Katılımın bir hayli yoğun olduğu genel kurulda yönetim kuruluna yeni isim takviyesi ile giren TÜMSİAD Başkanı Adnan Toprak ve mevcut yönetimi 2013 olağan genel kurulunda ki yönetimini güçlendirirken aynı zamanda üyelerin tam desteğini alarak güven tazeledi.
TÜMSİAD 4. Olağan Genel Kurulu toplantısı sonrası Başkan Adnan Toprak, TÜMSİAD’ın 7 yıldan beri geldiği noktayı değerlendirdi. Başkan Adnan Toprak, açıklamalarında, yeni yönetim kurulunun genç ve dinamik üyelerini olduğunu, yurt dışı programlarına ağırlık verileceğini ve sosyal faaliyetlerin farklı versiyonları yapılarak artacağına değindi. Başkan Toprak, aynı zamanda esnaflara işadamı sıfatı kazandırmanın en önemli amaçları olduğunu söyleyerek SİAD’ların şehirde bir an önce sayılarının artması gerektiğini belirtti.
Toprak, yeni dönemde yapacakları faaliyetler için şimdiden çalışmalara başladıklarını belirterek şunları kaydetti: “Derneğimiz kuruluşunun 7’nci yılını geride bıraktı. Geride bıraktığımız 7 yıl içerisinde sürekli büyüyen hareket eden ve yol alan bir kuruluş haline geldik. Birbiriyle uyum halinde birbirinden güç alan ve beslenen yapı haline büründük. Tabiri caizse ön teker ve arka teker birbiriyle uyum içerisinde olan bir gidişatımız söz konusudur. Dolayısıyla üyelerimizin ve mevcut yönetimdeki arkadaşlarımızın genel teveccühü mevcut başkan ve yönetimle devam etmesinin hem derneğimiz hem de üyelerimiz ve şehrimizde faaliyet gösteren bir STK olarak önem arz ettiğini ve bu yeni dönemde kendimi sorumlu hissettiğimi görev alma hususunda arkadaşların yoğun teveccühü neticesinde yeni dönemde de bu görevi üstlenmek durumundayız.”
"5 MİLYAR DOLAR HEDEFİ HAYAL DEĞİL"
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Kahramanmaraş şubesi yönetim kurulu başkanı Adnan TOPRAK yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada şöyle konuştu; “Geride bıraktığımız 7 yılda derneğimiz Kahramanmaraş’a ciddi katma değerler oluşturdu ve etrafında bir sinerji oluşturmayı başardık. Hızlı bir büyüme gerçekleştirdik. Derneğimize katılım noktasında yoğun teveccühler var. Bizde bu hızlı büyüme neticesinde omuzlarımızda ki yükü daha fazla hissediyoruz. Biz de bu sorumluluğun farkındayız. Daha önce ki genel kurul tüzüğünde yönetim kadromuz 9 kişiden oluşuyordu. Şimdi genel kurul tüzüğünde yaptığımız değişikliklerle sayıyı 19’a çıkardık. Yönetimimize de yeni arkadaşlar katarak daha dinamik ve daha heyecan dolu, 2015-2017 tarihleri arasında çok verimi hizmet edeceğimiz kanaatindeyim. Kahramanmaraş ekonomisine gelişmesi yönünde ciddi katkılar sağlayacağımızı düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımızın 2023 yılı hedefi belirlerken, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi odası da 5 milyar dolar ihracat hedefi belirlemişti. Bu 5 milyar dolar ihracat hedefi Kahramanmaraş için bir hayal ya da uzak olan bir hedef değildir. Biz TÜMSİAD olarak bu hedefin gerçekleşeceğine inanıyoruz.”
"PROGRAMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK"
"Göreve geldiğimiz 16.07.2007 tarihinden bu yana azimle çalışmış ve bu günlere gelmiş bulunmaktayız. Geldiğimiz noktada ulaşılan çıta çok yüksektir. Bize düşen görev ise bundan sonra üyelerimizin Ticareti ve işletmelerinin gelişimine yapacağımız katkıyı çok daha ileri noktalara götürmektir ”diyen Toprak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tomsuklu sanayi bölgesi, Türkoğlu sanayi bölgesi ve yine Türkoğlu’nda oluşacak lojistik projesiyle beraber yeni yatırımlarla bu projeleri gerçekleştireceğine inanıyoruz. TÜMSİAD’da bu yolun köşe taşı olmaya ve yolun karıncaları olmaya talip olduk. Böyle bir dönem de biz üyelerimize ortaklık kültürü aşılıyoruz. Yani bir araya gelmenin önemi ve ehemmiyeti ile ilgili programlarımızı yoğunlaştıracağız. Yurt dışı programlarına ağırlık vereceğiz. Önceki yıllarda da prensip olarak en az yılda 2 tane yurt dışı programı organize etmeyi benimsemiştik. 2014 yılı içerisinde bu sayı 4 oldu. Yine 2015 yılı içerisinde de bu sayının 3 ya da daha fazla olacağını düşünüyoruz. Yurt dışı iş gezileri ve fuar organizasyonlarıyla üyelerimize yeni bir vizyon katacağını ve yeni ticaret köprülerinin oluşmasına vesile olacağına inanıyoruz. Bu hususta da resmi kurumumuz olan KOSGEB’in desteği var. KOSGEB’de bizim insanımız oraya gitsin kendisini geliştirsin sektörüyle ilgili yeni transferlerin şehrimize transfer konusunda bilgi sahibi olsunlar ve bu transferler şehrimize kendi sektörlerine kazandırsınlar, vizyon oluşsun ve iş gelişsin diye destek veriyor. Bizde TÜMSİAD olarak bu desteği sonuna kadar üyelerimizin lehine kullanmak istiyoruz.”
"2015 FARKLI OLACAK"
En kutsal görevin memlekete hizmet olduğunu söyleyen TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak: “2015 yılı içerisinde yurt dışı programlarının dışında eğitim programlarımız da devam edecektir. En önemlisi devlet desteklerinin olduğu kurumlar, kalkınma ajansı ve TÜBİTAK gibi kurumların bir takım işletmelere olan destekleri Kredi garanti fonu, kırsal kalkınma kurumlarının da destekleri var. Bu kurumların tamamının aynı anda desteklerini anlatabileceği bir geniş katılımlı programlar organize etmeyi düşünüyoruz. Bütün işletmelerimizin bu programdan istifade edeceklerine inanıyorum.Ayrıca üyelerimize yönelik sosyal faaliyetlerimiz artarak devam edecektir. TÜMSİAD olarak vizyonumuz gereği dürüst, dinamik, girişimci, geleceğin dünyasında söz sahibi olan, rekabet edebilen ve Türkiye’yi marka haline getirebilen bir iş adamı kuşağı oluşturan bir vizyondur. Bu vizyonumuz artarak devam edecek. Daha önce sosyal sorumluluk projelerimiz olarak iftar çadırı programlarımız vardı. Bu sosyal projelerimiz farklı versiyonlar oluşturularak devam edecektir.” dedi.
"EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ EKONOMİK İSTİKRARIN DEVAMIDIR"
Tek dileklerinin ülkede ve memlekette yakalanan istikrar ortamının devam etmesi olduğunu kaydeden Toprak: “İnşaat sektörü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de lokomotif sektörlerden birisidir. Dolaylı yönden 20 farklı sektöre istihdam sağlayan 200’e yakın firmayı harekete geçiren en önemli sektörlerden birisidir. Şehrimizde de yine öyledir. Şehrimizde kentsel dönüşüm kapsamına giren mahallelerimiz vardır. Kentsel dönüşüm kapsamına giren mahallelerle beraber şehrimiz de inşaat sektörünün çok daha aktif ve dinamik hale geleceğine inanıyoruz. Bununla beraber bizim ülkemizin gelişmesi ve kalkınması açısından mutlaka üretmemiz gerektiğini ve bu ürettiğimizi ihracat yapma zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Kahramanmaraş bu anlamda ümit vaat ediyor. Düne kadar Kahramanmaraş’ta tekstil ve çelik mutfak eşyası sektörü öndeyken bugün sanayimizin çeşitlendiğimizi görüyoruz. Dün kâğıt, çimento fabrikası yoktu bugün var. Gıda sektöründe de buna yönelik farklı yatırımların olduğunu görüyoruz.” dedi.
"ARTAN YÖNETİM KURULU SAYISI AVANTAJ OLACAKTIR"
İstikrarın, ümitleri yeşertip insanların yatırım yapmalarına imkan verdiğinin altını çizen Toprak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “TÜMSİAD olarak özellikle esnaf olan arkadaşlarımızın esnaf kimliğinden alıp iş adamı kimliğine doğru taşımak sonrasında da imalat yapabilen ve sonrasında da dünyayla rekabet edip ihracat yapabilen bir iş adamı profiline taşıma gibi bir görevimiz olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda da sürekli değişen bir piyasayla da karşı karşıyayız. Bu değişimle ilgili üyelerimize sürekli bilgi akışı sağlayarak yeni sisteme adapte etme konusunda katkı sağlayacağımızı ifade etmek istiyorum.Bu yıl sayımızı geçen yıla oranla 2’ye katladık. Özellikle 2014 yılı TÜMSİAD açısından son derece verimli geçti. Derneğimize halen de yoğun bir şekilde teveccüh söz konusudur üye olma noktasında. Tüzüğümüz gereği 11 ya da 19 sayısı terci etmek durumundaydık. Biz 19 olarak belirledik. Kurumsal yapımız içerisinde 8 tane komisyonumuz var. Her komisyonumuzda sorumlu yönetim kurulu üyeleri ve üyelerimizden de her komisyonda 10’ar kişi görev yapıyor. Derneğimizin üye sayısı arttıkça hem sorumluluk yükümüz artmakla beraber lokomotif görevini de layıkıyla yerine getirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bu sayımızın 19’a çıkmasını avantaj olarak görüyorum.”
‘BİZLER KAOS VE KRİZLERDEN NEMALANAN KİŞİLER DEĞİLİZ"
"Bizler TÜMSiAD üyeleri olarak kaoslardan krizlerden nemalanan kişiler değiliz.Bu sebepten dolayı ülkemizdeki ve memleketimizdeki istikrar ve güven ortamının devam etmesini arzuluyoruz." diyen başkan Toprak konuşmasını şöyle tamamladı: “TÜMSİAD’ın Türkiye genelinde 56 farklı ilde yurt dışında 10 farklı ülkede şubesi olan bir kurumdur. Şehrimizde de daha önce SİAD’lar vardı. Bugünde bu SİAD’lar var. Bu SİAD’ların sayısının artmasını bir zenginlik olarak görmemiz gerekiyor. Bölünmüşlük olarak görmememiz gerekir. Bizim haricimizdeki SİAD’ları da kardeş kuruluşlar olarak görüyoruz. TÜMSİAD olarak hiç kimseye rakip olmak için yola çıkmadık. Bu alanda bir boşluk vardı kobilere yönelik ve hatta kobilere yönelik bir eksiklik ve boşluk vardı. Biz TÜMSİAD olarak bu boşluğu doldurma düşüncesiyle yola çıktık. Geride bıraktığımız 7 yıl içerisinde ve öncelikle Kahramanmaraş’ta bu boşluğu doldurduğumuz kanaatindeyim.Yeni yıla girdik. Yeni yıldan ümitliyiz. Ülkemiz 2 tane önemli seçimi geri de bıraktı. Önümüzde Haziran’da yapılacak bir genel seçim var. Bu seçimlerde kamuoyu istikrarı terhi etti. Yakın komşularımızda ekonomik krizler olduğunu görüyoruz. Özellikle iç huzurumuzu ve istikrarımızı ilgilendiren meselelerde iktidara gelen muhalefetiyle sivil toplumuyla herkes üzerine düşen sorumluluk neyse yerine getirmeli ve tek ses olmalı diye düşünüyorum. Yeni yılın tüm insanlığa, ülkemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasına ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Şehrimiz 2014 yılına büyükşehir olarak girdi. Bizler hep büyükşehir de yaşamanın heyecanı içerisindeyiz. Şehrimiz büyükşehir olurken şehrimizin geleceğini ilgilendiren projelerde bizlerde elimizden geldiğince yerel yöneticilerimize destekolmak düşüncesiyle gerektiğinde bir araya gelip ortak akılla hareket edebilmeyi mutlaka başarmamız lazım gerekir.” (GÖKHAN DÖKÜCÜ)
YORUMLAR