Kocaispir, tuval üzerine yağlı boya tekniğiyle 25, Kuş ise karışık tekniklerle yaptığı eserlerinden oluşan 18 çalışmanın sergide yer aldığını söyledi.
Selmani Baki Kocaispir, 6 Şubat 2023 depreminde Hatay’da eserlerinin enkaz altında kaldığını, sergide yer alan eserlerinin tamamını depremin ardından çizdiğini kaydetti.
Bu dönem eserlerinde çok uzun ömürlü olan zeytin ağaçlarını resmettiğini anımsatan Kocaispir, zeytinin yaşına ve dışarıdan yapılan tahribata rağmen yaşama arzusunu filizlenerek can bulduğuna dikkat çekti.
Ünal Kuş ise 2023 yılında SANKO Sanat Galerisinde sergi açmayı planladığını ancak depremde kendisi, ailesinin ve eserlerinin enkaz altında kaldığının altını çizdi.
Enkaz altında günlerce kaldıklarını anlatan Kuş, “SANKO Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi ve küratörü Aslı Özen hocamızın daveti üzerine Gaziantep’teki sanatseverlerle buluşmak için değişik kişi ve kuruluşlardaki eserlerimi getirdim” dedi.
SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açmanın önemini bildiklerini vurgulayan Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş, eserlerinin depremde enkaz altında kalmasından dolayı sergi için yeterli sayıda eser olmadığından karma sergi açtıklarını dile getirdiler.
Konuşmaların ardından Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Gülfem Marakoğlu ile Ressam Gülay Karslıgil, Zeugma Fırat’ın Gerdanlığı isimli yayını sanatçılara takdim etti.
Sergi açılışına, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Özer Çağlar, ressamlar Ayşegül Bakkaloğlu, Şeref Yeter, Hüseyin Erdoğan ve sanatseverler katıldı.
Selmani Baki Kocaispir ve Ünal Kuş’un “Sentez - Art” isimli karma resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 25 Ekim 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
SELMANİ BAKİ KOCAİSPİR
Kadirli’de doğan, ilk ve ortaöğretimini Kadirli’de tamamlayan sanatçı, 2009 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim- İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.
Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Bölümünde yüksek lisans eğitimini sürdüren sanatçı, birçok sanat sergisi ve çalıştaylarda küratörlük üstlenmiştir.
Ulusal ve uluslararası sanat etkinliklerine katılan, 9 ödülü ve müzelerde, koleksiyonerlerde eserleri bulunan sanatçı, 6 kişisel sergi, 43 karma sergi ve çalıştaya katıldı, 21 sempozyum ve çalıştay düzenledi.
Sanatçı, Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapmakta, kişisel atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.
ÜNAL KUŞ
Fatsa 1959 doğumlu olan sanatçı, ilk ve orta eğitimini Fatsa’da, lise eğitimini Perşembe Öğretmen Okulunda tamamladı.
Lisans ve yüksek lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde tamamlayan sanatçı, Milli Eğitim Bakanlığı Adana Güzel Sanatlar Lisesinde kurucu hoca ve bölüm başkanı olarak görev aldı.
Yurt içi ve yurt dışında 20 kişisel sergi açan, 64 seçilmiş karma sergi, çalıştay ve sempozyuma katılan sanatçının, 61. Devlet Resim ve Heykel Yarışması, Türkiye Büyük Millet Meclisi 85. Yıl Milli Egemenlik Yağlı Boya Resim Yarışması dahil 13 ödülü bulunuyor.
Yurt içi ve yurt dışında (Amerika, Rusya, Kuzey Osetya, Finlandiya, Hırvatistan, Hong Kong, Fransa) resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan ve hakkında 2 yüksek lisans tezi hazırlanan sanatçı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünde öğretim elemanı olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR