Kahramanmaraş’ta Sporun gelişmesi için Şehir merkezinde ve ilçelerde Spor alanlarıyla Kahramanmaraş’ın Spor kenti olma yolunda ilerlediğini ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Ali İhsan Kabakcı, “Kahramanmaraş Önümüzdeki yıllarda spor şehri olacaktır” dedi.
Kahramanmaraş’ta özellikle amatör futbol için alt yapı çalışmaları başta 2010 yılı olmak üzere olağanüstü iyileştirmelerle başladığını ifade eden Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Kahramanmaraş’ımız hızla büyüyor. Futbol başta olmak üzere, Çim Hokeyi, Atıcılık (Trap), Güreş, Voleybol gibi spor dalları ile kalkınıyor. Bunun yanı sıra tesisleşmede Türkiye de 5. Sıraya yerleştik.
“DOĞUKENTTE HAZIR SAYILIR”
Amatör Bazda futbolda Şuan itibari ile Batıpark stadyumu hizmet ediyor. Buna mukabil yine Belediye’nin sentetik futbol sahası gerçekleşerek amatör futbola hizmet etmekte. Biz akabinde hemen şehrimizde Vali Saim Çotur diye geçen kompleksin içine bir sentetik saha yaptık. Hemen yine diğer tesisleri gerçekleştirdikten sonra Doğukent’te de yine TFF kriterlerine uygun bir futbol sahası daha yapıyoruz. Oda sentetik saha, Kahramanmaraş merkezde yine bir çırpıda dört tane sentetik saha olacak. Bu bizim gerçekten hayal ettiğimiz bir tablo idi. Nerdeyse spor salonu olmayan ilçe kalmadı. En sonda Göksun ilçesine spor salonunun temelini atık. Göksun dan başlamak üzere Andırın, Elbistan, Afşin, Çağlayancerit, Pazarcık’ta sentetik futbol sahaları yapılıyor bir kısmı bitti, bir kısmında maçlar oynanmaya başladı.”
“ULUSAL VE ULUSLAR ARASI SPOR ORGANİZASYONLARINA ÇOK FARKLI BRANŞLARDA KATILDIĞIMIZI GÖRÜYORUZ”
“Antrenör sayılarımız çok arttı, bu gün her ilçede antrenörümüzle sporcumuz mevcut. Her alanlarımızı dolu dolu kullanıyoruz. Kahramanmaraş’ımız spor tesisleri yönünden çok güzel hizmetlere layık, bu tesisleri bizim öncelikle gerçekten sporcularla doldurup aynı zamanda antrenörler eşliğinde de aktif bir şekilde programlamamız önümüzdeki yıllarda performans sporcularımızın hem sayılarını arttıracak hem de uluslar arası arenada sporcu yetiştirmemize vesile olacak. Zaten şu anda bakıldığında özellikle ulusal ve uluslar arası spor organizasyonlarına çok farklı branşlarda katıldığımızı görüyoruz. Tabi biz bir güreş kentiydik, güreşte de hem çalışmalarımızı programladık modernize ettik şu an itibariyle Türkiye’nin sayılı illeri arasındayız. Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) projesi kapsamında çalışmalarımız devam ediyor, şampiyonluk ve derece alan sporcularımız var.”
