Umutların umut kapısı olmaya devam ediyorlar
Reklam

Umutların umut kapısı olmaya devam ediyorlar

Kahramanmaraş’ta veren elle-alan el arasında köprü vazifesi gören TBMM üstün hizmet madalyalı Saçaklızade Vakfı yılın 365 günü kaynattığı kazanlara yenilerini ekledi. Günlük 5 ayrı noktada 4 bin aileye sıcak yemek ulaştıran Saçaklızade 25 yıldır yardıma muhtaçların umut kapısı olmayı kesintisiz sürdürüyor.

31 Mayıs 2017 - 14:12

Kahramanmaraş’ta 10 bin kişiye yardım ulaştıran Saçaklızade Vakfı bu ramazanda da yardıma muhtaçları unutmadı. Kahramanmaraşlı hayırseverlerin yardımlarıyla kaynattıkları kazanların sayısını artırdıklarını belirten Saçaklızade Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Demirdöğen; “Vakıf vermektir, dağıtmaktır. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun.  ‘Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ Hadis-i Şerifini çok iyi yaşıyoruz. Bir gayret içerisinde, bir sevgi ve şefkat içerisinde Kahramanmaraş’ın halkı bu Ramazan ayında da coştu. 5 ayrı noktada fakirlerimizin evine sıcak yemek gönderiyoruz. Yemek alanların içerisinde sadece Kahramanmaraşlı yardıma muhtaçlarımız yok, ilimizde yaşayan Suriyeliler, Afgan, Irak’tan gelen ailelerde var. Onların duası da herkese yeter” dedi.

Çocuklarına bayramlık alamayan aileleri de düşündüklerini belirten Saçaklızade Vakfı Başkanı Demirdöğen Ramazan Bayramına büyük bir hazırlık yaptıklarına dikkat çekerek, “bizim gıda bankalarımız var, buradan ihtiyacı olanlara kart çıkartıyoruz. Kartla gelen vatandaşlarımız ihtiyaçları doğrultusunda bir marketten alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını alıyorlar. Onun yanında yine yılın her günü giyecek yardımı da yapıyoruz. Fakat Ramazan ayına ayrı bir hazırlık içerisindeyiz. Hayırseverlerimizin alıp getirdiği giyecekleri bayramdan önce yardıma muhtaç kardeşlerimize dağıtacağız” diye konuştu. Bu Ramazan ayında farklı bir uygulamaya da gittiklerini dile getiren Demirdöğen, içerisinde üç hurma, zemzem ve bir adet kekin bulunduğu paketi, iftar için evlerine ulaşamayan vatandaşlara cadde cadde gezerek dağıttıklarını dile getirdi.

Ramazan ayına özel uygulamalarıyla Müslüman bir vakfa yakışır şekilde çalışmaya gayret gösterdiklerini belirten Saçaklızade Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Demirdöğen, Saçaklızade Vakfı’na sahip çıktıkları için Kahramanmaraş halkına teşekkür etti.

Demirdöğen, “Öncelikle ben Kahramanmaraş halkına teşekkür etmek istiyorum. Bu vakfı 1992 yılında Rahmetli İsmet Hocamız la kurduğumuz zaman vakıf bu imkânlara sahip değildi. Ama hem İsmet Hocamızın duaları hem çevremizdeki insanların duaları, bizim vakıftaki arkadaşlarımızın azami gayretleri sonucu vakfımız tanındı, büyüdü. Ve şu anda 10 binlere hitap eden bir vakıf haline geldi. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden de Üstün Hizmet Ödülü’nü aldı. Dolayısıyla ben Kahramanmaraş halkına, Kahramanmaraş sanayicilerine, Kahramanmaraş esnafına çok çok teşekkür ediyorum. Ve şöyle diyorum Allah onların ömürlerine bereket versin. Rızıklarına bereket versin. İşlerinde kolaylıklar versin. Buna da ihtiyacımız var” dedi.

GÜNLÜK 4 BİN KİŞİYE YEMEK VERİLİYOR!

