Sürücüler bu kış Püren korkusu yaşamadı
Karışık 1

Sürücüler bu kış Püren korkusu yaşamadı

Yapımı 1971 yılında yapılan Tekir-Göksun arasında bulunan Püren tüneli, çetin geçen kış şartlarında sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıktı. Her yıl çığ düşmesi sebebiyle 8-10 defa kapanan Püren tüneli, Kurucaova tünellerinin açılmasıyla tarihe karıştı.

05 Ocak 2016 - 10:31

Dönemin İl Başkanı ve şuanki Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un girişimleriyle başlatılan Tekir-Göksun arasında açılan 4 km uzunluğundaki 3 tünel kış şartlarında sürücülere rahat bir nefes aldırdı.

Yapımı 1971 yılında yapılan ve 46 yıldır Kahramanmaraş-Göksun arasındaki tek geçit olma özelliği taşıyan Püren Tüneli kış şartlarında karayolları yetkilileri ve sürücülerin korkulu rüyası olmuştu. Her yıl yoğun kar yağışından kaynaklanan çığ düşmesi sonucu saatlerce ulaşıma kapanan Püren Tüneli çilesi, mayıs ayında Kurucaova tünellerinin ulaşıma açılmasıyla son bulmuştu. Tekir-Göksun arası yolunun hem standardının yüksek olması hem de rakım olarak Püren’den düşük olması sebebiyle sürücüler yoğun kar yağışına rağmen mesafeyi emniyetli bir şekilde kat ettiklerini belirttiler. Kahramanmaraş’tan Göksun istikametine giden sürücüler kuzey bölgelerine giderken ilk defa püren tüneli korkusu yaşamadan yola çıktıklarını söylediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x