“EN HIZLI TESİS İNŞA EDEN VE ÜST KADEMEYE ÇIKAN İL KONUMUNDAYIZ”
AK Parti hükümetleri döneminde büyük tesisleşme içine girildiğini ve Kahramanmaraş’ın bu anlamda ilk 5 arasında yer aldığına dikkat çeken Kabakcı şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ta sportif anlamda 50 yılın eksikliği vardı, ben öncelikle hükümetimiz döneminde büyük çalışmaların ve projelerin olduğunu net bir şekilde görüyorum. Özellikle 2003’ten itibaren tesis hamlesine yönelindi. Bu gün Kahramanmaraş Türkiye’de ilk 5’te en hızlı tesis yapan iller arasında, en hızlı tesis inşa eden ve üst kademeye çıkan il konumundayız. En sonda da su sporları merkezi bu şehrin belki de en çok ihtiyaç duyulan, su kenti baraj kenti olan Kahramanmaraş’ta bir su sporları merkezinin inşa edilmesi benim açımdan gurur duyulacak bir çalışmaydı. Biz mutluyuz, huzurluyuz görevimizi yapmanın, başarılı olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Çünkü ben spor adamı olarak nerde ne şekilde neler yapıldığını az çok takip ederek bu işleri programlıyorum. Buradan da bakıldığında her şeyin rotasında olması, yerli yerinde gitmesi bir yöneten olarak beni ayrıca memnun ediyor.”
“BU PROJE SPOCULARI TEŞVİK EDECEK”
Bizlerde hem Türk Sporuna hem de Kahramanmaraş’ın Olimpiyatlardaki başarısı için çalışmalarımızı çok daha duyarlı şekilde planlamamız gerektiğine inanıyorum, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde, uzun dönemdir çalışmalarını yaptığı daha önce 14 ilde kurulmasını planladığı 2016-2020 olimpiyatlarına genç sporcularımızın, elit sporcularımızın hazırlanması yönünde Türkiye genelinde 14 ilde planlamış olduğu olimpiyat hazırlık merkezleri ile ilgili çalışmalar Kahramanmaraş ilimize 2 branşta verildi. Kahramanmaraş daha önce bu olimpiyat hazırlık merkezleri ile ilgili çalışmalarda yoktu. Spor Genel Müdürümüzün ilimizi ziyaretlerinde ilimizdeki potansiyeli görmesi bu olimpiyat hazırlık merkezini Kahramanmaraş’a verilmesini sağladı. Yaklaşık 60 sporcunun Kahramanmaraş’ta yıl boyu 2016 ve 2020 olimpiyatlarına hazırlığını yapıyorlar. Bu aynı zamanda spor turizmi açısından, ilimizin konaklaması açısından çalışmaları açısından çok değerli bir projedir. İlimizdeki sporcularında bu proje kapsamında hem antrenörüyle hem sporcusuyla teşvik edilecek.
KAHRAMANMARAŞ SPOR’A DOYACAK!
“Biz gençliğe ve spora hizmet ediyoruz. Her spor olayı farklı bir şekilde büyük oranlarda yansıtılıyor. Bununla ilgilide açık söylememiz gerekirse öncü kurumlardan biriyiz. Gençlik Hizmetleri ve spor il müdürlüğü olarak Sayın Bakanımızın öncülüğünde istişare toplantıları gerçekleştiriliyor. Bir yıl zarfında Gençlik Spor Bakanlığı ve İl Müdürlükleri büyük yol aldı. İşte bunun en büyük yansımaları Türkiye’nin her tarafına yayılan tesisleşme. Kahramanmaraş’ta da bu tesisleşme ile ilgili büyük yol alındı. Büyük yatırımlar var. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Gençlik Merkezi, yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Gençlik Merkezi'nde gençlerin sanat, tiyatro ve spor olmak üzere bütün branşları kapsayacak şekilde hizmet edecek. Bu ilimiz adına gençliğimiz adına sevindirici bir şey. Türkiye’nin en büyük gençlik merkezleri içerisinde her türlü gençlik faaliyetlerinin yapılacağı, sportif faaliyetlerin yapılacağı alanlar mevcut. Bunun içerisinde birde spor salonu var ve yaklaşık güzel sanatlar ve geleneksel sanatları kapsayan çok güzel alanlar mevcut. Bunun yanı sıra su Sporları merkezini de ayağa kaldırdık. İnşallah Büyükşehir Belediye başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ile de yedi kuyular kayak merkezini ayağa kaldırırız” dedi.
YORUMLAR