Ramazan ayının bereketinin Ramazan-ı şerifle beraber geldiğini ifade eden Başkan Demirdöğen, şöyle konuştu: “Peygamber Efendimiz (s.a.v) hadis-i şeriflerde; Ramazan-ı şerifin girmesiyle sevineni cehennem yakmaz, buyuruyor ya! Bu büyük müjdeye milletimiz sımsıkı sarılıyor. Sadece Saçaklızade Vakfı değil diğer vakıflardaki arkadaşlarımız da işte İHH gibi, Hayrat vakfı gibi vakıflardaki arkadaşlarımız da gayret ediyorlar. Ve biz Müslüman olduğumuz için ‘Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ Hadis-i Şerifini çok iyi hazmediyoruz. Herkes bir gayret içerisinde. Herkes bir coşku içerisinde! Yani şöyle diyebiliriz: Kahramanmaraş’ın halkı bu ramazan ayında coştu, bizim vakfımızda... Saat 16.30 gibi biz burada yemekleri dağıtmaya başlıyoruz. Özellikle Kahramanmaraş’taki fakirlerimiz, 20 senedir biz onları takip ediyoruz. Onların içinde işte çalışacak halde olanları takip ediyoruz. Gücümüz yeterse onlara iş tahsis etmeye çalışıyoruz. Daha doğrusu çalışarak alın teriyle kazanmasını arzu ediyoruz. Ama çalışamayacak halde olanlar hem Çarşıbaşı Camimizin bitişiğindeki vakfımızın merkezinde yemeklerini alıyorlar. Hem Yıldırım Beyazıt Camiinden, Yörükselim Mahallemizdeki şubemizden hem de Doğukent yolundaki Zeynel Abidin Camisindeki şubemizden günlük 4 bin kişi yemek alıyor.”

Saçaklızade Vakfı’nın yemek hizmetinden yararlananların sadece Kahramanmaraşlı olmadığını yabancı uyruklu vatandaşların yer aldığını kaydeden Demirdöğen, şöyle devam etti: “Bunların içinde tabi ki sadece Maraşlılar yok. Bize gelenlerin içerisinde Afganistanlı var. Irak’tan gelenler var. Özellikle Kerkük, Musul, Tel Aviv bölgesinden gelenler var. Onlar çok büyük sıkıntı içerisindeydi. Benim yanıma geldiler. Ağlamaktan kendilerini tutamıyorlardı. Kafalarını yere koydular, ağlıyorlardı. Sebebi de şu: Kadınlar, Irak’tan Suriye’ye geçmiş. Suriye’den Türkiye’ye geçerken bu terör örgütleri kadınların parmağındaki yüzükleri, kulağındaki küpeleri cebindeki paraları bile almışlar. Çocuklar geldiler, ayakları yanmış, pabuç ile kaçmışlar. Elhamdülillah milletimiz buna da el attı. Onları da Allah’a (c.c.) hamdolsun kısmen rahata kavuşturduk; ama erkekleri de orada katletmişler. Bir aileden 9 kişi katledilmiş. Kadınlar burada anlattılar ben de onlardan duydum, anlatıyorum. Elhamdülillah milletimiz, mağdur olmuş bu insanlara el atıyor. Rabbül âlemin de bunu ödüllendiriyor işin doğrusu! Ödüllendiriyor Maraş halkını…”

GIDA BANKASI ZENGİN İÇERİĞİYLE HİZMET VERİYOR

Saçaklızade Vakfı’na kayıtlı 600 tane vatandaş olduğunu bildiren Saçaklızade Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Demirdöğen, kart ve limit sistemi ile bu vatandaşların gıda bankasından yararlandığını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Bunu biz paket olarak vermiyoruz. Bunu bizim gıda bankamız aracılığıyla veriyoruz. Bu paket işini biz hoş görmüyoruz. Niye derseniz; biz fakirin kapısına gidiyoruz. Kapıyı çalıyoruz. Karısı çıkıyor, çocuğu çıkıyor, komşusu çıkıyor, görüyor. Fakir rencide oluyor. Bu hoş bir şey olmuyor. Biz bunlara kart veriyoruz. Limitini de biz belirliyoruz. Bu kartla gel göğsünü gere gere aylık ihtiyacını al. Bir alışveriş merkezinden alışveriş yapar gibi. Yani paket yapacak olsanız ve paketin içine makarna koysanız; adamın makarnaya ihtiyacı yoksa dökülebilir. İsraf olur. Sonra adamın evine 5 kilogram makarna gönderiyorsun, 5 kilogram makarna 1 yıl sonra bozuluyor. Ama buraya geliyor gıda bankamızdan çayını, şekerini, pirincini, yağını alıyor. Makarna ihtiyacı var mı iki paket alıyor. Yani 1 kilogram, 2 kilogram neyse ihtiyacı kadarını alıyor. Onurlu bir şekilde alışverişini yapıyor. Alışverişini yaptıktan sonra yazısız düz poşetlerle evine gidiyor. En iyi süper marketlerden alışveriş yapmış gibi onuruyla şerefiyle çocuklarıyla huzurla barınıyor. Biz Allah’ın bu yardımcı kullarına yardımcı oluyoruz. Dolayısıyla Allah da bize yardım eder ümidindeyiz. Yardım da ediyor. Çünkü tarihi okursak; tarihte buna benzer şeyler görürüz. Yoksa Çanakkale’de Osmanlı’nın neyi kalmıştı? Kut’ül Amare’de neyimiz kalmıştı? İngilizler hem Basra Körfezini hem Hindistan’ı kontrol etmek istiyordu. Ama bir baktık Kut’ül Amare’de, Osmanlı 13 bin 500 askeri esir aldı. İçinde 83 tane subay var, 5 tane de general var. Zafer ümmetin oldu. Yardım faaliyetleri bu doğrultuda devam ediyor.            

İFTARLIK MİNİ PAKET UYGULAMASI YENİ BAŞLADI

Bu sene Ramazan ayında iftarlık, oruç açımlık paketler hazırladıklarını ve bunları sokaklarda, duraklarda, hastane kapılarında iftara yetişemeyen vatandaşlara dağıttıklarını kaydeden Demirdöğen, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Böyle bir şey düşündük. Güzel de bir mesajımız var. Hayırlı iftarlar, diyoruz. Vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ettikten sonra diyoruz ki; sigarayı bırakmak için Ramazan-ı Şerif iyi bir fırsattır. Hemen altına da çevreye duyarlı olmamız gerektiği için çevreyi temiz tutalım notu bıraktık. Bu paketleri trafik ışıklarında dağıttık. İftara yetişemeyenler, bu zamanı dar olan vatandaşlar için ilk defa böyle bir şey yaptık. İçinde 3 tane hurma 0.25 litre zemzem bir de kekimiz var. Bu çok büyük bir şey değil ama çok büyük bir ikram. İşte iftar saatinde dolmuş duraklarında, trafik lambalarında, hastanelerine acil kapılarında dağıtıldı. İşte Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi acilinin önünde dağıtıldı. Gariban insanlar var. Acilin kapısında bekliyor, iftarını etmek de aklına gelmiyor. Ama buralarda dağıttıktan sonra vatandaşlarımızın gerçekten böyle bir şeye ihtiyacı olduğunu gördük. Bunun yanında beni üniversiteden aradılar. Çocuklarımız, 19.00 veya 19.30 gibi sınavdan çıkıyorlarmış. Eve yemeğe yetişemiyorlar. Onlara da oruç açımlık bu paketlerden göndermemizi istediler, sınavdan çıkan çocuklara ikram etmek için. Bizim için bu bir şereftir. Maraş’ımız için de şereftir. Böyle bir hizmet devam ediyor.”

DEMİRDÖĞEN: VAKFIN KAPISINI ÇALAN ÇOK

Saçaklızade Vakfının çok iyi tanındığı için kapısını çalanın, yardım isteyeninin çok olduğunu aktaran Heyet Başkanı Ali Demirdöğen, “Allah’a şükürler olsun burası tanınmış bir yer olduğu için kapıyı çalan çok. Aç kalan, ayakkabısız kalan, çorapsız kalan buraya başvuruyor. Biz de gücümüzün üzerinde gayret ediyoruz. Arkadaşlarımız, ziyadesiyle fedakârlık yapıyorlar. Müslümana yakışır bir vakıf olarak devam etmek istiyoruz. Şunu da özellikle söyleyeyim: Vakıflar, toplamak için değil, vermek için kurulur” şeklinde konuştu. Vakıf olarak bayram hazırlıklarına da başladıklarını söyleyen Demirdöğen, “Ramazan ayının sonu doğru biliyorsunuz bayram hazırlıkları yapılıyor. Bu hazırlıklar bizde şimdiden yapılmaya başlandı. Bayramlıklar hazırlanıyor. Ayakkabılar geliyor, tişörtler geliyor. Biz zaten kış boyu da dağıttık bunu. Maraş’ın en ücra köylerine ayakkabı gidiyor buradan. Türkoğlu tarafına da gitti. Çayırgan’a gitti. Özellikle çocuklarımız için bayram hazırlıkları yapılıyor. Allah razı olsun. Biz dedik ya Saçaklızade Vakfı, veren el ile alan el arasında köprüdür. Beklediğimiz; aferin falan da değil, Allah’ın rahmeti… Allah herkesten razı olsun” diye konuştu. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x