Akkent A.Ş.'de Torpil ve Mobbing Kul Hakkına Girmiyor Mu?
Zeki Demir

Zeki Demir

Akkent A.Ş.'de Torpil ve Mobbing Kul Hakkına Girmiyor Mu?

20 Eylül 2024 - 17:59

Uzun zamandır köşe yazmıyordum. Malum deprem hepimizi hem maddi hem de manevi olarak derinden etkiledi.

Kolay değil koca şehir yerle bir oldu. Onca insanımız hayatlarını kaybetti. Kalanlarda ayakta kalma mücadelesi veriyor.

“Yabancısı olduk ilin, obanın
Müdür ekmeğini çaldı çobanın
Resmi dairede devlet babanın
İpe un serdiği çağda yaşadık”
diyor memleketimizin şairi Abdurrahim Karakoç. Şimdi diyeceksiniz ki nereden geldi bu şiir aklına? Nasıl gelmesin? Mevzu Akkent A.Ş. olunca insanın aklına ilk gelecek şey bu dizeler diye düşünüyorum. Neden mi?

Şöyle başlayayım konuya. Biliyorsunuz Kahramanmaraş oldukça muhafazakar bir kent. Dolayısıyla AK Parti’ye bir ders vermek isteyen vatandaşın tercihi Dulkadiroğlu’nda Yeniden Refah Partisi’nden yana oldu.

Ancak son zamanlarda Akkent A.Ş., partinin de, Dulkadiroğlu Belediyesi’nin de imajına gölge düşürüyor. Son günlerde Akkent A.Ş. içerisinde torpillerin döndüğü, adaletsizliklerin hüküm sürdüğü ve belediye çalışanlarına mobbing uygulandığı iddiaları dönüp duruyor. Şayet bu iddialar gerçek ise bu demektir ki, Akkent A.Ş. yöneticileri bütün bunları, Dulkadiroğlu Belediye binasına asılan “Rüşvet alan da veren de mel’undur” sözüne rağmen yapıyor.

Şimdi merak ediyorum ben ve Akkent A.Ş. yetkililerine rüşvet ile torpilin arasındaki farkı sormak istiyorum. Nedir bu fark?

Bana göre ikisi de haksız yere “adamcılık”, “haksız kayırmacılık” ancak size göre başka bir anlamı varsa lütfen açıklar mısınız?

Ben bu şehrin kamuoyu görevi icra eden bir gazetecisi olarak kamuoyu adına bir takım sorular sormak istiyorum kamu adına görev yapan, daha doğrusu yapması gereken Akkent A.Ş. yöneticilerine:

1- Seçilen belediye meclis üyelerinin çocukları, torunları, akrabaları, Başkan Yardımcılarının, Özel Kalem Müdürlerinin, Birim Müdürlerinin kızları ve oğulları hangi birimlere nasıl yerleştirildiler?

Yoksa şair Karakoç’un şiirinin devamında,

“Önümüz çileydi, arkamız cefa
Bir gün semtimize basmadı sefa
Mürşidin, müridin günde beş defa
Günaha girdi çağda yaşadık”

dediği gibi dine yakın bir parti adına seçilen belediye bünyesindeki bir şirket yetkilileri bunları yaparak, belediye binası girişindeki “Rüşvet alan da veren de mel’undur” yazısını ıskartaya mı çıkarttı?

2- Belediye çalışanlarına neden mobbing uygulanıyor?

Uygulanmıyor diyecekseniz hemen söyleyeyim. Uygulandığını biliyoruz. O yüzden ben nedenini öğrenmek istiyorum. Yoksa mobbing uygulayıp göndermek istediğiniz kişilerin yerine torpillileri mi düşünüyorsunuz?

3- Bir de mevcut çalışanlara haksız mobbing uygulayarak işten çıkartmaya, yaşı dolanları ise emekli olmaya zorlamanın hangi dini kitapta yazdığını öğrenmek istiyorum.

4- Rüşvet ile torpil arasındaki farkı öğrenmek istediğimi yukarıda dile getirmiştim. Ancak unutulmasın diye listeye de eklemek istedim. Zira bu önemli bir konu insanlık için.

5- Göreve geldiğiniz günden bu yana Akkent A.Ş.’de kaç kişi işe alındı?

6- Göreve geldiğiniz günden bu yana Akkent A.Ş.’de kaç kişinin işine son verildi?

GELECEK KÖŞELER:
23 Eylül Pazartesi            : Dulkadiroğlu Belediyesi ve Mehmet Akpınar!
25 Eylül Çarşamba          : Akkent A.Ş. Muhasebesinden Torpilliler!
27 Eylül Cuma                  : Dulkadiroğlu Belediyesi’deki gizli Başkan Kim?

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar