Size hizmet etmek en büyük şeref

Size hizmet etmek en büyük şeref

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün organizesince 18 Mart Çanakkale zaferinin 102. Yıl dönümünde şehit aileleri ve gaziler yemekte bir araya geldi. Vali Özkan yaptığı konuşmada, “Devletimizin tüm imkanlarıyla şehit aileleri ve gazilerimizin yanındayız” dedi.

20 Mart 2017 - 12:36

Ramada Otelde düzenlenen şehit aileleri ve gazilerin buluşması duygusal anlara sahne oldu. Protokol üyelerinin hepsinin ayrı bir masada şehit aileleriyle buluşması aileleri de sevindirdi.

Programda konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmanın hem vatandaş olarak hem de insani olarak görevleri olduğunu söyledi. Bütün Kamu kuruluşları, hükümet ve devletin tüm imkanlarıyla şehit ailelerine ve gazilere hizmet etmenin yarışı içerisinde olduğuna vurgu yapan Vali Özkan; “kamu kuruluşlarımız olarak sizin bize ihtiyacınız yok, bizim size ihtiyacımız var. Sizleri ziyaret ettiğimiz zaman, sizlerle beraber olduğumuz zaman, o şereften nasip alabilirsek ne mutlu bize.


Az önce ailelerimizle sohbet ederken birkaç not aldım. Örneğin ailelerimizle ettiğim sohbette Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde Erkan adında bir görevliden söz ettiler. ‘her gidişimizde bize hemen yardımcı oluyor, bize hizmet etmekten manevi haz alıyor’ dediler. İşte olması gerekende bu, huzurunuzda bu görevli arkadaşı kutluyorum ve başarı belgesi vermek lazım. Diğer kamu kurumlarındaki görevli arkadaşlarımızla da bir toplantı yapıp şehit ailelerimize yardımcı olmalarını istiyoruz. Daha önceki toplantılarımızda da daire müdürlerimizi sizin hizmetkarınız yapmıştık. Şuan her kurumda şehit ailelerimize hizmet etmek için birer görevlimiz bulunuyor.” Dedi.


Edinilen duanın ardından Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da şehitlik mertebesinin önemine dair bir şiir okudu.

Şehit aileleriyle oturan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 27 Ekim 2016 tarihinde Hakkari’nin Çukurca bölgesindeki askeri üsse PKK terör örgütünün saldırması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz’ın kızı Ecrin Nas’ı kucağına alarak uzun süre ilgilendi.


Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz Hakkari’nin Çukurca ilçesinde üsse yapılan saldırı sonucu şehit düşmüştü. Göz yaşları arasında toprağa verilen Şehit Yılmaz’ın kızı o dönemde henüz 3 aylıktı. Şuan 8 aylık kızıyla yemeğe katılan Şehit Yılmaz’ın eşi Esma Yılmaz ve ailesi Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç’la birlikte oturdu. Erkoç 5 aylık Ecrin Nas ile yakından ilgilendi


Yemeğe Vali Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç’un yanı sıra, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve ilgililer katıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Akkent A.Ş.’de Torpil ve Mobbing Kul Hakkına Girmiyor Mu?
Akkent A.Ş.’de Torpil ve Mobbing Kul Hakkına Girmiyor Mu?