TKDK Adana Arı yetiştiricileri birliği ile buluştu
Reklam

TKDK Adana Arı yetiştiricileri birliği ile buluştu

TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü Akdeniz bölgesinin doğusunda yer alan Kahramanmaraş kendisi ile benzer florayı (bitki örtüsünü) paylaşan Adana’da faaliyet gösteren arıcıları bilgilendirmek ve Kahramanmaraş’ta yatırım yapmaları için ikna etmek amacı ile bir toplantı gerçekleştirdi.

31 Aralık 2014 - 19:46

 Adana Arıcılar Birliğinin daveti üzerine Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen organizasyona İl Müdürü Hamit Aygül, Kahramanmaraş TKDK İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu ve Birim Amirleri, Adana Arıcılar Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu ve birlik üyesi birçok arıcı katıldı.

çevre illerdeki ve Adana’daki arıcılar Kahramanmaraş’ta yatırım yapabilirler

İl Müdürü Hamit Aygül’ün iyi dilek ve temennileriyle başlayan toplantı, Arıcılar Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu’nun kendilerini kırmayarak, zorlu mevsim şartlarına aldırış etmeden, TKDK’nın arıcılık ve bal üretimi için tahsis etmiş olduğu destekler hakkında üyelerimizi bilgilendirmek üzere ilimize teşrif eden TKDK yetkililerine teşekkür konuşmasıyla devam etti. Açılış konuşmalarının ardından söz alan TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu, bölgesel arı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve desteklenmesi kapsamında, Arı Yetiştiricileri Birliğinin davetiyle Adana’da bulunmanın kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini ifade etti. Uslu, arıcılık ve bal üretiminin bölge için çok önemli bir faaliyet olduğunu belirten konuşmasında,  bu faaliyetlerin Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilmesi halinde TKDK tarafından hibe desteği verileceğini vurguladı.

 

KAHRAMANMARAŞ ÖNEMLİ BİR ARICILIK BÖLGESİ OLABİLİR

Uslu, “TKDK arıcılık ve bal üretimine ilişkin projelere %50 karşılıksız hibe desteği vermektedir. Arıcılar 5.000 Avro’dan 250.000 Avro’ya kadar yatırım yapmak üzere proje hazırlayabilir ve Kurumumuza teslim edebilirler. Kahramanmaraş’ta birçok arıcıya hibe desteği verdik. Adanalı arıcılarımızın da Kahramanmaraş’taki bu hibe fırsatını değerlendirmelerini istiyoruz. Arıcılarımız çoğunlukla gezginci arıcılık yapmaktadırlar. Hakkâri’den Muğla’ya kadar Türkiye’nin birçok ilini gezmektedirler. Kahramanmaraş’ta çok önemli bir arıcılık merkezi olabilir. Konaklama noktalarından birisi de Kahramanmaraş olmalıdır. Bu yörenin balı Türkiye’nin en kıymetli ve özellikli ballarından biridir” Dedi. Uslu konuşmasında ayrıca “Hibe desteği almak isteyen arıcılarımızın dikkat edeceği birkaç husus bulunmaktadır. Öncelikle yatırımları tamamlanınca Kahramanmaraş Arıcılık Kayıt Sistemine kayıt yaptırmalıdırlar. Ayrıca her arıcının Kahramanmaraş İl sınırları içerisinde bir arazi yani yatırım yeri satın almaları ya da kiralamaları gerekmektedir. Bu iki temel şartı yerine getiren arıcılarımız 500 adet kovan satın alabilirler. Bal üretimi ve işleme ile ilgili birçok malzemeyi, makine ve ekipmanı satın alabilirler. Ayrıca tüm harcamalarında KDV, Gelir ve Kurumlar vergisi muafiyetinden de istifade edebilirler” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KMTSO Başkanı Buluntu: “Mücbir Sebep Uzatılsın, Borçlar Silinsin”
KMTSO Başkanı Buluntu: “Mücbir Sebep Uzatılsın, Borçlar...
Şiir ve Edebiyatın Kalbi KAFUM’da Atacak
Şiir ve Edebiyatın Kalbi KAFUM’da Atacak