buralara hem yem hem su bırakıyoruz. Hatta küçük bir su deposu da var, suyun tahliyesini yapıp suyun değişimini de yapıyoruz. Yetişemediğimiz yerlerde gönüllü vatandaşlarımızın yardımcı olmasını istiyoruz. Bizim yemek toplama aracımız var. Normal barınak tesisinde hayvanlara yemek dağıtmak için. Yemek toplama aracımız var. Yemeği de dışarıdan askeriyeden, üniversiteden ya da bu özel şirketlerden protokol imzalıyoruz. Onların yemek artıklarını alıyoruz. Hem bizim barınaktaki hayvanlara hem de bulunan bölgelere yemekten ziyade ekmek, yumuşak ekmek bir de bu tavuk kırıntısı bırakırız. Çok kirli, sineklerin doluşacağı türden bir yem bırakmayız. Bunu, çevre kirliliğini düşünerek yapıyoruz. Vatandaşların üzerine düşen; öncelikli olarak bırakılan malzeme, bizim malzememiz. Onlara sahip çıkmamız lazım. Vatandaşların, çöplerini yemlik ve sulukların yanındaki çöp kutularına atmalarını rica ediyoruz. Vatandaşlarımızdan ellerinden geliyorsa; soğuk su taze ekmek bırakmalarını rica ediyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kırk yıl değil bir ömür hatırı sayılacak kahve
Kırk yıl değil bir ömür hatırı sayılacak kahve